Szabadulj meg a szúnyogoktól vegyszerek nélkül!

Forrás: Thinkstock -
fokhagyma szúnyog almaecet otthon nyár 2015 szúnyogriasztó fűszernövény
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A legharmónikusabb nyári estét is megzavarhatja néhány hívatlan, nemkívánatos vendég. Egy-két betolakodóval még relatív könnyedén el lehet bánni, ha viszont már elviselhetetlen az invázió, érdemes néhány házi praktikával fel venni a harcot ellenük. 

Nyugi, nem arra bíztatunk, hogy a hivatlanul beállító szomszédaidat likvidáld - a célpontban a nyár leggyűlöltebb szárnyas ízeltlábúi állnak: a szúnyogok.

Természetesen az évnek ezen szakaszán a boltok polcait rovarírtók és mesterséges riasztók garmada lepi el, ám mi mégis azt javasoljuk, hogy a vegyszeres megoldás helyett válassz környezetbarát, házi praktikát a szúnyogok elűzésére.

Forrás: Thinkstock

Almaecet-csapda

Az almaecet magához vonza a szúnyogokat, használd ki! Önts egy tálkába, és helyezd el valahol a hálószobádban. Az almaecet különleges illata el fogja rólad terelni a szúnyogok figyelmét!

A grillezés árnyoldala - Filléres praktika az odaégett falatkák ellen

Grillezgetni, sütögetni mindenki imád – a mosogatásért és grillrácstakarításért valószínűleg már kevesebben rajonganak. Egy korábbi cikkünkben nekik szerettünk volna egy egyszerű és nagyszerű ötletet ajánlani.

Elő a fokhagymával

Bizony nem csak a vámpírokat űzi el, a szúnyogokat is! Ha egyébként is szereted a fokhagymát, iktasd be bátran a vacsorádba, ugyanis a bőrödön kipárologva is távol tudja tartani a kis vérszívókat.

Forrás: Thinkstock

Citrom, eukaliptusz, szegfűszeg

Furcsán hangozhat, de a szúnyogok nem szeretik ezeket - az egyébként finom - illatokat. Az illoolajok, mécsesek vagy akár füstölők is jó szolgálatot tehetnek, használd őket bátran!

Fűszerek az ablakban

A legtöbb fűszer- és gyógynövény átható illatát ki nem állhatják a hívatlan vendégeket. A rozmaring, a menta, a citromfű, a babér, a levendula, a körömvirág, a bazsalikom, az oregánó mind nagyszerű szúnyogriasztó lehet! Ültess egy kis cserépbe ezekből a fűszernövényekből, és helyezd a konyhád, a hálószobád és a nappalid ablakába!

Nem aprózzák el a nyaralást - Luxuskörülmények között pihennek a világsztárokhttp://www.life.hu/otthon/20150623-hihetetlen-luxusban-nyaralnak-a-legnagyobb-vilagsztarok.htmlAmi nekünk a Balaton, az a hollywood-i sztároknak a Bahamák, a Dominikai Köztársaság vagy az olasz riviéra. Ami nekünk egy 45 m2-es, kicsit szocreál családi nyaraló, az nekik egy több száz négyzetméteren elterülő tengerparti birtok. Szétnéztünk kicsit a nagyvilágban, és utánajártunk, vajon hol is töltik nyári vakációjukat a világsztárok.OtthonNorthfotoCsináld magad - Veteményjelző fillérekbőlhttp://www.life.hu/otthon/20150622-a-balkongaz-blog-csinald-magad-vetesi-marker-otlete.htmlKomoly fejfájást okozhat, ha a veteményesedet vagy a fűszernövényeket nem megfelelően jelölöd meg. Nem kell azonban bonyolult megoldáson törnöd a fejed, íme, egy egyszerű és nagyszerű módszer. OtthonThinkstockA grillezés árnyoldala - Filléres praktika az odaégett falatkák ellenhttp://www.life.hu/otthon/20150620-igy-tisztitsd-meg-egyszeruen-filleres-modszerrel-a-grillracsot.htmlGrillezgetni, sütögetni mindenki imád – a mosogatásért és grillrácstakarításért valószínűleg már kevesebben rajonganak. Most nekik szeretnénk egy egyszerű és nagyszerű ötletet ajánlani.OtthonThinkstockA zöldellő, dús gyep titkahttp://www.life.hu/otthon/20150619-igy-gondozd-a-gyepet-hogy-egeszseges-es-dus-legyen.htmlKerted növényzete, így a pázsit is élő, lélegző, növekvő és gondozást igénylő élőlény. Nem elég csak a kertépítés során minőségi munkát végezned, ahhoz, hogy udvarod gyepe egészséges és zöldellő maradjon, folyamatos törődésre és ápolásra van szüksége. OtthonThinkstockPorrá égett sztárotthonokhttp://www.life.hu/otthon/20150612-porra-egett-sztar-otthonok.htmlA hollywoodi sztárok élete csupa tűz és szenvedély - és a tűzre most szó szerint gondolunk. Figyelmetlenségük vagy nemtörődömségük eredményeként ugyanis néhányuk bizony keveredett már forró helyzetbe.Otthon--Színpompás növények a forróságban – A szárazságtűrő kert titkahttp://www.life.hu/otthon/20150609-szinpompas-novenyek-a-forrosagban-ez-a-szarazsagturo-kert-titka.htmlNincs lehetőséged a nyári forróság beköszöntével többet locsolni a kerted növényzetét? Ne aggódj, nem kell lemondanod az udvarodon nyíló színkavalkádról – vannak ugyanis olyan virágok, amelyek jól tűrik, és túl is élik az aszályos időszakokat.OtthonThinkstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.