Életfogytig tartó börtönbüntetés helyett csupán 16 évre ítélték azt a nőt, aki, mivel félt, hogy a bíróság a férjének ítéli a gyermekeit, halálra késelte őket.

16 év börtönbüntetésre ítélte a bíróság Theresa Riggit, aki tavaly halálra késelte három gyermekét Edinburgh-ben. A 47 éves zenetanár válófélben volt a férjétől, aki kérvényezte a gyermekek felügyeleti jogát. Theresa, mivel attól félt, hogy elveszítheti a gyermekeit, úgy döntött, végez velük.

Thinkstock

2010. augusztus 7-én, szerdán éjjel a mentősöket és a tűzoltókat végül a család lakásában történt gázrobbanáshoz hívták ki, ahol később megtalálták a gyermekek összeszurkált holttestét. A 47 éves édesanya a robbanás következtében szintén megsérült, kizuhant az erkélyről, és az ő testén is találtak szúrt sebeket, amiket önkezével okozott.

A bírósági tárgyalás során a nő bűnösnek vallotta magát, és védői számos enyhítő körülményt hoztak fel a védelmében, mint például a személyiségzavarát, amellyel végül elérték, hogy csupán 16 év börtönbüntetésre ítéljék az életfogytiglan helyett.

Megint részeg volt? Földhöz vágta 5 éves kisfiát a népszerű színész!http://www.life.hu/anyaskodj/20110427-megint-reszeg-volt-foldhoz-vagta-5-eves-kisfiat-a-nepszeru.html Megzavarják a gyerekek fejlődését a technikai vívmányokhttp://www.life.hu/anyaskodj/ovisoklettetek/20110426-megzavarjak-a-gyerekek-fejlodeset-a-technikai-vivmanyok.html Családi botrány készülődik Ráczéknálhttp://www.life.hu/anyaskodj/20110424-valo-vilag-4-csaladi-botrany-keszulodik-raczeknal.html Íme, Orlando Bloom gyönyörű csemetéje!http://www.life.hu/anyaskodj/20110419-ime-orlando-bloom-gyonyoru-csemeteje.html Elbukhatja az esküvőt Kate Middleton! - Az orvosi vizsgálat dönthttp://www.life.hu/anyaskodj/20110419-elbukhatja-az-eskuvot-kate-middleton-az-orvosi-vizsgalat-dont.html 5 gyereket megölt, 40-et megrontott a tanár! - Saját napközije volthttp://www.life.hu/anyaskodj/20110417-5-gyereket-megolt-40et-megrontott-a-tanar-sajat-napkozije.html Megjátszotta saját halálát, hogy menekülhessen a tartásdíjtólhttp://www.life.hu/anyaskodj/20110415-megjatszotta-sajat-halalat-hogy-menekulhessen-a-tartasdijtol.html