Gwen Stefani igazi ikon, már évtizedek óta ott van a legfényesebb csillagok között. Nemcsak a stílusa különleges, de sminkjei is ikonikusak, hiszen kevesen tudják olyan jól használni a vörös rúzst, mint ő. A világsztár ma 46 éves – Larion Oscar sminkmester elárulja, hogyan készítheted el te is Gwen kedvenc sminkjét!

Titokzatos vadmacskaszemek, egészségtől kicsattanó bőr, érzéki ajkak – ez Gwen Stefani csodareceptje.  

Az egykori lázadó, vadócos külcsínt elhagyva az énekesnő kifinomult, nőies bestiára váltott. 

Forrás: AFP/Christopher Polk

Időtlen szépségének egyik titka a tejfehér bőrének megőrzése, ápolása.  Esszenciális növényi olajokkal kényezteti bőrét, hetente kétszer arcradírral eltávolítja az elhalt hámsejteket, naponta többször permetezi arcát termálvízzel bőrének rugalmassága érdekében.

Sminkalapként rendszeresen használ pórusminimalizáló primert, hogy porcelánhatású maradjon a bőre. Ha alapozót választ, előnyben részesíti a növényi alapanyagú, ultrakönnyű készítményeket. Púdert csak a T-zónára használ,  így természetes fénytől ragyogó marad arcának szabadon hagyott része. Szemöldökére nagy hangsúlyt fektet; tökéletesen megformázott, természetes vastagságúra hagyva, a formája picit Marilyn Monroe-t idézi.  

Hogy még hangsúlyosabb legyen a tekintete, a szemöldökcsontját highlighttal emeli ki. Szemét – akárcsak példaképe – szépen ívelő tusvonallal alakítja ki, de általában picit merészebben, kifelé vastagodó cicás ívben pompázik. Szemhéjára bézs szemhéjpúdert tesz, hogy tiszta maradjon a tekintete, a mélyítővonalát fahéj árnyalattal hangsúlyozza. Szempilláit gazdagon festi göndörítő és dúsító fekete szempillaspirállal, hogy kialakítsa a titokzatos vadmacskaszemeket. Egészségtől kicsattanó arcszínét krémpirosítóval emeli ki; szépen kontúrmentesen összedolgozza az alapozóval, amit általában az arc közepére helyez, és a halánték irányába satíroz.

Kedvenc pirosítói a krémes málna és a barack.

Forrás: AFP/Mark Davis

Szenvedélytől túlfűtött ajkát élénkpiros rúzzsal varázsolja érzékivé – ehhez mindig használ egy a rúzs színével harmonizáló ajakkontúr-ceruzát, amivel karakteressé varázsolja az ajkát.  Majd az egész felületre satírozza a ceruzát, hogy tartósabb legyen rajta a rúzs

Próbáld ki Te is ezt az időtlen sminket, hatása nem marad viszonzatlan!