Harmadjára néz szembe a rákkal a magyar férfi: steril lett a daganatos betegségek miatt

Forrás: 123rf.com -
Fábián Roland megelőzés hererák leukémia Mokka spermabank rák (betegség)
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Rövid időn belül harmadjára néz szembe a rákkal egy magyar férfi. Fábián Roland azért áll ki a nyilvánosság elé, hogy történetével felhívja a figyelmet a megelőzés fontosságára.

Roland a Mokka vendége volt, ahol elmondta: legelőször 2001-ben diagnosztizálták nála a heredaganatot, ám ő akkor elmenekült az utókezelések elől. Majdnem húsz évvel később súlyos hírt közöltek vele: két hete van hátra, ha nem kezdik meg azonnal a kezelést.

A tüdejét és a nyirokrendszerét is megtámadta a betegség, ám a műtéteknek és a kemoterápiának köszönhetően tavaly nyárra már tünetmentes lett. Később azonban újabb durva hírt kapott: leukémiás lett a sugárkezeléseknek köszönhetően. A férfi most harmadjára küzd a rákkal, ám, mint mondja, mégis boldogabb, mint valaha.

A legnagyobb baj közepette vette feleségül párját, akivel minden álmuk egy közös gyermek. Ezt nehezíti, hogy a daganatos betegség miatt a férfi steril lett. Megpróbálták még a kezelések előtt lefagyasztatni a spermáját, de nem volt már rá lehetőség. Ezért is kampányol azért, hogy még az egészséges férfiak is fagyasztassanak, mert bármikor beüthet a krach.

A betegséggel kapcsolatban kiemelte, hogy teljesen új életszemléletet kapott, sokkal könnyebben veszi az akadályokat, mint korábban. Egyáltalán nem idegeskedik, nem türelmetlen, megtudta, mi az igazán fontos az életben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.