Hajrá, szezonalitás! Figyelj arra, mi kerül télen a kosaradba!

Forrás: Thinkstock -
joghurt 2016 déligyümölcs piac joghurt2016 idényzöldség zöldség gyümölcs
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Sokszor tipródsz azon, mi kerüljön a bevásárlókosárba? Szeretnél télen is egészségesen étkezni, de nem tudod, mivel pótold a vitaminokat, az ásványi anyagokat? Bizonytalan vagy abban, hol vásárolj olyan termékeket, amikben van megfelelő mennyiségű vitamin, ásványi anyag, és egészségesek is? Ebben segítünk most!

Óvakodj a messziről érkező ételektől!

Biztosan nem egyszer hallottad már, de nem lehet ezt elégszer elismételni: a szervezet számára a legegészségesebb az, ha olyan ételeket válogatsz össze nap mint nap, amik nem több ezer kilométerről érkeztek. Lehet, hogy finomak a különleges gyümölcsök, a tengerentúlról származó termékek, de a szervezetnek általában arra van szüksége, amely azon a területen terem, ahol élsz.

Forrás: Thinkstock

Tankold fel a mélyhűtőt!

Ihász Katalin azt javasolja, hogy ha tél közepén nem jutunk szezonális gyümölcshöz, zöldséghez, akkor a fentiek helyett inkább a mélyhűtött áruk között keresgéljünk, ezekben elvileg kevesebb, vagy egyáltalán nincs tartósítószer, és akkor fagyasztják őket, amikor leszedik. „Persze a legjobb az lenne, ha akinek van rá lehetősége, az tavasszal, nyáron és ősszel eltenne magának nagyobb mennyiségű gyümölcsöt: málnát, meggyet, szedret, áfonyát, így azokat télen nagyon jól lehet hasznosítani."

Finomságok, amiket bátran fogyassz!

Persze ilyenkor is vannak olyan zöldségek, gyümölcsök, amiket félelem nélkül lehet enni. „

a gyökérzöldségeket is érdemes megkedvelni:

Ha pedig mindenképp édességre vágyunk, jöhetnek az aszalt gyümölcsök: az aszalt szilva, vörös áfonya, a barack nagyon egészségesek."

Hajrá, gabonák!

Hajdina és a belőle készülő liszt Forrás: Thinkstock

A piacok télen is nyitva vannak!

Már csak az a kérdés, hol vedd meg azokat az egészséges finomságokat, amik jótékonyan hatnak a szervezetre. A nagy bevásárlóközpontokban ugyan mindent megtalálsz egy helyen, még különlegességeket is, a kis piacokon sétálgatva azonban biztos lehetsz benne, hogy a termékek lényegesen közelebbről érkeztek, és kevesebb tartósítószer érte őket.

Mi arra buzdítunk, télen-nyáron piacozz, mert nemcsak remek program, de a testednek is jót teszel vele!

Life.hu tipp

Ha idén te is megfogadtad, hogy sokkal több zöldséget és gyümölcsöt fogyasztasz majd, mint eddig bármikor, akkor elengedhetetlen, hogy megtaláld a kedvenc piacodat. Hogy meghozzuk a kedved a friss árukhoz, különleges finomságokhoz, látogass el velünk Európa 10 legszuperebb piacára!

Te hol vásárolsz zöldséget, gyümölcsöt?

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.