Ilyen még nem volt: az FTL Moda kerekesszékes modelleken mutatta be 2015-ös őszi-téli kollekcióját, a legnagyobbat mégis a lábamputáláson átesett Jack Eyres kifutóra lépése szólt.

Azt már kezdetektől sejtettük, hogy az idei New York-i divathét más lesz, mint az eddigiek. Diane Von Furstenberg már korábban elhintette, mennyire szeretné, ha nem csupán vékony és tökéletes modellek léphetnének a kifutóra, később pedig itt történt meg, hogy a Down-szindrómás Jamie Brewer színésznőt választotta modelljéül Carrie Hammer divattervező.

Forrás: AFP/Frazer Harrison

Most az FTL Moda fogott össze egy gerincsérülések gyógymódjait támogató olasz alapítvánnyal, és 2015-ös őszi-téli kollekciójának bemutatásához kerekesszékes modelleket is választott. A divatshow legnagyobb sztárja mégis az amputált lábú Jack Eyres lett, aki civilként személyi edzőként dolgozik.

Forrás: AFP/Frazer Harrison

A férfi, akinek egy betegség miatt kellett leoperálni lábát 16 éves korában, lett az első amputált lábú modell a New York-i divathéten. Az FTL Moda a hírek szerint a londoni Models of Diversity ügynökséggel fogott össze, akik testi fogyatékos modelleket közvetítenek világszerte.

Mert ki tökéletes?
Minden méret, minden testforma csodálatos. Egy karitatív szervezet testi fogyatékkal élőkről mintázott próbababákat, majd tette ki őket egy nagyváros forgalmas bevásárlóutcájának kirakataiba - nézd meg ITT!