Néhány nap múlva kezdődik a divatvilág egyik legnagyobb eseménye, a New York-i divathét. Ha Diane Von Furstenbergen múlna, nem egyforma kinézetű, vékony modellek vonulnának a kifutón, hanem minél színesebb lenne a felhozatal. 

A legendás divattervező, aki az amerikai divattervezők szövetségének elnöke is, kedden szólította fel levélben a designereket, hogy egészséges és különböző kinézetű modelleket vonultassanak a New York-i kifutón. 

Forrás: AFP

"Ne feledjük, a szépség egészség, és az egészség szépség. Fontos, hogy tudjuk, a szépség pont a különbözőségben rejlik. Ezt az üzenetet el kell terjeszteni a világban" - írja a divatguru levelében. 

A New York-i divathét
Ha érdekelnek a trendek, kövesd figyelemmel a New York-i divathetet február 12-19. között! A tavalyi rendezvényről ITT olvashatsz!

Ezen kívül azt is állítja, a 16 év alatti modellek túl fiatalok a divathét kifutójához, és szeretné, ha mások is így gondolnák. Diane Von Furstenberg szerint figyelembe kell venni a fiatal lányok érzelmi és fizikai jólétét, a divathét megterhelő lenne a számukra. 

A CFDA oldalán elolvashatod a teljes levelet. 

A tavalyi divathéten sem volt minden modell csont és bőrde annál több világsztár volt látható a közönség soraiban.