Jólesik egy kis szín a téli szürkeség után. Ha nem szeretsz órákig sminkelni reggelente, akkor is van megoldás: egy mámorító színű ajakrúzs mindig feldobja a megjelenésedet. Larion Oscar sminkmester, a Jónő Team oszlopos tagja elárulta nekünk, milyen színek hódítanak idén tavasszal.

 

Térhódító érzékiség - már ami a szájfény kontra rúzst illeti. A rúzsok fényévekre hagyták maguk mögött a szájfények bujaságát, sokkal inkább a kifinomult érzéki színhatás az, ami uralja a nemzetközi trendeket. Lágyabb, természetesebb, színpigmentekben viszont gazdagabb fényes és matt variációk széles skálája bizonyítja, hogy a szezon legizgalmasabb "fegyverei" az ajakrúzsok. Az új trend a színek élénkségével korbácsolja fel a kedélyeket. Fantasztikus frissesség, vibráló energia jellemzi a színeket. Az új árnyalatok között szerepel a púderrózsaszín, a nude, a baby pink, a naplemente-narancs, a mályva, a hamvasbarack, a málnás piros, a paradicsompiros, a korallpiros és a neonnarancs.

1. Pupa, 2. Kiko, 3. Catrice, 4. Bobbi Brown, 5. The Body Shop, 6. MAC, 7. L'Oréal, 8. Maybelline, 9. Bourjois, 10. Essence, 11. L'Oréal, 12. Astor

Kinek melyik szín áll a legjobban?

Vegyük sorra: mindenkinek van egy nude színe, ami mindig üde frissességet kölcsönöz viselőjének. Ennek a színárnyalatát nem nehéz eldönteni: az a legtermészetesebb, ami igazán közel áll az ajak eredeti színéhez. A púderrózsa, a baby pink, a mályva, a málnás piros a hideg bőrtípusnak, azaz a világos bőrűeknek állnak a legjobban. A naplemente-narancs és a hamvasbarack jolly joker, mert egyaránt jó a hideg és a meleg típusoknak. A paradicsompiros, a korallpiros, a neonnarancs pedig a meleg bőrtípushoz, azaz az olívás, kreol bőrszínhez passzol a legjobban.

Life.hu tipp

Tavasz vagy ősz típusba tartozol? A nyár vagy a tél színeit kedveled? ITT már megmutattuk, melyik bőrtípushoz milyen színek passzolnak a legjobban. 

Forrás: Thinkstock

Szuper trükkök rúzsozáshoz

1. A rúzs csak az ápolt ajkakon mutat, ezért érdemes leradírozni az ajak felszínét, eltávolítani az elhalt hámsejteket. Hidratáld, kényeztesd ajakápolóval és csak ezután fesd ajakrúzzsal!

Life.hu tipp

Puha és szexi ajkak pofonegyszerű, otthoni módszerekkel - ITT már bemutattuk 3 kedvencünket!

2. Ha az ajkadon minden rúzs pirosas tónusú lesz, vagy csak még tartósabb eredményt szeretnél, alapozáskor vagy akár külön tegyél egy kis alapozót vagy korrektort az ajkadra, majd az ujjaddal masszírozd el a textúrát. Még finomabban púderezd le, a felesleget az ujjaddal finoman szedd le, és ezután tedd fel kedvenc árnyalatú ajakrúzsodat. Így azt a színt fogod látni, amit választottál.

3. Ha tartós hatást szeretnél, válassz matt textúrájú ajakrúzst, de előtte gazdagon hidratáld az ajkadat, mert a matt textúra picit szárítja az ajkat.

4. Ha élénk színt választasz, mindenképp használj hozzá harmonizáló ajakkontúrceruzát, hogy szép és érzéki legyen a befejezés. Emellett az ajakkontúrceruza meggátolja, hogy "elmásszon" az ajak finom barázdáiba a rúzs.

Forrás: Thinkstock

5. Ha teltebb hatást szeretnél, válassz világosabb árnyalatú, fényes textúrájú ajakrúzst! De ha egy kicsit több időt szánnál az ajkad dúsítására, próbáld ki EZT a trükköt is!

6. Ha lágy és természetes hatást szeretnél elérni akár egy élénk színű rúzzsal, tedd fel az ujjaddal, finoman masszírozd az ajkadra, így irányíthatod a szín mélységét, intenzitását is.

7. Használhatsz ajakecsetet is, így még precízebben készítheted el az ajkadat.

8. Ha esetleg nincs nálad rúzs, de van egy ajakápolód és egy kontúrceruzád, könnyedén érzékivé varázsolhatod az ajkadat. Ha feltetted az ajakápolót, itasd le a felesleget, majd a kontúrceruzával satírozd ajkad egészére a színt. Ujjaddal vagy ecsettel igazítsd meg és kész is. Ha pedig fényesebb hatást szeretnél, akkor fordítsd meg a műveletet: először satírozd a választott színt az ajkadra és a végén tedd rá az ajakápolót!