A hírnév nem óv meg semmitől: a legnagyobb sztárokat is érhetik ugyanolyan csapások, mint bármelyik földi halandót. A Life.hu most összegyűjtött öt hírességet, akiknek sikerült megmenekülniük a halál torkából. 

Sharon Stone – stroke 

Az Elemi ösztön sztárja néhány évvel ezelőtt vallott megkapó őszinteséggel arról, hogy 2001-ben agyvérzése volt. 

Sharon Stone felépült az agyvérzésbőlForrás: AFP/Robyn Beck
Mindent újra kellett tanulnom: járni, hallani, írni, beszélni, egyszerűen mindent. Közben végig az járt a fejemben, hogy meg fogok halni. Még akkor is, amikor hazaengedtek. Ebben az időszakban annyi mindent elveszítettem. Mélyponton volt a karrierem, épp váltam, elvették a gyermekemet, és valahogy a teljes identitásomat is

 – fogalmazott Oprah Winfrey műsorában Sharon Stone, aki szerencsére sokkal jobban van. Az egészségén kívül pedig mind a karrierje, mind pedig a magánélete rendeződni látszik: legutóbb e mellett a pasi mellett látták a színésznőt. 

Hugh Jackman – bőrrák

Az X-Men sztárja felesége, Deborra-Lee Furness unszolására fordult orvoshoz egy orrán lévő piros folt miatt. Később, 2013-ban jelentette be, hogy bazaliómát távolítottak el az arcáról.

Hugh Jackman megküzdött a bőrrákkalForrás: AFP/Alberto E. Rodriguez

Ez egy rosszindulatú bőrdaganat, amely az egyik leggyakoribb is egyben. Rendszerint nem képez áttétet, és többnyire a napfénynek erősen kitett területeken jelentkezik. Hugh Jackmant az évek során ötször kellett megoperálni, azóta pedig elszántan kampányol a fényvédelem fontosságáért és a bőrrák megelőzéséért. 

Michael Douglas – torokrák

Éveken át próbálta titkolni betegségét mind a világ, mind pedig a saját családja elől. Michael Douglasnél 2010-ben egy rutinvizsgálat során diagnosztizáltak előrehaladott torokrákot. 

Michael Douglas sokáig titkolta a betegségét, mára szerencsére teljesen kigyógyult a torokrákbólForrás: AFP/Mike Windle

A színész egyedül feleségével, Catherine Zeta-Jonesszal osztotta meg betegsége titkát, még gyerekeinek sem számolt be a diagnózist követő vizsgálatokról, kezelésekről. Végül 2016-ban jelentette be, hogy sikeresen legyőzte a halálos kórt

Nem is lehetnék boldogabb és szerencsére egészségesebb sem, mint amilyen most vagyok. Nemrég jártam újra ellenőrzésen, és semmiféle elváltozást nem találtak az orvosok. A gyerekeim és a szerelmem miatt muszáj egészségesnek maradnom, és nem engedhetem meg magamnak azt a „luxust", hogy beteg legyek

 – mondta el egy korábban adott interjújában a 72 éves sztár.

Magic Johnson – HIV-vírus 

Bár már visszavonult, a világhírű NBA-s kosárlabdasztár örökre beírta magát a sporttörténelembe, amikor 1991-ben könnyek között jelentette be, hogy hordozza a vérében az AIDS kórokozóját, a HIV-vírust. Az ebben a kórban szenvedőket a mai napig megbélyegzi a társadalom, pláne a kilencvenes években, amikor még kevesebbet tudtak a betegségről. 

Magic Johnson HIV-betegen is teljes életet élForrás: AFP/Ronald Martinez

Bár a betegség gyógyíthatatlan, Johnson állapotát remekül szinten tudták tartani a gyógyszerekkel. A sportoló végül a bejelentése után kétszer is visszatért játszani: egyszer az 1992-es All Star-gála erejéig, majd pedig 1996-ban, amikor 32 mérkőzést játszott le a Los Angeles Lakers színeiben. Johnson a legjobb példa arra, hogy a HIV nem feltétlenül jelent egyet a halálos ítélettel,  ha pedig időben diagnosztizálják és kezelik, teljes életet lehet élni vele. 

Christy Turlington – tüdőrák

A világhírű modell mindössze 13 éves volt, amikor rágyújtott élete első cigarettájára. 

Christy Turlington 26 évesen lett tüdőrákosForrás: AFP/Ron Sachs
Akárcsak a tinédzserek zöme, én is kíváncsiságból és a szüleim elleni lázadásból tettem. Pár év múlva, 16 éves korom táján kezdtem el aztán rendszeresen dohányozni

 – mondta el Turlington egy korábban adott interjújában.Annak idején minden modell dohányozott. Aki nem tette, azt nem fogadták be, így hát én is beálltam a »menők« sorába”  – magyarázta. Christy végül sokat fulladozott, ezért abbahagyta a dohányzást – ekkor már azonban késő volt. 2002-ben jelentette be, hogy mindössze 26 évesen halálos betegséget diagnosztizáltak nála: az orvosok tüdőrákot állapítottak meg nála. Az immár 48 éves modell szerencsére meggyógyult, és ma már számos dohányzásellenes akcióhoz adja az arcát, hogy felhívja a cigarettázás ártalmaira a figyelmet.