1 nap alatt lapos has: tényleg lehetséges?

Forrás: Thinkstock -
has hasizom edzés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Éjjel-nappal edzel, figyelsz arra, mit eszel, de a hasad mégsem olyan lapos, mint szeretnéd? Szakértők szerint a következő trükkökkel egy nap alatt lapos lehet a hasunk - mutatjuk is, mi lehet a titok!
Forrás: Thinkstock

Táplálkozási szakértők az alábbi néhány ötletet javasolják azoknak, akik minél előbb lapos hasat szeretnének: egyél naponta ötször,

igyál 6-8 pohár vizet és minden egyes falatot addig rágj, amíg már teljesen pépessé nem válik.

Emellett kerülni kell a rágógumit, a babot, a gyökeres zöldségeket és a hüvelyeseket, valamint a sóval is csínján kell bánni. Viszont építsd be az étrendedbe a leveles kelt, a tojásfehérjét és a joghurtot, melyek mind felgyorsítják az anyagcserét.

Hogy a felfúvódást elkerüld, hagyd el a cukrot, a gabonát, a koffeint és az alkoholt,

a vércukorszint egyensúlyban tartásához pedig igyál sok vizet és egyél minél több sovány fehérjét - ez utóbbi az állandó nassolásra is kitűnő. Ha minden falatot alaposan megrágsz, nem csak az emésztést serkented, de hamarabb fogod jóllakottnak érezni magadat, így elkerülhető a túlevés.

Shauna Wilkinson táplálkozási tanácsadó szerint létezik egy olyan egynapos étrend, ami nagyon látványos eredményt hoz: reggelire jöhet egy szelet teljes kiőrlésű piritós dióvajjal, vagy zabkása bogyós gyümölcsökkel, esetleg két főtt tojást. Emellé ihatsz vizet, amibe érdemes friss citromlét csavarni,de gy csésze zöldtea sem rossz választás.

Forrás: Thinkstock

Délelőtt jöhetnek a sótlan magvak, mert ezekben egészséges zsír található, ráadásul fehérjében, rostban és vasban gazdagok. Ebédre fogyassz leveles kelt vagy spenótot koktélparadicsommal, uborkával, répával, avokádóval, főtt tojással, napraforgó maggal, öntetnek pedig használj citromot és ecetet. Utána kortyolj el egy pohár borsmenta vagy citromfű teát, melyek egyaránt emésztésjavító hatással bírnak.

Délután jó választás a natúr joghurt gyömbérrel vagy szeletelt uborkával, illetve görögdinnye, vacsorára pedig válassz sovány fehérjéket, például lazacot, amely gazdag omega-3 zsírsavban, mellé pedig válassz olíva olajban és fokhagymában párolt spenótot.

Italként a víz a legideálisabb választás!

Ihász Katalin, dietetikus

Fontos tudni, hogy csodát 3 nap alatt nem lehet tenni. Lapos hasat csak fegyelmezett életmóddal, mozgással lehet elérni. Érdemes kerülni a puffasztó élelmiszereket, ételeket: a szárazhüvelyeseket, a zöldségek közül a karfiolt, a káposztaféléket, a kukoricát, a karalábét, a retket, a hagymát, a zöldborsót. A túl fűszeres, valamint a cukros ételek, szénsavas italok, alkoholos italok,tej és tejtermékek is okozhatnak puffadást az arra érzékeny embereknél, ezért az ő esetükben strand előtt ezeknek az élelmiszereknek a fogyasztását is érdemes csökkenteni.

Kíváncsi vagy a magyar sztárok életmódtippjeire, arra, hogy ők hogyan tartják magukat formában? Szombat délután 16.00-kor minden kiderül – nézd az Ez Zsír! magazint a LifeNetworkön Sarka Katával!

"Ne 1 hónap után várjuk a csodát" - edzéstippek az ország legszexibb patikusátólhttp://www.life.hu/ez-zsir/20150720-dr-muzsik-reka-az-orszag-legszexibb-patikusa-fitneszezik-tippek-trukkok.htmlRéka gyógyszerészként dolgozik, mellette pedig rajong a fitneszért. Ez a mozgásforma szép lassan több lett számára, mint hobbi, ma pedig már sikert sikerre halmoz. Ismerjétek meg az ország minden bizonnyal legszexibb patikusnőjét!Ez Zsír!OrigoEdzés dögmelegben? Lehet, de ezekre figyelj oda!http://www.life.hu/ez-zsir/20150706-edzes-testmozgas-forrosagban-kanikulaban.htmlA mozgás télen-nyáron nagyon fontos, mindegy, hogy repkednek a mínuszok, vagy kánikula van. Ha nem a légkondis edzőteremben égeted a zsírt, hanem inkább a szabadtéri edzést választod, akkor ne feledd: a forróságban több dologra is érdemes odafigyelned!Ez Zsír!ThinkstockKipróbáltuk: twerkhttp://www.life.hu/ez-zsir/20150706-kiprobaltuk-twerk-hamori-barbi-a-move-it-blondie-bloggere.htmlSosincs késő belekezdeni az edzésbe! Mostantól Hámori Barbi, a Move it, Blondie! bloggere mutat be hétről hétre olyan mozgásformákat, edzéstípusokat, amelyekkel garantáltan csúcsformába kerülsz. Edzésre fel – a héten a twerk kerül terítékre.Ez Zsír!Origo5 ital, amitől laposabb lesz a hasadhttp://www.life.hu/ez-zsir/20150706-finom-es-egeszseges-nyari-italok-amik-egeszsegesek-is.htmlA lapos hashoz nem árt az életmódváltás, a sok-sok edzés és az ételadagokra való állandó odafigyelés. De vannak azért olyan apró trükkök, amik kicsit segítenek céljaid elérésében. Cseréld le az üdítőket egészséges, nyári frissítőkre, olyanokra, amiket te magad is elkészíthetsz! Ezek az isteni frissítők ugyanis kalóriában szegények, serkentik az emésztést, és remekül méregtelenítik a szervezetet. Próbáld ki akár mindegyiket!Ez Zsír!Thinkstock"A férfiak egoharcot vívnak a súlyzókkal" - Schönekker László testépítőt faggattuk a tökéletes férfitestrőlhttp://www.life.hu/ez-zsir/20150713-schonekker-laszlo-testepito-fitneszes-edzes-es-eletmodtippjei.htmlSchönekker László 12 éve ismerkedett meg a súlyzók világával, és ez a szerelem azóta is tart. A közel két méter magas, 27 éves férfi testét elnézve egészen biztos, hogy ő tényleg tudja, hogyan is kell formálni, építeni az izmokat. Edzésről, életmódról és tipikus hibákról faggattuk a magyar bajnokot. Ez Zsír!OrigoAlessandra Ambrosio bikinis fotókkal halmozza el a világot idén nyáronhttp://www.life.hu/ez-zsir/20150707-alessandra-ambrosio-modell-bikinis-fotokat-posztol-egesz-nyaron.htmlNemrég bemutattuk, hogy festenek a hús-vér világsztárok bikiniben, retus nélkül. Igyekeztünk minél több bikinis sztárt megmutatni, de úton-útfélen Alessandra Ambrosio fürdőruhás fotóiba botlottunk. A kétgyermekes modellmami ugyanis imádja magát fotózni, és azt is nagyon szereti, ha őt fotózzák - pláne a tengerparton. Az alakja tökéletes, még két gyerkőc után is; nézzétek meg ti is, mennyire!Ez Zsír!--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.