Stahl Judit ínyenc receptjeit nem csak a tévében láthatod - ezentúl a Life.hu-n is találkozhatsz velük. Készítsd el még ma!

Forrás: [origo]"Ez a csokis muffin nem gyerekjáték. Két fajsúlyos, karakteres hozzávaló határozza meg az ízét: a 70 százalék kakaótartalmú étcsokoládé és az erős, illatos portói bor. Az ötlet egy tavalyi ajándékomból származik, amikor is kaptam egy Wine&Chocolate feliratú dobozt, benne különböző kakaótartalmú csokikkal, és mindegyikhez meghatározták, melyik borral érvényesülnek legjobban a csokik ízei.

A kombinációk közül a portói bor-étcsoki páros lett a nyerő, szinte lehetetlen volt vele betelni, annyira szépen felelgetett egymásnak az ital és a csokoládé."

Stahl Judit


Hozzávalók a tésztához:

- 1 dl édes portói bor
- 5 dkg mogyoró
- 20 dkg étcsokoládé
- 12 dkg finomliszt
- 1 kávéskanál sütőpor
- 1 csipet só
- 10 dkg puha vaj
- 12 dkg cukor
- 3 egész tojás
- 1 evőkanál neszkávé

A tetejére:

- 6 evőkanál édes portói bor

Forrás: [origo]
Forrás: Stahl.hu

Elkészítés:

1. Előmelegítjük a sütőt 175 fokra - gázsütőn 4-es fokozat -, és kibéleljük a muffintepsi 12 horpadását egy-egy papírkapszlival.

2. A tésztához a portói bort 2-3 perc alatt nagy lángon beforraljuk körülbelül 1 dl-re, és kihűtjük. A mogyorót egy nagy, száraz serpenyőben kevergetve illatosra pirítjuk, aztán finomra őröljük. A csokoládét apróra törjük, és a beforralt portóival együtt gőz fölött folyósra olvasztjuk, majd kihűtjük.

3. A tésztához a puha vajat és a cukrot robotgéppel 1-2 perc alatt összedolgozzuk, aztán a tojásokat szétválasztjuk, és a tojássárgájákat robotgéppel egyenként hozzákeverjük a cukros vajhoz. A neszkávét feloldjuk 1 dl meleg vízben, és a megolvasztott, portói boros csokival együtt beledolgozzuk a géppel a cukros-tojássárgájás vajba - ez lesz az alapmassza.

4. A tojásfehérjékből tiszta habverőkkel kemény habot verünk, majd a lisztet összevegyítjük a sütőporral, a sóval és az őrölt mogyoróval. A tojásfehérjés habot lágyan hozzáforgatjuk az alapmasszához, és 2-3 részletben hozzáadjuk a mogyorós-sütőporos lisztet is. A tésztát arányosan szétosztjuk a muffintepsiben, és a muffinokat 20-25 perc alatt megsütjük.

5. Sütés után, a még langyos muffinokat több helyen finoman megszurkáljuk hústűvel, és meglocsoljuk 1-1 evőkanál portói borral.

12 muffin lesz belőle.

Stahl konyhája: Lazacos penne zöldségekkelhttp://www.life.hu/hazitunder/gasztro/20111122-stahl-konyhaja-lazacos-penne-zoldsegekkel.html Stahl konyhája: Brokkolis Cézár-salátahttp://www.life.hu/hazitunder/gasztro/20111121-stahl-konyhaja-brokkolis-cezarsalata.html Stahl konyhája: Kalóriaszegény joghurtos panna cotta - Fogyókúrázóknak is szabad!http://www.life.hu/hazitunder/gasztro/20111118-stahl-konyhaja-kaloriaszegeny-joghurtos-panna-cotta-fogyokurazoknak-is-szabad.html Stahl konyhája: Tagine pácolt citrommal és olajbogyóvalhttp://www.life.hu/hazitunder/gasztro/20111118-stahl-konyhaja-tagine-pacolt-citrommal-es-olajbogyoval.html Stahl konyhája: Fusilli zöldborsóval és csirkemájjalhttp://www.life.hu/hazitunder/gasztro/20111117-stahl-konyhaja-fusilli-zoldborsoval-es-csirkemajjal.html