3 isteni koktél narancsbőr ellen - ezek után jöhet a bikiniszezon!

Forrás: Thinkstock -
zöld turmix méregtelenítés fahéj narancsbőr grapefruit gyömbér zsírégetés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nem túlzás azt állítani, hogy a narancsbőr a nők egyik rémálma, különösen a bikiniszezon és a falatnyi shortok hónapjai előtt. A pár napos csodaszerekben már nem hiszünk, ám néhány aprósággal tehetsz arról, hogy remek formába hozd a combjaidat a kánikulára.

A narancsbőr tényleg csak azoknak az átka, akik sok gyorséttermi kosztot, csokoládét, kávét vagy alkoholt fogyasztanak? A mozgás igazi narancsbőrgyilkos? Sajnos még mindig van néhány tévhit, ami a rettegett narancsbőr körül van - vallja Ihász Katalin dietetikus, a Life.hu szakértője. ,,Legfőképp a genetikánktól függ a narancsbőr-kérdés. Akinek lazák a kötőszövetei, az hajlamosabb erre a problémára. De természetesen lehet tenni ellene, például a táplálkozással. A sok mű élelmiszer, a sok édesség nem tesznek túl jót a narancsbőrrel küzdőknek, így aki szeretne szebb bőrt, annak ezeket érdemes kerülni. A mozgás mellett ami még nagyon hasznos, az a sok-sok, napi 3-4 liter folyadék: szénsavmentes ásványvíz, gyógyteák, facsart levek... Csodát ne várjunk, de javítani mindig lehet az állapotunkon."

Forrás: Thinkstock

A vitamindús, facsart levek, egészséges smoothie-t rendszeres fogyasztása sokat javít a bőröd állagán - íme 3 egészséges koktél, amikkel felveheted a harcod az utálatos cellulitisz ellen!

Bőrszépítő zöldturmix

A zöldturmix évek óta hatalmas sláger, ami nem is csoda, hiszen a nyers zöldségek és gyümölcsök egyvelege hihetetlenül egészséges. Ebben a receptben az ananász és a fahéj külön nagyon jó adalékanyag, hiszen mindkettő kiváló zsírégető.

Forrás: Thinkstock

Hozzávalók:

1 bögre szénsavmentes ásványvíz

1 nagy marék spenótlevél

2 narancs megpucolva

1 banán

1 körszeletnyi ananász

1 teáskanál fahéj

A hozzávalókat turmixold össze, fogyaszd reggelire vagy tízóraira!

Grapefruitos turmix

A grapefruit amellett, hogy lúgosító hatású, igazi vitaminbomba, pláne, ha jön hozzá még némi citrom is. Ezt az italt lehetőleg gyümölcsfacsaróval vagy gyümölcspréssel készítsd el!

Forrás: Thinkstock

Hozzávalók:

3 grapefruit

1 narancs

1 közepes citrom

1 körszerelet ananász

Ez a gyümölcslé szuper frissítő hatású, felér a reggeli kávéddal is, a bőröd pedig csodaszép lesz tőle!

Gyömbéres zsírégető ital

Természetesen nem helyettesíti a rendszeres testmozgást, de a gyömbér felgyorsítja az anyagcserét, és még számtalan jótékony hatása van. Ezt egész nap ihatod!

Forrás: Thinkstock

Hozzávalók

2 kávéskanálnyi frissen reszelt gyömbér

2 alaposan megmosott és szeletekre vágott citrom

1-1,5 liter víz

Éjszakára áztasd a vízbe a szeletekre vágott citromot és a gyömbért. Reggel szűrd le, és kortyold el a nap folyamán!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.