A kis György herceg alig töltötte be második életévét, de máris egy saját kastéllyal büszkélkedhet. Na jó, az épület technikailag inkább egy kunyhó, mintsem egy valódi kastély, de hát valahol neki is el kell kezdenie. 

A bőkezű Károly herceg mi mással is lephette volna meg szeretett unokáját második szülinapja alkalmából, mint egy 20 ezer fontot (majd 9 millió forintot) érő, kézműves juhászkunyhóval - igen, egy kunyhóval!

Légi felvétel a highgrove-i birtokrólForrás: Northfoto

A kis kunyhó Károly herceg highgrove-i birtokának kertjében található, a nagypapa valószínűleg ezzel a gáláns ajándékkal szeretné elérni, hogy unokája még több időt töltsön majd nála.

Kertész leszek, fát nevelek

Károly herceg a highgrove-i birtokán már több mint 30 éve bizonyítja, mennyire jó érzéke van a kertészethez. Highgrove-ban valódi ökogazdálkodás folyik: amit lehet, újrahasznosítanak. A szerves hulladékot maradéktalanul komposztálják, nem használnak vegyszereket, és csak természetes trágyával táplálják a talajt. Károly herceg alapelve, hogy jobb a természettel együttműködni, semmint ellene dolgozni, a kert kialakításakor pedig az volt a célja, hogy a birtokon különböző jellegű részeket hozzon létre: a formára nyírt fák, bokrok, sövények birodalmától a vadvirágos réten át egészen a konyhakertig minden megtalálható. A trónörökös nagyon büszke birtokára, ezért áprilistól októberig bárki ellátogathat gyönyörű kertjébe.

A juhászkunyhó különleges francia tölgyfa parkettával van kirakva, található benne egy kandalló és egy aprócska ágy is.  

De nem ez volt az egyetlen ingatlan, amit a kis herceg nagypapájától kapott szülinapjára: ahogy arról a Life.hu már beszámolt, a 66 éves trónörökös felújította, és egészen új köntösbe öltöztette azt a - szintén a highgrove-i birtokán található - fára épített játék házikót, amelyben annak idején György herceg édesapja, Vilmos és nagybátyja, Harry herceg is játszott. És mivel Károly és György előszeretettel játszanak piknikeset a kertben, a herceg egy gyerekeknek szánt teáskészlettel is kedveskedett unokájának.

A kis hercegnek tehát elég jól telt a második szülinapja - bele sem merünk gondolni, mit fog vajon kapni, ha betölti a 3 évet... és ha mondjuk a 16-ot?