"Még 15-öt akkor is, ha nagyon fáj!" - Tanulj Silye Bettina fitneszmodelltől!

Fotó: Kiss Roland -
fitnesz Silye Bettina edzés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nagyon fiatal, mégis jól tudja, mi kell ahhoz, hogy izmos, emellett pedig még nőies is legyen. Nemrég a gyönyörű fitneszmodellt, Silye Bettinát faggattuk edzésről, étkezésről, apró trükkjeiről. 

Betti még csak 24 éves, de izmosan nőies alakját bárki megirigyelhetné. Példaképe abszolút az édesanyja, aki ugyan nem versenyző, de egészségesen és sportosan él - valószínűleg innen fakad a fiatal lány edzés iránti szeretete. No és persze abból, hogy kislánykora óta jelen van az életében a sport.

Fotó: Kiss Roland

,,Gyermekkoromban sok mindent kipróbáltam: óvodásként úsztam, később talajtornáztam, atletizáltam, majd kézilabdáztam: ez utóbbit egy évig egyesületben is játszottam. Kick-boxoltam is másfél évig, de egyik sem vonzott annyira, hogy véglegesen "elkötelezzem" magam az adott sportág mellett" - meséli Betti, aki 2013-ban versenyzett először, előtte azonban meg sem fordult a fejében a megméretés.

,,A kezdetekben nem voltak versenyzői ambícióim, de szerencsére gyorsan reagált a testem az edzésekre. Az akkori edzőm bogarat tett a fülembe, hogy akár érdemes lenne ezt magasabb szinten is csinálni - így indultam el a versenyzés rögös útján. Azt hiszem, a WBPF világbajnoki 2., illetve az NAC szövetség világbajnokságán elért 4. helyezés volt a legnagyobb sikerem. A jövőbeli terveimet illetően a legnagyobb változást a kategóriaváltás fogja jelenteni, szeretnék athletich physique kategóriában is hazai és nemzetközi sikereket elérni!" - meséli a fitneszmodell.

Fotó: Kiss Roland

Betti rengeteget edz, hogy jó formában legyen. Minden hajnalban egy éhgyomros kardióval kezd, napközben beiktat egy súlyzós edzést, este pedig újabb kardiótréning következik. ,,Hetente 6 napon keresztül így csinálom, de bevallom, néha bemegyek egy kis kiegészítő tréningre vasárnap is. Az off szezon egy kicsit lazább, olyankor heti 5-6 súlyzós tréning és 3-4 kardióedzésem van egy héten."

Betti tippjei

,,Kedvenc gyakorlataim természetesen a nők problémás területeit bombázzák: ezek a popsi és a hasizom. Szép, kerek fenék nincs guggolás nélkül, a formás lábakat pedig kitöréssel alakíthatjuk. Hasnál pedig a jelmondatom: még 15-öt, ha már fáj!"

Forrás: Silye Bettina

De nem lenne ilyen Betti alakja, ha nem figyelne nagyon a táplálkozásra. ,,Szerintem a legfontosabb a mozgás függvényében összeállítani az étrendünket. Ebben a sportágban a tápanyagbevitel mindennek a kulcsa, így nagyon odafigyelek arra, mit eszem. Előre megtervezem, hogy mennyi szénhidrátot, fehérjét és zsírt fogyasztok. Ha szénhidrátról van szó, én zabpelyhet és rizst fogyasztok, az izmaimnak szükséges fehérjét pedig csirkemellből, halból, tojásfehérjéből fedezem. Na meg persze ott vannak az elmaradhatatlan zöldségek! Ha nincs verseny, szívesen készítek fehérjepalacsintát édesség gyanánt."

De vajon a férfiak hogyan viselik azt, ha kedvesük ennyire izmos, és nagyon odafigyel a testére? ,,Most már tudom, hogy a párkapcsolat is jobban működik, ha a partner is hasonló érdeklődésű. A párom húzóerő, sokszor velem edz, fontos neki az én sikerem, ő igazán megért, mert testépítő!"

Akiknek a fitnesz az életük - nézd meg, hogyan tartják magukat formában a legsikeresebb hazai fitneszversenyzők. Edzésről, diétáról és életmódról mesélnek április 11-én, 14.25-kor a LifeNetworkön az Ez Zsír! életmódmagazinban!

/1501/Fitne2015123231110

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.