Így lesz 2017 életed legjobb éve

Forrás: Thinkstock -
2017 Újév fogadalom életmód változtatás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hangzatos fogadalmak helyett sokszor elegendő csupán néhány apróbb változtatás, hogy jobbá tedd a mindennapjaidat. Most összegyűjtöttük ezeket. 

Új év, új élet – és persze azok a bizonyos fogadalmak, amelyek drasztikussága és szigora miatt már rögtön az első héten elmegy a kedved az egésztől. Mi lenne, ha idén csak apróbb lépésekben indulnál el a változás útján, és közben egyre jobban és jobban éreznéd magad? Mutatunk pár tippet, amelyek nagyszerűsége egyszerűségükben rejlik. És még kivitelezni is viszonylag könnyű őket.

Tanulj meg végre nemet mondani

A barátaid unszolnak, hogy tarts velük abba a szerintük fergeteges péntek esti buliba, miközben neked az égvilágon semmi kedved kimozdulni, és inkább otthon filmeznél? Légy őszinte, és mondd el nekik, hogy jól hangzik, de most inkább köszi, és nem. Tedd végre azt, amihez valóban kedvet érzel, és töltsd el úgy azt a kevés szabadidődet, ahogyan te szeretnéd!

Tedd végre azt, amihez valóban kedvet érzel Forrás: Thinkstock

A vasárnapjaidat hagyd szabadon

Vagy ha nem is a vasárnapokat, de mindig legyen a héten egy olyan napod, amikor nincsenek kötelességek, megígért találkozók és előre leszervezett programok. Nem muszáj otthon ülnöd és filmezned reggeltől estig – ezen a napon egyszerűen csak tedd azt, amihez igazán kedvet érzel.

Legyenek ebédszüneteid!

Engedd meg magadnak azt a luxust, hogy a nap közepén fél avagy egy teljes órát arra szánsz, hogy ebédelsz. Ha az asztalodnál, akkor az asztalodnál, ám még jobb, ha kimozdulsz az iroda négy fala közül, és felfedezed magad körül a jobbnál jobb helyeket. Vagy csak hívd ki egy ebédre a konyhába valamelyik kollégádat, és egyetek együtt!

Találd meg a munka és a magánélet közötti egyensúlyt

Az élet valamennyi területére igaz az állítás, miszerint semmit sem szabad túlzásba vinni. Ugyanígy van ez a munka, a szabadidő és a magánélet hármasával is. Ha pedig már rájuk szánod az időt, tedd ezt a lehető leghasznosabban!

Semmit sem szabad túlzásba vinni Forrás: Thinkstock

Ha nem szeretsz futni, akkor ne fuss

Pontosabban: ne kezd olyan sportba, amit valójában nem is szeretsz. Helyette találd meg azt a mozgásformát, amelyet szívesen űzöl, és ami örömmel tölt el téged. Sokkal nagyobb lelkesedéssel fogod végezni, így még hamarabb tapasztalhatod meg a jótékony hatásait.

Ne vonj meg magadtól semmit, inkább adj az étrendedhez még több finomságot

Járj el a piacra, fedezz fel magadnak újabb élelmiszereket, és próbáld ki őket! Ha szeretsz főzni, adj hozzá valami extrát az eddig bevált receptjeidhez, kísérletezz új ízekkel és fűszerekkel.

Tanuld meg elfogadni, ha bókolnak

Csak semmi szabadkozás, tagadás és a többi. Nem véletlenül dicsértek meg, fogadd el ezt végre, és köszönd meg a kedves szavakat!

Csak semmi szabadkozás, tagadás és a többi Forrás: Thinkstock

Ne töltsd az időd olyan dolgok olvasgatásával, amik felhergelnek, untatnak vagy gyűlöletet keltenek benned

Nyugodtan hagyd abba annak a könyvnek az olvasását, amelyik valójában nem is tetszik. Ha az egyik Facebook-ismerősöd bejegyzései idegesítenek, akkor állítsd be, hogy ne láthasd azokat a faladon. Ne nyiss meg olyan oldalakat, amelyek az irigységet vagy a gyűlöletet táplálják benned. Ennyire egyszerű.

Hátfájdalom? Nem is gondolnád, mire vezethető visszahttp://www.life.hu/drlife/20161230-a-hatfajdalom-az-evolucios-fejlodes-hibaja.htmlAmerikai és brit kutatók 300 csontminta vizsgálata alapján jöttek rá arra, miért fordulnak olyan sokan orvoshoz csípő-, illetve vállfájdalom miatt. Dr. LifeThinkstockÚj év, új élet: 5 film az újrakezdésrőlhttp://www.life.hu/drlife/20170102-motivalo-filmek-az-ujrakezdesrol.htmlIsmét véget ért egy év, és valószínűleg ismét sokak száját hagyta el valamilyen újévi fogadalom, hogy idén valamit – avagy mindent – egészen másképp csinálnak majd. Ha változtatnál, kezdd el még ma! Íme 5 film, amelyek biztosan motiváló erővel hatnak majd rád. Dr. LifeOrigoHírességek, akikről idén derült ki, hogy súlyos betegekhttp://www.life.hu/drlife/20161206-hiressegek-akikrol-iden-derult-ki-hogy-sulyos-betegek.htmlHiába szépek és gazdagok, a betegségek a legnagyobb sztárokat sem kerülik el. Most összegyűjtöttük azokat a világszerte ismert celebeket, akiknek sajnos nem sok jót hozott 2016 az egészségi állapotukat illetően. Dr. LifeOrigoTökéletesnek lenni mindenáron: így győzd le a megfelelési kényszeredhttp://www.life.hu/drlife/20161221-a-megfelelesi-kenyszer-legyozese.htmlTökéletes külsejű modellek mosolyognak ránk a tökéletesen megkreált címlapokról egy olyan világban, ahol könnyen úgy érezheti az ember lánya, hogy lemarad valamiről, ha nem elég csinos, vékony, okos, szellemes, rátermett... és még sorolhatnánk. Ebben a felgyorsult, a külsőségeket előtérbe helyező világban nehéz olyan kapaszkodót találni, ami valami más értéket képvisel a külcsín és a pénz helyett. Mindez pedig melegágya annak, hogy egy jó adag megfelelési kényszerrel együtt igyekezzünk megállni a helyünket a hétköznapokban. Ám van rá megoldás. Dr. Life--A kritika, ami téged épít: így legyen egészséges önkritikád!http://www.life.hu/drlife/20161220-az-egeszseges-onkritika-ami-teged-epit.htmlNem jó, ha túl sok és az sem, ha túl kevés. Bírál, mégis hozzád tesz, és általa napról napra egyre jobbá válhatsz. Ha egészséges önkritikával rendelkezel, az azt jelenti, tisztában vagy a saját erősségeiddel és gyengeségeiddel, így még hatékonyabban juthatsz el a kitűzött célig. Mutatjuk, hogy csináld! Dr. LifeThinkstockFurcsa fóbiák: rettegés a gomboktólhttp://www.life.hu/drlife/20161214-furcsa-fobia-a-gomboktol-valo-retteges.htmlElsőre talán még viccesen is hangzik, ám valójában inkább nyomasztó a gomboktól való félelem. A kutatók szerint az orvosoknak és a médiának is sokkal komolyabban kellene venniük ezt a furcsa rendellenességet. Dr. Life--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.