A zeneipar 10 leggazdagabb anyukája

anyuka pénz vagyon popzene zeneipar gyerek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A reflektorfénybe kerülő hírességek sok energiát fordítanak jó hírnevük megtartására, ápolására. Ennek ellenére sokszor kerülnek középpontba – olykor nem is maguk miatt, sokkal inkább a gyerekeik kapcsán. Nemrégiben például arról beszélt az egész világ, hogy Angelina Jolie és Brad Pitt gyerekei kizárólag gyorsételeken élnek. A népszerűségnek – hírességnek, hírhedtségnek – bizony ára van, nem is akármilyen. A nemzetközi zeneiparban dolgozók szépen kaszálnak a hírveréseknek köszönhető lemezeladásokból. Ördögi kör az egész: minél több pénz áll a házhoz, a gyerekek – és persze édesanyjuk is - annál vérlázítóbb szokásokat vesznek fel, különc cuccokban járnak, amikről a sajtó még többet ír. Íme, az év leggazdagabb zenészanyukái.

10. Adele – becsült vagyona: 41 millió dollár (azaz 9 milliárd 160 millió forint)
Elképesztően gyorsan vált ünnepelt sztárrá a most mindössze 25 éves dalszerző-énekesnő. Debütáló albumának sikerénél már csak második albumának sikere volt nagyobb, amit összesen 23 millió példányban adtak el. Igazi áttörést a harmadik albumával érte el és azzal, hogy ő szerezte és énekelte a legutóbbi James Bond, a Skyfall című film azonos című főcímdalát, amiért a Golden Globe- és az Oscar-díjat is elhozhatta. Időközben megszületett a kisfia, aki az Angelo nevet kapta. Az elfoglalt énekesnőt mostanában inkább az anyai teendők foglalják le, de nemrégiben a Buckingham-palotában vett át egy kitüntetést, és 2014-ben várhatóan újabb albummal is megörvendeztet bennünket.

9. Pink – becsült vagyona: 70 millió dollár (azaz 15 milliárd 638 millió forint)
Alecia Moore - ismertebb nevén Pink – pályafutása 14 évvel ezelőtt, még 2000-ben kezdődött, ekkor jelent meg ugyanis első albuma, a Can 'Take Me Home, ami az Egyesült Államokban azonnal dupla platinalemez lett. Ezután megkapta élete első Grammy-díját is a Lady Marmalade című számáért, amiben Christina Aguilera, Lil Kim és Mya is közreműködtek. Azóta öt albumot jelentetett meg, mialatt megkapta második Grammy-díját is. Feleségül ment Carey Hart motocross-versenyzőhöz, és 2011-ben megszületette első gyermekük, Willow nevű kislányuk.

8. Christina Aguilera – becsült vagyona: 100 millió dollár (azaz 22 milliárd 340 millió forint)
Sokáig úgy tűnt, hogy Christina Britney Spears árnyékában marad, mára azonban egyértelműen kiderült, hogy a két énekes között semmiféle hierarchia nincsen. Első albumát 1999-ben jelentette meg, azóta négyszeres Grammy-díjas énekes, sőt, a Time magazin 2013-ban az év emberének választotta. Korábban hozzáment Jordan Bratmanhez, de 2011-ben elváltak, és azóta Christina egyedül neveli kisfiát, a most 6 éves Maxet. Habár mostanában nagy hízásairól és fogyásairól cikkezett a sajtó, azért reméljük, hamarosan egy új lemez is napvilágot lát majd.

7. Shakira – becsült vagyona: 140 millió dollár (azaz 31 milliárd 276 millió forint)
A kolumbiai szépségnek 13 évesen indult a karrierje, és azóta már több mint 15 millió albumot adott el világszerte és bezsebelt két Grammy-díjat is. Kilenc albumából hét spanyol, egy angol-spanyol és egy pedig angol nyelvű. Miközben folyamatosan teljes erőbedobással dolgozik következő albumán, Shakira az UNICEF nagykövete, és 2010 óta az FC Barcelona futballjátékosának, Gerard Piquének a felesége. Gyeremekük, Milan 2013-ban született.

6. Britney Spears – becsült vagyona: 200 millió dollár (azaz 44 milliárd 680 millió forint)
Britney első albumának, a Baby One More Time-nak köszönhetően egy csapásra a zenei listák élére került. A botrányairól híres tinisztár Justin Timberlake-kel való szakítása után egy három napig tartó házasságot kötött Las Vegasban egy régi barátjával, Jason Alexanderrel. A válást követően egyik háttértáncosával kötötte össze az életét, Kevin Federline-nal. 2004-ben megszületett a pár első gyermeke, Sean Preston, majd egy évvel később, 2005-ben második kisfiúk, Jayden James. 2007-ben a pár elvált. Ezután következett Britney mélyrepülése, amikor is egy átbulizott éjszakán kopaszra nyírta a haját, majd elvonókúrára küldték orvosai. Senki nem hitt Britney visszatérésében, a sztár azonban megmutatta, hogyan kell felállni a legkilátástalanabb helyzetből is. Grammy-díja mellé 2014 januárjában elnyerte a 40. People’s Choice Award kedvenc popsztára díjat Los Angelesben. Most azonban úgy döntött, hogy a jövőben egy kicsit háttérbe szorítja a munkát és inkább a családbővítésre koncentrál. Meglátjuk, mi lesz!

