Megfagyott a levegő az idei Oscar-díjátadó gálaestéjén. Chris Rock elsütött egy rosszul sikerült poént, amellyel Will Smith feleségén szeretett volna viccelődni. A világsztár azonban nem értékelte a beszólást, felsétált a színpadra és pofon ütötte a műsorvezetőt.

Az esetről készült videó bejárta a világsajtót és hatalmas felháborodást váltott ki az elsőre megrendezettnek gondolt eset. Később Smith elnézést kért mindenkitől, a tette azonban nem maradt következmények nélkül. Két nagy filmstúdió, a Sony és a Netflix is kihátrált a sztárszínész mögül.

Forrás: Dr. Novák Hunor

A pofon azonban közvetve ráirányította a figyelmet egy fontos dologra, méghozza Smith feleségének betegségére. Chris Rock ugyanis azon poénkodott, hogy Jada Pinkett-Smith kopaszra borotválta a fejét. A színésznő azért szabadult meg a hajától, mivel olyan autoimmun betegségben szenved, amelynek eredményeként elkezdett foltokban kopaszodni.

Az ismert gyermekorvos, dr. Novák Hunor szerint a pofon rávilágított arra, hogy beszélnünk kell erről az "ismeretlen" betegségről, az alopecia areatáról.

A foltos hajhiány lényege, hogy bármilyen életkorban előfordulhat, bárkinél. Egy teljesen kopasz folt megjelenik a szakállon, szemöldökön, szempiláknál. Nagyon gyakran a hajon észlelik. És itt jön a magyarországi abszolút téves gyakorlat. (...) Mit javasolnak az esetek döntő többségében? Góckutatást (...) Holott, ha bárki megnézi a nemzetközi szakirodalmat, tudhatja, hogy ilyenkor nincs góc. Ez nem egy gócbetegség, nincs is ilyen. Ez egy több évtizedes butaság, ez egy autoimmun betegség, ami a hajhagymák, szőrtüszők ellen irányul

– idézte a Ripost a népszerű gyermekdokit, aki egy hosszú videóban további részleteket is elmesél a betegségről.