Gyümölcsökre és zöldségekre mindenkinek szüksége van, de nem mindig tudjuk, hogy azon kívül, hogy vitamindúsak, pontosan milyen előnyökkel is jár egy-egy fogyasztása. Ha energikus, jó kedélyű és hosszú életet akarsz élni, akkor jobb, ha mostantól fogva rendszeresen eszel banánt. Ilyen előnyöket tapasztalhatsz, ha beépíted az étrendedbe.

1. Megvéd a fertőzésektőlÚgy tűnik, nem az alma az egyetlen gyümölcs, amely távolt tartja az orvost, a banán hasonló előnyöket produkálhat. Mivel nagyszerű karotionid-forrás, ami egy antioxidáns, és amelynek kiemelt szerepe van szervezetünk és egészségünk védelmében a fertőzésekkel szemben.

2. Boldoggá teszA banánban található egy úgynevezett triptofán nevű összetevő,ami egy olyan aminosav, amely nyugodttá, kiegyensúlyozottá, és jó kedélyűvé tesz, hiszen ez egy természetes hangulatszabályozó. 

Ezért kell banánt enniForrás: shutterstock.com

3. Gyorsan telítA banánban rengeteg energia van, ezért ebből a gyümölcsből mindig érdemes otthon tartani: ha nagy a rohanás, inkább ezt együk, mint valamilyen gyorskaját! Hiszen ez a gyümölcs hamar normalizálja a vércukorszintet, és hosszú időre eltelít.

4. Válaszd a szívedértMivel káliumban és magnéziumban is gazdag, ezért jó hatással van mind a szívre, mind a vérnyomásra. Káliumtartalma emellett a csontokkal is jót tesz, a magnéziumnak pedig az anyagcsere-folyamatokban van elengedhetetlen szerepe. 

5. Megvédi a gyomrotA mindenféle ásvány és vitamin mellett, melyet a banán tartalmaz, még egy olyan enzim is van benne, amely megvédi a gyomrunkat, így elkerülhetünk mondjuk egy gyomorfekélyt.

Ennyi banánt kell enni egy héten a hosszú és egészséges életért

Mindenkit érdekel a hosszú és egészséges élet titka, a kutatók most kiderítették, hogy nem valami csodaszert kell hozzá keresni: banánt kell enni. Olvasd el erről a Life.hu cikkét!