5. Jennifer Lopez – becsült vagyona: 250 millió dollár (azaz 55 milliárd 850 millió forint)
Talán nem sokan tudják, hogy J.Lo Janet Jackson háttértáncosaként tűnt fel először, de hamar felküzdötte magát a ranglétrán: filmszerepeket kapott, saját szólóalbummal rukkolt elő és saját ruha- illetve parfümmárkát dobott piacra. 2004-ben hozzáment a szintén zeneszerző-előadóművész Marc Anthonyhoz és 2008-ban megszülettek a pár ikergyermekei. A két énekes azóta elvált, de jó kapcsolatot ápolnak egymással a gyerekeik érdekében. Jennifer Lopez folyamatosan turnézik, idén várhatóan kiadja nyolcadik albumát, és az American Idol idei tehetségkutatójában is részt vesz majd. Mindezt egyedülálló anyaként. Gratulálunk!

4. Beyoncé – becsült vagyona: 350 millió dollár (azaz 78 milliárd 190 millió forint)
Karrierjét a Destiny’s Child együttesben még a ’90-es években alapozta meg, de 2003 óta már szólókarrierjéről híres. Legelső szólóalbumából több mint 11 millió példányt adott el, és már-már rekordmennyiségű Grammy-díjat zsebelt be magának, szám szerint 17-et. 2008 áprilisában feleségül ment a rapper Jay-Z-hez, majd 2012-ben megszületett első kislányuk, Blue Ivy. Beyoncé nem az otthonülő anyukák közé tartozik, a kislányával a karján indult világ körüli turnéjára.

3. Celine Dion – becsült vagyona: 400 millió dollár (azaz 89 milliárd 360 millió forint)
Hihetetlen, de Celine Dion mindezidáig 25 albumot adott ki, és népszerűsége az 1997-es Titanic című film elhíresült zenéje, a My heart will go on óta töretlen. Zenei albumai közül 14 francia és 11 angol nyelven jelent meg. Az énekesnő ötszörös Grammy-győztes, és 2008-ban elnyerte a világ legkelendőbb női énekese címet is. Hozzáment menedzseréhez, René Angélilhez, és habár Celine vágyott a gyermekáldásra, az sajnos hosszú évekig váratott magára. Első gyermeke, René-Charles 2001 januárjában született meg, majd 2010-ben ikergyermekeknek adott életet. Celine a világon már szinte mindenhol fellépett, még Las Vegasban is, így nem csoda, hogy banki egyenlege hasonlóan sokat mutat, akárcsak az önéletrajza.

2. Mariah Carey – becsült vagyona: 500 millió dollár (azaz 111 milliárd 700 millió forint)
Ötoktávos hangterjedelme miatt egy csapásra világhírűvé vált az énekesnő, és persze ezzel egy időben sok irigyet is szerzett. A popdíva egy ideig a filmiparban is próbára tette a tehetségét, nem sok sikerrel. Két évtizeden átívelő karrierje alatt öt Grammy-díjat nyert, és több mint 200 millió albumot adott el – így a világ egyik legsikeresebb előadóművészeként tartják számon. 2008 áprilisában hozzáment a színész-komikus Nick Cannonhoz, és 2011-ben megszülettek ikreik, Monroe és Moroccan. És mi sem bizonyítja jobban, hogy a gyerekek mellett is lehet dolgozni, mint az, hogy idén az énekesnő új albummal jelentkezik. Habár ennyi pénzzel a bankszámláján nyilván nem okoz gondot bébiszittert fogadni.

1. Madonna – becsült vagyona: 650 millió dollár (azaz 145 milliárd 210 millió forint)
Talán senki sem csodálkozik azon, hogy a zeneipar ikonja, a popdíva, Madonna vezeti a zeneiparban dolgozó leggazdagabb anyukák listáját. Debütáló albuma 1983-ban jelent meg, így Madonna immár 30 éve uralja a zeneipart. A népszerűséget az 1984-es Like a Virgin című albuma hozta számára. Hét Grammy-díj boldog tulajdonosa, és többször megcsillanthatta tehetségét a filmiparban is. Első házassága Sean Penn színészhez köthető és bár elváltak útjaik, azóta is jó barátságot ápolnak egymással. 1996-ban született meg első kislánya, aki a Lourdes Maria Ciccone Leon nevet kapta. Apja, Carlos Leon futó viszonyt ápolt az énekesnővel. Madonna 1999-ben találkozott a brit filmrendezővel, Guy Ritchie-vel és 2000-ben máris megszületett közös gyermekük, Rocco Ritchie. 2006 októberében újabb taggal bővült a család, Madonna és Guy Ritchie örökbe fogadtak egy kisfiút, akit David Banda Mwale Ciccone Ritchie névre kereszteltek. 2008-ban a pár ugyan elvált, de közös megállapodásuk szerint továbbra is közösen nevelik gyermekeiket. 2009-ben Madonna úgy döntött, hogy még egy kislányt örökbe fogad, így került szárnyai alá Mercy James Malawi. Az immár négygyermekes anyuka folyamatosan dolgozik – új lemezén ügyködik és legnagyobb lányával, Loudresszel együtt közös ruhamárkát alapítottak. És persze mindeközben fiatal férfiakkal hetyeg.

Így köszöntötte Madonna az újévethttp://www.life.hu/legykepben/20140103-madonna-popdiva-penisz-alaku-vizipipaval-bucsuztatta-az-oveet-es-koszontotte-az-ujat.htmlBeyonce nem mutogatja a fenekéthttp://www.origo.hu/kultura/20020731beyonce.htmlÍgy fest Celine Dion luxusotthonahttp://www.life.hu/life/galeria/20130906-celine-dion-enekesno-luxusotthona-elado.htmlJennifer Lopez vészesen fogyhttp://www.life.hu/ez-zsir/20130929-jennifer-lopez-enekesno-sokat-fogyott-az-utobbi-idoben-kislanyaval-lathato.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.