Hol késik a királyi bébi? Veszélyben van Katalin hercegné második babája?

Forrás: AFP -
Katalin2015 Születés Katalin hercegné Vilmos herceg brit uralkodóház
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Katalin hercegné és Vilmos herceg második babáját eddig április 25-ére, azaz múlt szombatra várták - a legkisebb royal baby-ről viszont mind ez idáig semmi hír. Katalin hercegné túlhordja második gyermekét? Vagy az eddig hivatalosnak gondolt időpont volt téves?

Katalinnak és a királyi családnak egyelőre nincs mitől félnie, bár a kicsi a várt időpontban nem érkezett meg, a hercegné esetében még nincs szó túlhordásról. Egy terhesség hivatalosan 40 hétig, azaz 280 napig tart, a statisztikák szerint azonban egy csecsemő csupán a legritkább esetben születik meg pontosan a kiírt napon. A babák egyharmada a vártnál korábban, kétharmaduk pedig később jön a világra.

Forrás: AFP

Terminustúllépés

Ha a terhesség tovább tart, mint 280 nap, de a 294. nap előtt, azaz a 42. héten megszületik a baba, akkor terminustúllépésről beszélhetünk. A terminustúllépés egyik legfőbb oka, hogy a terhesség kora valójában nem annyi volt, mint amit az orvos kiszámolt. Ilyenkor a szakemberen múlik, hogy megindítja-e a szülést, vagy várnak inkább még egy-két hetet. Az általános gyakorlat szerint a 41. hetet még az orvos engedi befejezni, utána azonban nekivágnak a szülésnek.

Túlhordás

Túlhordásról a 42. hét után beszélhetünk. Bár sokan nem szeretik mesterségesen siettetni a születést, egy idő után azonban érdemes beavatkozni, hiszen akár komplikációk is felléphetnek a baba és a mama részéről is. Egy Hollandiában végzett kutatás szerint a 42. hét után született gyerekeknél duplájára emelkedik a hiperkinetikus figyelemzavar kockázata, a halva születés veszélye is nő, és a nagyobbra nőtt baba nehezebben jön a világra. A túlhordás ezenkívül a kismamának is sok problémát okozhat: fáradtság, hátfájás, lábdagadás, gyomorégés és alvási problémák is jelentkezhetnek.

Így fogják hívni Katalin hercegnő második gyermekét?

A kisded még meg sem született, máris hatalmas izgalomban tartja az egész világot – kiváltképp a Katalin hercegnő második gyermeke keresztnevére fogadókat. Egy korábbi cikkünkből megtudhatod, a britek szerint mi lesz a neve a legkisebb királyi csemetének.

Biztosak vagyunk benne, hogy a Katalint kezelő profi orvosi csapat semmiképpen nem kockáztatná sem a királyi csemete, sem az édesanya egészségét, véleményünk szerint néhány napon belül - ha magától nem indulna meg - akkor mesterségesen fogják megindítani a vajúdást.

Vagy esetleg vaklárma volt az április 25-i időpont? A legújabb hírek ezt a feltételezést támasztják alá.

Forrás: AFP

Májusi baba lesz?

A The Daily Telegraph című tekintélyes brit napilap is Katalin várható szülésének időpontját találgatja legutóbbi cikkében. A dátumok kiszámításánál olyan tényezőket vettek figyelembe, mint hogy mikor jelentkeztek Katalinnál először a rosszullétek, mennyi időre tűnt el terhességi rosszullétei miatt a nyilvánosság elől, illetve hogy terhessége hányadik hetéig vállalt hivatalos programokat. A Telegraph számítása szerint egyértelmű, hogy inkább április vége, május eleje a várható időpont, semmint az eddig ismert április 25-e. A napilap két, potenciális időpontot is kiemel: szerintük az egyik "befutó" április 29-e lehet, aznap lesz ugyanis Katalin és Vilmos negyedik házassági évfordulója, a másik valószínűnek tűnő dátum pedig május 7., mivel aznapra esik a briteknél a parlamenti választás. Így a királyi bébi rögtön választási bébi is lehetne.

Hogy beigazolódik-e valamelyik feltételezés? Kíváncsian várjuk.

