Gyors és hatékony zsírégető gyakorlatsor - próbáld ki a 30 perces edzést!

Crosstréning testmozgás Balogh Zsolt zsírégetés edzés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Átmozgató gyakorlatsor harminc perc alatt? Miért ne! Ennyi idő is elég ahhoz, hogy erősítsd a főbb izomcsoportokat, ha pedig heti 3-4 alkalommal végigcsinálod a következő gyakorlatsort, akkor garantáltan javul az állóképességed és fejlődik az izomerőd is. 

Nemrég már mutattunk egy szuper átmozgató gyakorlatsort, ami olyan népszerű volt, hogy Balogh Zsolt crosstréningoktató megtanított nekünk még néhány tornapózt, hogy ne váljon egyhangúvá az edzés. A sorozat ismét 5 részből áll, minden egyes gyakorlatot 30 másodpercig kell végrehajtani megállás nélkül. A két és fél perces szett után másfél perc pihenő következik. Ezt a négy percet négyszer ismételd meg, így lesz a 16 perces kemény edzés bemelegítéssel és nyújtással egy komplett napi harmincperces átmozgatás.

Melegíts be!

A ráhangolódásra most is szánj legalább 8-10 percet: aktív mozgással, sétával vagy akár biciklizéssel kezdd az edzést, majd mozgasd át a főbb izomcsoportokat.

Így csináld

Fejkörzésekkel, fejbiccentésekkel melegítsd be a nyakcsigolyákat, majd végezz karlendítéseket, törzskörzéseket, végül jöhet a csípő és a boka területének átmozgatása.

1. Kitörések másképp

Imádjuk a kitöréseket, ugyanis ez az a gyakorlat, ami látványosan formálja a comb- és a farizmokat. A dögös magyar táncosnő, Molnár Andi is erre esküszik, ami nem is csoda - ez a gyakorlat tényleg hatékony.

Így csináld

Lépj ki jobb lábbal előre, mintha kitörést végeznél, a comb legyen párhuzamos a talajjal, a karok pedig a csípőn. Majd egy ugrással cseréld meg a lábakat. Ezt a váltott lábas kitörést ismételd fél percig. Ha soknak érzed, nyugodtan pihenj kicsit a pózban, de fontos, hogy legyen dinamikája a gyakorlatnak.

2 + 3. Statikus derékgyakorlat

A legutóbbi gyakorlatsorban nem szerepelt a deréktájék edzése, ám jó, ha ennek a területnek az átmozgatását is beiktatod az edzéstervedbe. A karcsú formákhoz ugyanis az is kell, hogy a derekad tónusos legyen.

Így csináld

Helyezkedj el oldaltfekvésben a bal oldaladon. A jobb lábfej legyen a bal előtt, a talpéleken támaszkodj. Tedd csípőre a jobb kezedet, a balt pedig nyújtsd ki, és told fel a csípődet. Legyen egy síkban a tested, és figyelj arra, hogy ha fáradsz, a csípő akkor se essen be. Tartsd ki fél percig a pózt, közben folyamatosan feszítsd meg a hasizmaidat, majd a másik oldalon is végezd el ugyanezt.

4. Fekvőtámaszok másképp

A hétköznapi fekvőtámaszon ezúttal kicsit nehezítettünk, így nemcsak a karok dolgoznak, de az egyensúlyérzékelésed is javul majd.

Így csináld

Helyezkedj el széles kartámaszban. Hajlítsd a könyököket, ezzel egyidőben hajlítsd be a jobb lábadat, és a térdet húzd a mellkas bal oldalához. Told vissza magad kiinduló helyzetbe, a következő fekvőtámasznál pedig jöhet a másik láb. Így sokkal nehezebb, mint egyébként, ha pedig nem megy, ne hajlítsd be annyira a könyököket, hogy egészen mélyen lemenj a talajra.

5. Laza szökdelések

Az utolsó fél percre egy laza kis átmozgató gyakorlat maradt, ami ugyan még magasan tartja a pulzust, és a szökdelések miatt megdolgoztatod a láb izmait is, mégis kicsit inkább az ellazító gyakorlatokhoz tartozik.

Így csináld

Végezz szökdeléseket, mintha futnál, közben rázd le a karokat. Végezheted lazító jellegűen vagy akár dinamikusan a gyakorlatot - ahogy jólesik.

Jöhet a nyújtás!

Ha végigcsináltad a két és fél perces sorozatokat másfél perces pihenőkkel, mindezt négy szettben, akkor na maradjon ki a lazítás! Nyújtsd meg alaposan a kar izmait, a combokat és a deréktájékot. Minden pózban maradj benne legalább fél percig. Szánj erre a részre 6-10 percet!

Milyen crosstréning gyakorlatokat próbálnál ki legközelebb?

Lejárt a felülések ideje! Íme a leghatékonyabb hasizomgyakorlathttp://www.life.hu/ez-zsir/20140428-crosstrening-balogh-zsolt-edzovel-statikus-hasizomgyakorlatok.htmlHeteken belül itt a nyár, így nem árt, ha valóban hatékony gyakorlatokkal készülsz a bikiniszezonra. A crosstréning pedig bővelkedik ilyenekben - ha nemrég kipróbáltad a tökéletes kitörést, és használod is, akkor egészen biztosan látod már az eredményt. Ezúttal a hasizmokra edzünk Balogh Zsolt crosstréning-oktatóval - próbáld ki a következő gyakorlatokat!Ez Zsír!--Dolgoztasd meg az elhanyagolt izmokat! - A legjobb ötperces gyakorlatokhttp://www.life.hu/ez-zsir/20140806-crosstrening-edzes-balogh-zsolt-crosstrening-oktatoval-elhanyagolt-izmok.htmlAhhoz, hogy egy edzés alkalmával alaposan átmozgassunk minden izmot, kevés a hatvan perc. Legtöbbünknek viszont csak ennyi ideje marad a sportolásra, ám ezért általában ki is maradnak olyan izmok, amiket nem vélünk olyan lényegesnek. Néha azonban ezeket a testtájakat is meg kell dolgoztatni! Balogh Zsolt crosstréning oktatóval ezúttal az elhanyagolt izmokra edzettünk.Ez Zsír!OrigoA feszes, izmos comb nem álom - formáld magad a leghatásosabb gyakorlatokkal!http://www.life.hu/ez-zsir/20140702-crosstrening-edzes-balogh-zsolt-crosstrening-oktatoval-combizom-gyakorlatok-otthonra-is.htmlSok nő nem szeret lábra edzeni, mert félnek a vastagabb combizmoktól. Ez azonban csak hiedelem: saját testsúllyal végzett, okosan összeállított edzéssel formásak és tónusosak lesznek a combjaid. Ez Zsír!--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.