Hajrá, kockahas! Ezek a legjobb hasizomgyakorlatok nőknek

Forrás: Thinkstock -
testmozgás hasizom edzés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Sosincs késő belekezdeni az edzésbe, ha pedig még van pár hét a nyaralásig, akkor bátran növelheted az edzésadagodat. Az egyik legkritikusabb testtáj nekünk, nőknek a has területe, amit az edzés mellett a gondosan összeválogatott étrend is alaposan befolyásol. Mozgással azonban sok mindenen változtathatsz, ezért mi most összeszedtük a legjobb hasizomgyakorlatokat, melyekről az utóbbi években a Life.hu-n olvashattál. Szemezgess belőlük bátran!
Forrás: Thinkstock

Hasprések, dögivel

A lendületes, a hátat nagyon megterhelő felülések helyett végezz haspréseket! Ezek nemcsak sokkal hatékonyabbak, de óvják a gerincet, és nem teszik tönkre az ízületeket. ITT bemutattuk, hogyan is végezd helyesen a hasprést, és azt is meglesheted, milyen gyakorlattal érdemes átdolgozni a ferdehasizmokat.

Dolgozz alhasra is!

Sokan elhanyagolják, pedig nem kéne: az alhas izmait az életkor előrehaladtával különösen fontos megedzened, ha nem szeretnéd, hogy "ott lent" kitüremkedjen a pocakod. ITT mutattunk jó pár szuper alhasgyakorlatot a könnyűtől a haladóig!

Használd a fitballt!

Ha unod a hagyományos edzést, ruházz be egy fitballba – megéri! Többek között szuper hasizomedzést is megvalósíthatsz a nagylabdán – ITT és ITT megtalálod a mi kedvenc gyakorlatainkat!

Forrás: Thinkstock

Statikus hasizomgyakorlat: a gyilkos feladat

Ismered a plankinget? Ha nem, akkor itt az idő, ez ugyanis kétségkívül az egyik, ha nem a leghatásosabb hasizomgyakorlat. A legegyszerűbb verziók mellett vannak haladó változatai is, ITT korábban megmutattuk, mire figyelj oda nagyon a gyakorlat végzése közben!

Legyen tónusos a derekad is!

Ha rendszeresen hasizmozol, a deréktájékot sem érdemes elhanyagolni. ITT mutattunk egy pofonegyszerű gyakorlatot, amivel hetek alatt tónusossá varázsolhatod ezt a területet.

+1: Lapos has szülés után – lehetséges!

Már túl vagy a szülésen, és nem olyan a hasad, mint régen? Van megoldás! Számos tévhit él erről a témáról – mi nemcsak ezeket oszlatjuk el, hanem könnyen, otthon elvégezhető gyakorlatokkal is támogatunk a pocak elleni küzdelemben – ITT mutattunk is néhányat!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.