Jamie Brewer nem egy átlagos lány: a Down-kórral született színésznő nem csupán szakmájában sikeres, hanem immár modellként is végiglejthetett a New York-i divathét kifutóján.

Divattörténelmi pillanatot írt Jamie Brewer. A Down-szindrómás színésznő, aki leginkább az Amerikai Horror Story című filmből lehet ismerős, Carrie Hammer showján lejtett végig a tervezőnő Role Models Not Runway Models (vagyis a példaképek nem a kifutón lépkedő modellek) nevet viselő kampányában.

Forrás: AFP/Brian Ach

„Igazán inspiráló bármelyik fiatal lány példaképének lenni azért, hogy ösztönözzük őket abban, hogy legyenek önmaguk és mutassák meg a világnak, kik ők" – fogalmazott Brewer egy nappal a bemutató előtt a Today Show-ban. Carrie Hammer tavaly indította kezdeményezését, amelynek keretein belül hús-vér embereket tesz meg modelljeinek, így képviselve azokat, akiknek a ruháit szánja.

Mert ki tökéletes?
Egy karitatív szervezet korábban testi fogyatékkal élőkről mintázott próbababákat, majd tette őket egy forgalmas bevásárlóutca kirakatába. A videóért kattints ide!