mogyoró csokoládé recept Stahl konyhája muffin
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Stahl Judit ínyenc receptjeit nem csak a tévében láthatod - ezentúl a Life.hu-n is találkozhatsz velük. Készítsd el még ma!

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]

Hozzávalók a tésztához:












A tetejére:



Forrás: [origo]
Forrás: [origo]

Forrás: Stahl.hu

Elkészítés:

1. Előmelegítjük a sütőt 175 fokra - gázsütőn 4-es fokozat -, és kibéleljük a muffintepsi 12 horpadását egy-egy papírkapszlival.

2. A tésztához a portói bort 2-3 perc alatt nagy lángon beforraljuk körülbelül 1 dl-re, és kihűtjük. A mogyorót egy nagy, száraz serpenyőben kevergetve illatosra pirítjuk, aztán finomra őröljük. A csokoládét apróra törjük, és a beforralt portóival együtt gőz fölött folyósra olvasztjuk, majd kihűtjük.

3. A tésztához a puha vajat és a cukrot robotgéppel 1-2 perc alatt összedolgozzuk, aztán a tojásokat szétválasztjuk, és a tojássárgájákat robotgéppel egyenként hozzákeverjük a cukros vajhoz. A neszkávét feloldjuk 1 dl meleg vízben, és a megolvasztott, portói boros csokival együtt beledolgozzuk a géppel a cukros-tojássárgájás vajba - ez lesz az alapmassza.

4. A tojásfehérjékből tiszta habverőkkel kemény habot verünk, majd a lisztet összevegyítjük a sütőporral, a sóval és az őrölt mogyoróval. A tojásfehérjés habot lágyan hozzáforgatjuk az alapmasszához, és 2-3 részletben hozzáadjuk a mogyorós-sütőporos lisztet is. A tésztát arányosan szétosztjuk a muffintepsiben, és a muffinokat 20-25 perc alatt megsütjük.

5. Sütés után, a még langyos muffinokat több helyen finoman megszurkáljuk hústűvel, és meglocsoljuk 1-1 evőkanál portói borral.

12 muffin lesz belőle.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.