Könnyen megromolhat a hercegi család boldogsága

A kis György hamarosan új játszópajtást kap. Csak remélni tudjuk, hogy a királyi pár idejében felkészítette elsőszülött gyermekét az új jövevény érkezésére, a testvérféltékenység ugyanis könnyen megmérgezheti a család boldogságát. A témáról bővebben itt olvashatsz.

Töltsd a hétvégét Vuk és Karak társaságában - íme, Budapest legmenőbb játszóterei!http://www.life.hu/csalad/20150424-budapest-legmodernebb-es-legmenobb-jatszotereinek-a-listaja.htmlHasználd ki a jó időt, fáraszd le a gyerkőcöt Budapest egyik jól felszerelt játszóterén! Szerencsére ma már nem kell sokat keresgélni, a főváros szinte minden pontján elég jó a felhozatal. Mutatjuk a Life.hu top 5 listáját.CsaládVeszedelem a homokozóban – ezek a betegségek fenyegetik a csemetéket tavasszalhttp://www.life.hu/csalad/20150423-a-3-leggyakoribb-tavaszi-betegseg-a-gyerekek-koreben.htmlA tavaszi időjárás napról napra kegyesebb hozzánk, ennek pedig legjobban talán a gyerkőcök tudnak örülni. Végre kiszabadulhatnak a négy fal közül, irány a természet! Ám ez az évszak igen szeszélyes, a jó időben sem tudhatod teljes biztonságban csemetédet. Az alábbi betegségek főleg tavasszal keserítik meg az anyukák és apróságok életét.Család--Nők és a tájékozódás. Valóban két külön fogalom?http://www.life.hu/csalad/20150410-a-nok-agyanak-terbeli-tajekozodasi-keszsege-rosszabb-es-a-ferfiakenal.html„Ha egy férfi és egy nő egy időben leugrik egy felhőkarcoló tetejéről, melyik ér le előbb? A férfi. Miért? Mert a nő eltéved útközben." Ahogy ez a morbid vicc is mutatja, a nők tájékozódási képességének igen rossz híre van... Főleg a férfiak körében. Aljas rágalom vagy tudományosan bizonyított tény? Utánajártunk!CsaládThinkstockPompázatos megjelenés, fejedelmi ízvilág – te is könnyedén lehetsz mestercukrász!http://www.life.hu/csalad/20150421-igy-keszitheted-el-egyszeruen-az-amerikai-cupcake-sutemenyt.htmlFeldíszített muffin? Apróra sikerült tortácska? Mi a csuda is az a cupcake? Egészen a múlt hétvégéig én sem tudtam volna pontos választ adni a kérdésre. Egy cupcake-készítő workshopnak hála azonban megvilágosodtam, sőt nem csak hogy megvilágosodtam, néhány órára igazi cupcake-készítő mestercukrásszá változtam. Mert bizony amerikai bögrés sütit készíteni nem nagy ördöngösség, az alábbi recepttel te is a konyhád sztárjává válhatsz!Család--Az állatok csodálatos hatása - lovakkal gyógyulnak a sérült gyermekekhttp://www.life.hu/csalad/20150422-a-hazai-lovasterapias-kezelesek-agairol-es-eredmenyeirol-beszel-bozori-gabriella.htmlGyógyító és igaz barát – egy ló közelsége csodálatos hatással lehet a sérült gyermekekre. A lovaglás segítségével gyorsabb, eredményesebb gyógyulás, képességfejlődés, és rehabilitáció érhető el. A lovasterápiás kezelések széleskörű alkalmazásáról Bozori Gabriellával, a fóti Lovasterápiás Központ vezetőjével beszélgettünk.Család--Amikor a női mell látványától felfordul a gyomrunkhttp://www.life.hu/csalad/20150402-anyukak-nyilvanos-szoptatasa-felhaborodast-kelt-az-emberekben.htmlTe elkapcsolod a televíziót, ha egy fedetlen női keblet látsz meg a képernyőn? Nem? Miért nem? És felháborodsz, ha egy anyuka közvetlenül melletted szoptatja meg éhes kisbabáját? Igen? Miért?CsaládThinkstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.