Céline Dion súlyos betegségéről vallott a testvére: "Nagyon keményen dolgozik"

Forrás: Getty Images/Tony Barson -
merev ember szindróma Céline Dion izomgörcs
Céline Dion májusban lemondta turnéját egy neurológiai betegség miatt. Azóta nem hallhattunk felőle, most azonba megszólalt az énekesnő húga.

Céline Dion körül nagy a csend már egy ideje. Az 55 éves énekesnő tavaly decemberben árulta el rajongóinak, hogy merev személy szindrómában (SPS), vagy más néven Moersch-Woltmann szindrómában szenved. A betegség miatt visszamondta az összes koncertjét 2024 tavaszáig. Céline húga, Claudette most először beszélt testvére egészségi állapotáról.

Céline Dion merev személy szindrómában szenved Forrás: Getty Images/Tony Barson

"Nagyon keményen dolgozik"

Claudette a quebeci Bonsoir bonsoir című műsorban beszélt az énekesnő állapotáról. A beszélgetést a francia Journal des Femmes magazin szemlézte. Claudette azt mondta, az énekesnő keményen dolgozik a gyógyulásért, mindenki nagyon bizakodó, hisznek benne, hogy meg tudja csinálni. Diont jelenleg izomgörcsök miatt kezelik Coloradóban.

A merev személy szindróma szörnyű izomgörcsökkel, izomkeményedésekkel és a test merevségével jár. Az SPS kétszer annyi nőt érint, mint férfit, a betegség pedig jellemzően a középkorúak között jelentkezik, átlagosan 45 éves korban. Az SPS okait egyelőre nem tudta feltárni az orvostudomány, csak annyi látszik biztosnak, hogy valamiféle gyulladás következtében fellépő autoimmun reakció miatt sérülhetnek a szervezetben az idegsejtek funkciói. Ami ígéretes kutatási iránynak tűnik, az az SPS eddig fel nem tárt kapcsolódása más betegségekhez, mivel gyakran fordul elő 1-es típusú cukorbetegség, vérszegénység, bőrfestékhiány és pajzsmirigy-túlműködés társaságában, így talán lehet átfedés az okaik között is.



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.