Egy jó párkapcsolatért mindennap újra és újra meg kell dolgozni, ám nem mindegy, hogy mindezt hogyan csinálod. A jóga igenis nagyon sokat tehet a kiegyensúlyozott, boldog kapcsolatért - most eláruljuk, hogyan!

A párkapcsolat nehéz üzem, és a boldogságra az élet boszorkánykonyhájában mindenkinek megvan a saját receptje. Az egyik legfontosabb összetevő valószínűleg a dominancia helyes kezelésének kérdése. Az, hogy tudatosítsuk magunkban a női és férfi aspektusokat, és harmóniába hozzuk, tudatosan kezeljük ezeket. Azután már csak meg kell találni a kompatibilis partnert!

Forrás: Thinkstock

Léteznek a túl férfias nők és a túl nőies férfiak. Nincs is ezzel gond, ha a zsák megtalálja a foltját, és mindenki jól érzi magát a bőrében. Ám a legtöbb esetben az az ideális, ha a férfi megfelelő mértékben férfias, és a nőben pedig több a nőies vonás - mindenkiben megtalálható mindkettő, csak a helyes arányt kell megkeresni.

A női és férfi princípium jellemzői

Női: A nyugalom, passzivitás, befogadás, odaadás, lassúság, növekedés, termékenység, Hold, éjszaka.
Férfi: Aktivitás, döntéshozás, tervezés, világosság, Nap, józanság, agresszivitás, fölfelé törekvés.

És hogy hogyan segít a jóga a párkapcsolatodon?

- Javítja az egészséged, jobb lesz a közérzeted.

- Jót tesz a szexuális életednek: a jóga a medence szerveire és izmaira kedvezően hat, és felfrissíti az egész hormonháztartást.

- Segíti az elengedést, a befogadást.

- Segít megismerni a tested és az elméd működését, így jobban fogod tudni, mire van szükséged.

- Növeli a tudatosságod, felismered a helyzeteket, és aktívan irányíthatod a sorsod.

- Megnyugtat, oldja a feszültséget.

Jógázz tehát a boldog párkapcsolatért! Az alábbi JógaKlikk videó segít tudatosítani magadban a női és férfi erőket, hogy azután jobban tudd irányítani őket - érdemes kipróbálni!