A fiatal nő egy durva betegséggel született: nem fejlődött ki a nemi szerve. Most azonban orvosi segítséggel még gyereket is vállalhat. 

Devan Merck 12 éves korában jött rá, hogy valami nincs rendben az egészségével. Későbbi vizsgálatok megállapították, hogy egy úgynevezett Mayer-Rokitansky-Küster-Hauser-szindrómában szenved. Ennek következtében Devan hüvelyének és méhének kétharmada nem fejlődött ki, azonban a petevezetékek és petefészkek épek voltak. 

Emiatt a lány sokáig szenvedett, hiszen a férfiak nem tolerálták, hogy képtelen az egészséges nemi életre. Több műtéten is átesett,eltávolították a hibás méhét és hüvelybemenetet operáltak neki, hogy képes legyen a szexre. Sorsa akkor változott meg, mikor megismerte mostani férjét, aki elfogadta őt a másságával együtt. 

Devan Merck és a férje végre családot alapíthatnakForrás: NORTHFOTO/Ruaridh Connellan / Barcroft Media/Ruaridh Connellan/Barcroftimages

Nem régen kiderült, hogy Devannak egészséges petesejtjei vannak, így a megtermékenyítést követően béranya segítségével képesek lehetnek utódot nemzeni is. 

"A férjem és én végre családot alapíthatunk. Ez volt életem legnagyobb vágya" - mesélte Devan Metronak

"Tudom, hogy érzelmileg ez egy nehéz döntés Devan számára. De örülök neki, hogy mellette lehetek és támogathatom a közös célunk elérése érdekében" - vallotta be a férje.

Szerencsére az orvostudomány már rengeteg esetben tud segíteni a gyermekre vágyó pároknak, így született most egy kisbaba Kijevben, akinek biológiailag is két anyja és egy apja van