Mint minden évben, idén is december legelején jelentette be a Pantone intézet a jövő év trendszínét, ám rendhagyó módon ezúttal egy helyett kettőre esett a választás: a nyertes a rózsakvarc és a derűs kék lett. Már most alig várjuk, hogy ilyen holmikba bújhassunk jövő tavasszal, ám ha divatozni szeretnél, a téli szettjeidet is feldobhatod 2016 legmenőbb árnyalataival!

Miért épp rózsakvarc és derűs kék? 

2015 színe a marsala volt, előtte pedig a ragyogó orchidea vitte a prímet. Pár napja mi is megjósoltuk, hogy a rózsakvarc és a kék ott lehet a győztesek között, és így is történt. Ám a szokásostól eltérően jövőre két szín lesz az irányadó – a Pantone szerint legalábbis. Az intézet közleményében az áll, hogy azért ezekre a színekre esett a választás, mert a rohanó, stresszes világunkban egyre nagyobb figyelmet kap a wellness-életérzés, a mindfullness, ezek az árnyalatok pedig megnyugtatóan hatnak testre és lélekre egyaránt. 

Forrás: lookbook.nu

Kinek áll jól ez a két szín? 

Szemes Nóra személyi stylist télen-nyáron imádja a rózsaszínt és a kéket, így kifaggattuk, kiknek is állnak jól, és mivel érdemes őket kombinálni. Minden színtípushoz passzolnak, kivéve a nagyon ősz típusú lányokat, akiknek vörös a hajuk és szeplős, vöröses a bőrük.  Nekik ezt a babakéket nem igazán javaslom. A természetes világos, szőke hajhoz illik a legjobban mindkét szín. Akiknek sötétebb barna vagy fekete hajuk van, azoknak is jól állnak, de ők inkább külön-külön viseljék a kéket és a rózsaszínt. Ezek a színek nem a vagány lányoknak kedveznek, kiegészítőként azonban simán be lehet őket csempészni az outfitbe. Akár télen is lehet őket viselni: most például nagyon divatosak az oversize kabátok ezekben az árnyalatokban. Csak az hordja együtt 2016-ban a rózsakvarcot a derűs kékkel, aki bájos, lányos külsőre vágyik! 

Forrás: atlantic-pacific.blogspot.hu

Mindkét szín remekül mutat szürkékkel, bézzsel, törtfehérrel, más pasztellszínekkel, de feketével nem javasolnám, élénkebb színekkel viszont lehet kísérletezni.

Érdemes figyelni a téli színkombinációkra: ilyenkor ugyanis a legtöbben fekete cipőt hordanak, az pedig agyonnyomja mindkét trendszínt. Aki teheti, szerezzen be szürkés, bézses lábbeliket, azokkal tökéletes lesz az outfit!" 

Szívesen feldobnád már most a ruhatáradat a jövő év két trendszínével? Mutatunk is pár kiegészítőt, amik remekül passzolnak téli outfitekhez! 

1. Pandora 13.900 forint 2. Zara 14.990 forint 3. Swarovski 119.000 forint 4. F&F 2390 forint 5. Asos 67 font 6. Stradivarius 1795 forint 7. H&M 7.99 dollár 8. Opi 9. H&M 5.99 dollár 10. Zara 25.990 forint 11. Catrice
Katalin hercegnő is imádja 2016 trendszíneit
Vilmos herceg feleségének abszolút kedvez a világoskék és a rózsakvarc, hiszen számtalanszor viselt már ilyen holmikat. Ráadásul istenien áll neki mindkét árnyalat – itt meg is mutattuk, mennyire!