Igenis létezik tökéletes szemceruza! Larion Oscar sminkmester elárulja, hogyan válaszd ki

sminkmester szemfesték szemceruza smink Larion Oscar
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szemceruzája mindenkinek van, de csak nagyon kevesen tudják megfelelően használni. Larion Oscar sminkmestert faggatjuk arról, hogyan tanuljuk meg mi is seperc alatt a szemceruza trükkjeit.

A szemceruza az egyik legközkedveltebb sminktermék, szinte minden nő használja, ám sokoldalúságát csak nagyon kevesen ismerik. Ha vékony vonalban viszed fel, szolid, mégis ápolt külsőt kölcsönöz, míg a hangsúlyosabb változat az esti bulin arathat sikert. Itt az ideje másképp gondolni a szemceruzákra, hiszen sokféleképpen használhatók, rengeteg színben és textúrában kaphatók, ám mégis, általában szimpla vonalakat húznak vele a nők. Most megmutatom azokat a trükköket, amikkel varázsolni lehet!

Forrás: Thinkstock

Mozgó szemhéjra az intenzív hatásért

Válassz egy puha hegyű szemceruzát, majd a szemhéjad mozgó részére tedd fel satírozó mozdulattal. Nem baj, ha megszalad a kezed, hiszen a végén úgyis az egészet elsatírozod. Ha végeztél, fogj egy közepes méretű ecsetet, dolgozd el a felvitt festéket, és kész is. A végeredmény jóval intenzívebb, mint ha szemhéjpúderrel dolgoztál volna.

Tökéletes a tus helyett is

Tusvonalat is húzhatsz a szemceruzával! Ehhez egy közepes keménységű ceruza a legalkalmasabb. A tusvonal kialakítást kezdheted a szemzugtól kifelé haladva is, de a legújabb trend, hogy a szemhéj közepétől kezdődik, és kifelé enyhén vastagodik az íve. Ha finomabb tusvonalat szeretnél, akkor húzd meg kedvedre a kívánt formát, majd a végén satírozd el a kontúrszéleket, hogy az intenzitása a szempillatőnél maradjon.

Füstös szemhez kötelező!

Füstös szem pillanatok alatt, hmm, igen, lehetséges. A füstös hatású szemfestés fontos része a kontúrozás, amihez válassz khol összetételű szemceruzát. Ehhez a legjobb termékek a kifejezetten erre a célra kifejlesztett vastag ceruzák, amiknek a végén még satírozófej is van. Elkészítése egyszerű: kontúrozd körbe alul-felül a szemed, majd satírozd el a széleket szép átmenettel, és már kész is a titokzatos füstös szem. Drámai hatását fokozhatod, ha kiemeled a vízvonaladat is. Ehhez érdemes tartós szemceruzát választani!

Forrás: Thinkstock

Life.hu tipp

Milyen a cicaszem 2015 tavaszán? Larion Oscar sminkmester ITT mesélt arról, idén milyen apró sminktrükköket érdemes bevetnünk.

Klasszikus trükkök

Amennyiben a hagyományos két színnel árnyalt szemet szeretnéd kialakítani, akkor belülre tedd a világosabb színt, és kívülre a sötétebbet. Itt sem szabad éles határvonalat hagyni a kettő között, ezért egy ecsettel satírozd egymásra a két színt, hogy szép átmenetet képezzen. Fontos, hogy milyen száradási ideje van a ceruzának, mert csak ezen az időn belül tudod elsatírozni. A krémes állagú festékek intenzívebb, mélyebb színeket eredményezhetnek.

Így válassz szemceruzát!

Azok a típusú szemceruzák a tartósabbak, amik porszerűvé száradnak, a vízállók, vizes hatásúak kevésbé. Az utóbbiaknál különösen oda kell figyelned a sminkedre, mert hajlamos összegyűlni a finom hajlatokban. Ha ilyet használsz, akkor nem árt, ha magadnál tartasz egy ecsetet korrigálásra. Ugye, hogy nem is bonyolult a ceruza használata? Persze azért némi gyakorlás sosem árt!

1.The Body Shop 2.690 forint, 2.MAC, 3.Lancome 17 font, 4.Catrice 699 forint, 5.Max Factor, 6.Chanel, 7.L'Oréal, 8.Avon 799 forint

Oscar extra tippje

Ha szűkíteni szeretnéd a szemed, akkor a vízvonaladat alul-felül fekete szemceruzával húzd ki! Ha pedig nagyobb, látványosabb szemeket sminkelnél magadnak, akkor a vízvonaladat alul-felül fehér vagy bőrszínű szemceruzával húzd ki!

Sminkelj magadnak nagyobb, látványosabb szemet! http://www.life.hu/trend/20150416-larion-oscar-sminkmester-elarulja-hogyan-sminkelj-magadnak-nagyobb-szemet.htmlTe is vágynál hatalmas őzikeszemekre, csábító cicaszemre, de úgy érzed, túl aprók a szemeid egy ütős sminkhez? Larion Oscar sminkmester most mutat néhány trükköt, amelyekkel látványosabb tekintetet varázsolhatsz magadnak - pillanatok alatt. TrendThinkstockSminkelj úgy, mint Rita Ora!http://www.life.hu/trend/20150407-smink-es-divat-sminkelj-ugy-mint-rita-ora.htmlRita Ora fénysebességgel lett stílusikon, ám nemcsak az öltözködés terén érdemes általa inspirálódni: a sminkekben is imád kísérletezni, követi a trendeket, de nem veti meg a klasszikus technikákat sem. Lesd el a trükkjeit - Larion Oscar sminkmester elárulja, hogyan!Trend--A szezon kedvence: paradicsompiros rúzshttp://www.life.hu/trend/20140429-csodaszep-paradicsompiros-ruzsok.htmlTedd a napfényt az ajkaidra - tündökölj a szezon új kedvencével, a paradicsompiros rúzzsal. Lesd el sminktippjeinket, hogy a megjelenésed tökéletes legyen!TrendOrigoFrissítsd fel és tedd ragyogóvá az arcod a tökéletes pirosítóval!http://www.life.hu/trend/20150402-larion-oscar-sminkmester-tippjei-pirosito-vasarlashoz.htmlA smink egyik fontos eleme az arcpirosító: szebbnél szebb színekkel adhatsz új színt az arcodnak, és frissé, üdévé varázsolhatod a megjelenésedet. Larion Oscar sminkmester most segít rátalálni a legideálisabb darabokra. TrendThinkstockRúzs apró ajkakon - miért ne? Ravasz trükkök Larion Oscar sminkmestertőlhttp://www.life.hu/trend/20150409-smink-ls-szepsegapolas-ruzs-kis-ajkakra-larion-oscar-trukkjei.htmlOdáig vagy a mámorítóan szép tavaszi rúzsokért, ám túl picinek gondolod az ajkaidat ahhoz, hogy ilyesmit bevállalj? Larion Oscar sminkmester elárulja, hogyan viselheted mégis kedvenc tavaszi színeidet – lesd el a profi trükkjeit!TrendThinkstockVarázsolj az ajkaiddal! http://www.life.hu/trend/20141124-ruzsmania-telen-larion-oscar-sminkmester-tippjei.htmlIdén télen minden szín jöhet, ami csak a palettán van: ugyan az abszolút sláger a nude ajak, de a lilák, a bogyószínek és a pirosak is virágkorukat élik. Nem tudod, milyen szín passzol hozzád, és szívesen kipróbálnál valami újat, valami különlegeset? Nagy téli rúzsmustra következik Larion Oscar sminkmester tippjeivel. TrendOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.