A plus size modell szerint az ügynökségek írják elő a lányoknak az extrém diétát, amelyet a divathetek előtt kell követniük.

Egy darab keksz és egy pohár víz – Laura Wells szerint egy nap mindössze ennyi élelmiszert vehettek magukhoz a modellek a divathetekre való felkészülés során.

Forrás: Facebook/Laura Wells

A gyönyörű plus size modellnek volt alkalma belelátni, milyen nyomás alatt vannak csontsovány kolléganői, akiknek az őket képviselő ügynökségek szabták meg a kielégítőnek egyáltalán nem nevezhető étrendet.

Cigarettával nyomta el az éhségét a veterán modell
Carré Otis egy magazinnak vallotta be: a modellévei alatt követett életmódja mindennek volt nevezhető, csak épp egészségesnek nem. Bővebben ide kattintva olvashatod az egykori modell kitálalását.

„Ételt nem ettek, fogyasztótablettákat írtak fel nekik receptre, az ügynökségek előírása alapján pedig csak napi egy darab sós kekszet és egy pohár vizet ihattak a divathét kezdete előtt" – árulta el az ausztrál Women's Weeklynek Laura, aki a divathetek alatt több modellel lakott együtt New Yorkban.

„Ezek a lányok mindent megtettek azért, hogy úgy nézzenek ki, ahogyan előírják nekik, mégsem kaptak munkát. Közben pedig egy plus size modellel éltek együtt, aki minden nap dolgozott" – magyarázta a nőies idomú modell, aki éppen emiatt sokszor kapta azon az önmagukat sanyargató kolléganőit, hogy irigykednek rá. „Egészségesen étkezem és edzem, de olykor-olykor megengedek magamnak egy kis kényeztetést és iszom egy pohár bort."

Vattapamacs és drogok – Sokkoló tények a divathetekről
A divathét nem csupán a csillogásról szól – kattints ide és tudd meg, milyen sokkoló módszereket vetnek be a modellek, hogy elérjék a vágyott alakot.

Laura Wells interjúja nem sokkal azután látott napvilágot, hogy Franciaországban betiltották a túl sovány modellek alkalmazását: az új egészségügyi törvény értelmében tilos modellkednie mindazoknak, akiknek testtömegindexe alacsonyabb a meghatározott szintnél.