Rövid időn belül harmadjára néz szembe a rákkal egy magyar férfi. Fábián Roland azért áll ki a nyilvánosság elé, hogy történetével felhívja a figyelmet a megelőzés fontosságára.

Roland a Mokka vendége volt, ahol elmondta: legelőször 2001-ben diagnosztizálták nála a heredaganatot, ám ő akkor elmenekült az utókezelések elől. Majdnem húsz évvel később súlyos hírt közöltek vele: két hete van hátra, ha nem kezdik meg azonnal a kezelést.

A tüdejét és a nyirokrendszerét is megtámadta a betegség, ám a műtéteknek és a kemoterápiának köszönhetően tavaly nyárra már tünetmentes lett. Később azonban újabb durva hírt kapott: leukémiás lett a sugárkezeléseknek köszönhetően. A férfi most harmadjára küzd a rákkal, ám, mint mondja, mégis boldogabb, mint valaha.

A legnagyobb baj közepette vette feleségül párját, akivel minden álmuk egy közös gyermek. Ezt nehezíti, hogy a daganatos betegség miatt a férfi steril lett. Megpróbálták még a kezelések előtt lefagyasztatni a spermáját, de nem volt már rá lehetőség. Ezért is kampányol azért, hogy még az egészséges férfiak is fagyasztassanak, mert bármikor beüthet a krach.

A betegséggel kapcsolatban kiemelte, hogy teljesen új életszemléletet kapott, sokkal könnyebben veszi az akadályokat, mint korábban. Egyáltalán nem idegeskedik, nem türelmetlen, megtudta, mi az igazán fontos az életben.