Babavárás alatt csinosan? Nem lehetetlen! Stílusleckék Blake Lively-tól és Katalintól

Katalin2015 terhesség babavállalás Katalin hercegnő babvárás stílus Blake Lively
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Rengeteg csinos hírességet ismerünk, ám a babavárás alatt sokan még közülük is elhagyják magukat. Blake Lively színésznő és Katalin hercegnő alapvetően is jól öltöznek, ám a terhességük alatt mindketten extrán kitesznek magukért. Fittek, csinosak, látszik, hogy tényleg jól élik meg az áldott állapotot, és nem felejtenek el nőnek lenni. Tanulj tőlük!

A korábbi hírek és nagy bejelentések alapján Blake 2015 elejére, január-február környékére várja első gyermekét, míg Katalin április tájékán hozza világra második babáját. A hercegnő az előző terhessége alatt, 2013-ban roppant csinos volt, most azonban úgy tűnik, többnyire a kicsit egyszerűbb és komorabb ruhákat favorizálja. Az egyébként is stílusos Blake Lively színésznő azonban még nagy pocakkal is modern, trendi, szexi ruhákat választ. Mindkettőjük stílusát nagyon szeretjük, kit ezért, kit azért, ezért úgy gondoltuk, várandós és babavárás előtt álló hölgyeknek érdemes meglesniük, hogyan is lehet divatozni apróbb és egészen nagy pocakkal.

Mit mond a stylist?

Szemes Nóra személyi stylist szívesen öltöztet várandós kismamákat, és el is árulta, mik azok a szabályok, amikre ebben az időszakban érdemes odafigyelni. ,,Fontos tudni, hogy a sztárok másképp öltöznek, mint a hétköznapi emberek, hiszen ők folyamatosan a fotósok kereszttüzében vannak. A várandós kismamáknál az öltözködés szempontjából figyelembe kell venni a napirendet, és azt, hogy van -e még 1-2 gyerek, akivel rohangálni kell. Akik otthon vannak babavárás alatt, nyilván egészen máshogy választanak ruhákat, mint azok, akik végigdolgozzák ezt a 9 hónapot.

Egyáltalán nem baj, ha egy kismama hangsúlyozza a pocakját testhez álló ruhákkal, és a dekoltázs is abszolút elfogadható. Sok nő, akinek ilyenkor nő meg a melle, szívesen ide tereli a figyelmet, és miért is ne tenné...Egy a fontos: a pocak ne legyen fedetlen.

Ha már nem bírjuk a várandósság alatt a magassarkút, kicsit át kell tervezni lapos cipőkre a ruhatárat. Ilyenkor télen teljesen jó megoldás egy vastagabb anyagból készült macskanadrág, hosszú pulcsi, lovaglócsizma kombó. Szép lábakhoz bátran válasszunk pamut vagy sztreccs anyagú miniszoknyát szűk vagy bővebb pulóverekkel. Nem kell több tízezerért bevásárolni kismamaruhákat: turikban is remek dolgokra lehet bukkanni, és át is alakíttathatjuk varrónővel a nadrágjainkat gumírozott tetejűekre. Ha blúzt viselünk a cicanadrághoz, szűkítsúk a felsőt a mell alatt egy kis szalaggal, övvel. És ne csak a klasszikus anyagokban gondolkodjunk: bátran válasszunk lágy selymet, muszlin anyagokat."

Vidáman, élénk színekben

Katalin sokszor hord feketét, de néha elcsípjük őt élénk színekben is. Bárcsak még többször választana üde árnyalatokat!

Forrás: AFP

Blake viszont tényleg nem veti meg a feltűnő árnyalatokat: imádtuk, ahogy az egyszerű, letisztult fehér ruhájához türkiz nyakéket választott, de a tarka oversize kabátjában is nagyon csinos volt, hiszen mindig tudja, hogyan kombinálja a színeket és a stílusokat.

Forrás: AFP/Northfoto

/1412/Blake2014121712956

Játék a szabással

Sok kismama esik abba a hibába, hogy hatalmas ruhadarabokat választ, csak azért, mert állapotos. Ha te is szereted a bő cuccokat vagy a kevésbé alakkövető ruhákat, lesd el Blake trükkjét: a színésznő a terhessége óta rengeteg oversize holmit visel, de azokat általában szűkebb ruhákkal, magas sarkúval kombinálja, hogy ne úgy tűnjön, mintha magára húzott volna egy zsákot.

Forrás: Northfoto

Katalin bő holmik helyett az egyenes szabású ruhákra voksol, és csak ritkán választ szűk darabokat. Mostanában pedig ő is elkezdett feltűnőbb kiegészítőket viselni, amiért jár is neki a pluszpont :-)

Forrás: AFP/Northfoto

Elegánsan a babavárás alatt

Ha viszont nagyon alkalmi ruhában kell megjelenni, Katalin az alakkövető, okosan szabott estélyiket preferálja: ilyenkor egy deréköv vagy egy trükkös vonalvezetés remek taktika a test karcsúsítására. Persze ezt ilyen pici pocakkal még nem nehéz megvalósítani!

Forrás: AFP

Blake Lively azonban igen merész, amikor nagy pocakkal a vörös szőnyegre lép. Ryan Reynolds felesége ilyenkor sem mond le arról, hogy igazi nő legyen, így minden gond nélkül megmutatja pocakját elöl vagy hátul dekoltált darabokban. A sárga ruhacsodát sok kritika érte, mi azonban imádjuk, hogy Blake kismamaként is szexi!

Forrás: AFP

Magas sarkúban a terhesség alatt - igen vagy nem?

A sztárok a babavárás alatt sem kímélik a lábukat: Katalin hercegnő és Blake Lively sem száműzte a gardróbjából a magas sarkú cipőket. Benke Rita természetgyógyász, reflexológus, akupresszőr, a Life.hu szakértője szerint a tűsarkú cipő viselése senkinek sem jó, pláne terhesség alatt, persze teljesen azért nem kell kiiktatni az életünkből. ,,Egy megváltozott statikájú, áldott állapotban lévő nőnél a lábakat, a gerincet, a keresztcsontot fölösleges tovább terhelni magas sarkúval. A láb zónákra oszlik, és azokon a területeken, ahol például a hegyes orrú cipő nyom, a fájdalom fejfájás formájában is jelentkezhet. Amikor pedig az ujjak alatti talppárnácskákat nyomja a cipő, az kihat a tüdőre, a hörgőkre, a szívre és a májra, így ezek a szervek tartós izgalmi állapotba kerülnek. Persze azt tudni kell, hogy az áldott állapot nem betegség, hanem egy örömteli 9 hónap, így akinek nincsenek lábproblémái, és könnyen viseli ezt az időszakot, különleges alkalmakra, pl. egy színházba bátran felvehet magas sarkút. A hétköznapokban azonban a 3 centis sarok az ideális a kismamáknak is."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.