Nagyon ritka genetikai betegségben szenved egy 21 éves fiú. A kór következtében 8-szor gyorsabban öregszik a normálisnál, így történhet meg, hogy jelenleg egy 160 éves testbe zárva él. 

Rupesh Kumar egy 21 éves indiai fiú, aki ritka genetikai elváltozással érkezett a világra. A betegségét progéria vagy Hutchinson–Gilford-progéria szindróma (HGPS) néven jegyzi a szakirodalom, és arról lehet felismerni, hogy elképesztő fiatal korban produkálni kezdi a test az öregedés jeleit. 

Senki nem tudja, meddig élhet még a 21 éves fiúForrás: NORTHFOTO/© Newslions / SWNS/Newslions / Swns

A neve is tartalmazza az alattomos tulajdonságait: a pro = korai, a géria = öregedés a latin nyelv szerint.

Különösen ritka, ezért nagyon kevés dokumentált esetről tudunk. Nagyjából 8 millióból egy gyermek születik ezzel a betegséggel,és általában a serdülőkornál tovább nem szoktak életben maradni. Rupesh éppen ezért különlegesnek számít, ugyanis ő már túljutott a tinikoron, és még mindig életben van. 

A teste állapota olyan, mint egy 160 éves emberéForrás: NORTHFOTO/© Newslions / SWNS/Newslions / Swns

A fiatal férfi mindössze 20 kilogrammot nyom, és azt sajnos senki nem tudja, hogy mennyi van még hátra az életéből. A szülei szerint egészségesen vagy egészségesnek tűnő állapotban született, és csak később jelentek meg rajta a betegség jelei. 

80 éves öregemberként született a kisbaba
Az újszülött kisbaba egy ritka rendellenességgel született Bangladesben: úgy néz ki, mint egy 80 éves öregember. Az orvosok világszerte megdöbbentek az állapotán, a szülei szerint viszont csodagyerek. Olvass tovább itt...