Nyolcszor gyorsabban öregszik az átlagosnál a 21 éves fiú: Fotó

Forrás: NORTHFOTO/© Newslions / SWNS/Newslions / Swns -
betegség halál öregedés genetika
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nagyon ritka genetikai betegségben szenved egy 21 éves fiú. A kór következtében 8-szor gyorsabban öregszik a normálisnál, így történhet meg, hogy jelenleg egy 160 éves testbe zárva él. 

Rupesh Kumar egy 21 éves indiai fiú, aki ritka genetikai elváltozással érkezett a világra. A betegségét progéria vagy Hutchinson–Gilford-progéria szindróma (HGPS) néven jegyzi a szakirodalom, és arról lehet felismerni, hogy elképesztő fiatal korban produkálni kezdi a test az öregedés jeleit.

Senki nem tudja, meddig élhet még a 21 éves fiú Forrás: NORTHFOTO/© Newslions / SWNS/Newslions / Swns

A neve is tartalmazza az alattomos tulajdonságait: a pro = korai, a géria = öregedés a latin nyelv szerint.

Különösen ritka, ezért nagyon kevés dokumentált esetről tudunk. Nagyjából

8 millióból egy gyermek születik ezzel a betegséggel,

és általában a serdülőkornál tovább nem szoktak életben maradni. Rupesh éppen ezért különlegesnek számít, ugyanis ő már túljutott a tinikoron, és még mindig életben van.

A teste állapota olyan, mint egy 160 éves emberé Forrás: NORTHFOTO/© Newslions / SWNS/Newslions / Swns

A fiatal férfi mindössze 20 kilogrammot nyom, és azt sajnos senki nem tudja, hogy mennyi van még hátra az életéből. A szülei szerint egészségesen vagy egészségesnek tűnő állapotban született, és csak később jelentek meg rajta a betegség jelei.

80 éves öregemberként született a kisbaba

Az újszülött kisbaba egy ritka rendellenességgel született Bangladesben: úgy néz ki, mint egy 80 éves öregember. Az orvosok világszerte megdöbbentek az állapotán, a szülei szerint viszont csodagyerek. Olvass tovább itt...

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.