Edzés a nőies idomokért - Mészáros Rafaella tippjei

Forrás: Facebook/ Rafaella Meszaros fitness model -
Mészáros Rafaella diéta saláta csirkemell fitneszmodell
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Mészáros Rafaella nagy sikereket tudhat maga mögött. A mindössze húszéves lány tavaly január óta fitneszmodellkedik, idén pedig ahány versenyen elindult, mindent megnyert. Hogy mi a titka szuper alakjának és eszméletlen kitartásának? Erről mesélt a Life.hu-nak.

A fitneszmodell ötéves kora óta sportol. A 10 év versenytáncot egy kis szünet követte, ám 2013 januárjának legelején úgy döntött, visszatér a testmozgáshoz. Mindig is szerette a kihívásokat és az edzőterem világát, így lesz, ami lesz alapon fitneszmodellkedni kezdett. "Hirtelen jött az ötlet, de már a legelejétől igyekeztem betartani a szabályokat az étkezéssel és az edzéssel kapcsolatban. Nem sokkal később megismertem Darázs Bernadettet, kezdetben az ő segítségével készültem a versenyekre, amelyeken 2013 őszén már nagyon eredményesen szerepeltem" – meséli Rafaella.

Forrás: Mészáros Rafaella

A fiatal lány életébe ekkor köszöntött be a szerelem, ami mást talán hátráltatott volna, őt azonban mindennél jobban inspirált. "A 2013-as versenyszezon alatt ismerkedtem meg Tóth Zoltánnal – ToZoval -, aki világbajnok testépítő és a versenyek vezetője. Első látásra nagy szerelem volt, azóta együtt készülünk a bajnokságokra. A 2014-es szezont is együtt küzdöttük végig. Minden tervünk és álmunk valóra vált!" – lelkendezik Rafaella, aki idén már magáénak tudhatja többek között a magyar, az európai és a világkupka WBPF bajnokságok fitneszmodell abszolút bajnoka címet. Ám itt nem áll meg: célja, hogy egyszer elhozza a WBPF világbajnokság aranyérmét.

Forrás: Facebook/ Rafaella Meszaros fitness model

A kiváló eredményekhez Rafaellának komolyan kell vennie az edzést és a diétázást. Hetente 5-6 alkalommal edz, méghozzá úgy, hogy szem előtt tartja az arányosságot és a kevésbé igénybe vett izmok megdolgoztatását is. "Rengeteget kardiózok, emellett a funkcionális tréning is előtérbe kerül, mert nagyon fontosnak tartom azt, hogy ne csak látványos, hanem használható izomzatot alakítsak ki. Éppen ezért a mélyizmok edzése, az ízületi mobilizálás, a stabilizáció, a stretching- és a jógagyakorlatok is helyet kapnak az edzéseimben. A pihenőnapokon próbálok kikapcsolódni, mert a stresszmentesség nagyon fontos" – meséli.

A sport mellett azonban 70%-ban az étkezés határozza meg az eredményeket. Bár a versenyszezonban általában két hónapig tartja a versenydiétát, szezonon kívül is figyel, mit és mikor eszik. "Versenyek előtt az étrendemet főképp a csirkemell és a zöldségek alkotják. Szívesen eszem például kígyóuborkát és brokkolit, illetve napi szinten fogyasztok lenmagolajat. Ha nem készülök versenyre, akkor is figyelek, miket eszem, ám néha megengedek magamnak egy-egy finomságot. Ilyenkor bármit, amit megkívánok, igyekszem diétásabb formában elkészíteni. Szívesen sütök rántott húst olívaolajban, teljes kiőrlésű lisztből és zsemlemorzsából készült panírban" – vallja Rafaella, aki az édességekkel is óvatosan bánik. Ha nassolni támad kedve, gyümölcsöket vagy diabetikus kekszeket fogyaszt, illetve szívesen kever ki magának sovány túrót édesítőszerrel és citromlével.

Forrás: Mészáros Rafaella

Rafaella tippjei

,,A kevés evés nem megoldás, sosem szabad koplalni. Fontos, hogy a cél egy feszes, arányosan kidolgozott test legyen. A nem evés vagy a napi egyszeri étkezés löttyedt, nem egészséges kinézetet eredményez. Koplalás helyett az anyagcserénket fel kell gyorsítani, méghozzá evéssel, naponta legalább 5-6 alkalommal. Fontos, hogy minőségi ételeket fogyasszuk, és egyszerre csak kis adag ételekkel terheljük a szervezetünket. Emellett okos dolog a szénhidrátbevitel időzítése: lehetőleg délután 2 óra után ne, vagy csak keveset fogyasszunk a szénhidrátból. Az edzésben pedig nem kell megijedni a súlyzóktól: nagyon sok olyan módszer, elv létezik, amivel nem a túlzott izmosodás irányában indulunk el, hanem gyönyörű, feszes és nőies testet érhetünk el."

Rafaella a versenyzés mellett tanul, és személyi edzőként dolgozik. Terve, hogy a későbbiekben az eddig megszerzett tudását kamatoztatni tudja, és sok fiatal lányt segítsen az álmaik elérésében.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.