Kicsikora óta igazi örökmozgó volt Annie Thorisdottir, aki eddig kétszer nyerte meg a rangos CrossFit Gamest. Az izlandi születésű lány tavaly szerzett sérüléséből felépülve ismét belevetette magát az edzésekbe.

A kétszeres CrossFit-világbajnok, Annie Thorisdottir szereti feszegetni teste határait – még ha ez olykor hatalmas megterheléssel és visszafordíthatatlan következményekkel is jár.

Forrás: Facebook/Annie Thorisdottir

A mindössze 24 éves sportolónő egy tavaly szerzett sérülése miatt volt kénytelen szüneteltetni az edzést. Idén azonban visszatért a pályára és már dolgozik a világ legerősebb nője cím megtartásán. Annie kisgyermekkora óta imádja a mozgást. A nagyapja által szervezett házi húzodzkodó versenyeken kezdte, kis időre a balettba is belekóstolt, majd nemzetközi futóversenyeken is kipróbálta magát a CrossFit előtt.

Mi az a CrossFit?
Egy komplex és magas intenzitású mozgásforma, amely komoly súlyzós, köteles és saját testsúlyú edzésekből áll. Így készült a Mount Everest meghódítására Klein Dávid is, de Debreczeni Zita is szemezett már ezzel a sporttal.

Annie most egy héten ötször-hatszor edz, naponta kétszer másfél-két órát. „Nem azt hirdetem, hogy mindenki próbáljon meg CrossFit-világbajnokká válni. Meg akarom mutatni, hogy az edzés magabiztosságot ad, és hogy erősnek lenni gyönyörű" – mondta Annie egy korábbi, Vogue-nak adott interjújában. Nem csupán ezért olyan élvezetes az edzés az izlandi lánynak: 26 éves barátja, Frederik Aegidius a kedvenc edzőpartnere, aki történetesen Európa legmagasabb rangú férfi CrossFit sportolója.