Sosincs késő belekezdeni az edzésbe, ha pedig még van pár hét a nyaralásig, akkor bátran növelheted az edzésadagodat. Az egyik legkritikusabb testtáj nekünk, nőknek a has területe, amit az edzés mellett a gondosan összeválogatott étrend is alaposan befolyásol. Mozgással azonban sok mindenen változtathatsz, ezért mi most összeszedtük a legjobb hasizomgyakorlatokat, melyekről az utóbbi években a Life.hu-n olvashattál. Szemezgess belőlük bátran!

Forrás: Thinkstock

 Hasprések, dögivel

A lendületes, a hátat nagyon megterhelő felülések helyett végezz haspréseket! Ezek nemcsak sokkal hatékonyabbak, de óvják a gerincet, és nem teszik tönkre az ízületeket. ITT bemutattuk, hogyan is végezd helyesen a hasprést, és azt is meglesheted, milyen gyakorlattal érdemes átdolgozni a ferdehasizmokat.

Dolgozz alhasra is!

Sokan elhanyagolják, pedig nem kéne: az alhas izmait az életkor előrehaladtával különösen fontos megedzened, ha nem szeretnéd, hogy "ott lent" kitüremkedjen a pocakod. ITT mutattunk jó pár szuper alhasgyakorlatot a könnyűtől a haladóig!

Használd a fitballt!

Ha unod a hagyományos edzést, ruházz be egy fitballba – megéri! Többek között szuper hasizomedzést is megvalósíthatsz a nagylabdán – ITT és ITT megtalálod a mi kedvenc gyakorlatainkat!

Forrás: Thinkstock

Statikus hasizomgyakorlat: a gyilkos feladat

Ismered a plankinget? Ha nem, akkor itt az idő, ez ugyanis kétségkívül az egyik, ha nem a leghatásosabb hasizomgyakorlat. A legegyszerűbb verziók mellett vannak haladó változatai is, ITT korábban megmutattuk, mire figyelj oda nagyon a gyakorlat végzése közben!

Legyen tónusos a derekad is!

Ha rendszeresen hasizmozol, a deréktájékot sem érdemes elhanyagolni. ITT mutattunk egy pofonegyszerű gyakorlatot, amivel hetek alatt tónusossá varázsolhatod ezt a területet. 

+1: Lapos has szülés után – lehetséges!

Már túl vagy a szülésen, és nem olyan a hasad, mint régen? Van megoldás! Számos tévhit él erről a témáról – mi nemcsak ezeket oszlatjuk el, hanem könnyen, otthon elvégezhető gyakorlatokkal is támogatunk a pocak elleni küzdelemben – ITT mutattunk is néhányat!