Az olajzöld, vagy más néven olívazöld színt csak kevesen merik használni otthonukban. Ennek oka, hogy szürkés, barnás árnyalata miatt sokakban kelt kellemetlen asszociációkat. Pedig ebben a különleges színben megannyi lehetőség van, érdemes hát kísérletezni kicsit. 

Az olajzöld egy igen határozott és tömény szín, éppen ezért jól meg kell gondolni, milyen árnyalatokkal kombinálod a lakásban. Különleges megjelenésének köszönhetően a helyiségekben régies, mégis látványos hatást érhetsz el használatával:

a bézs, a nude, a törtfehér, a homokszín és a barna pedig remekül kiegészíti a klasszikus megjelenést.

Forrás: Thinkstock

Ha viszont az olajzöld komolyságát egy élénkebb színnel szeretnéd megfűszerezni, akkor válaszd hozzá bátran a lila sötétebb árnyalatait.

A hónap színe: az elegáns és csillogó pezsgőszín

A pezsgő a luxus, az elegancia színe, halványsága miatt remekül harmonizál szinte az összes színnel. Egy korábbi cikkünkben megmutattuk, hogyan használd ezt a különleges árnyalatot otthonodban.

A zöld egyébként a hideg és a meleg színek határán helyezkedik el, a sárgásabb árnyalatai - mint az olajzöld is - inkább melegítő hatásúak, bátran használhatod hát akár a hálószobában is. Emellett számos, egészségre gyakorolt pozitív hatást is tulajdonítanak neki: csökkenti a kimerültséget és a fáradtságot, sőt a regenerálódás színe is. Ha tehát megfelelően párosítod, otthonodból könnyen lehet a béke és harmónia szigete.

Íme néhány példa, inspirálódj kedvedre!

/1601/A_h_n201616124654