Lakótársak a pokolból - Típusok, akiket jobb elkerülni

szokások otthon albérlet lakótárs együttélés idegesítő lakás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A legtöbb ember legalább egyszer az életében biztosan kényszerült már arra, hogy otthonát vagy albérletét megossza valakivel. Valakivel, aki nem családtag, akivel nem él párkapcsolatban, akivel az együttélés néha-néha bizony emberpróbáló feladat. 

Vannak lakótársak, akik mintha csak arra születtek volna, hogy elviselhetetlen szokásaikkal az életedre törjenek – a következőkben ezekből a típusokból válogattunk.

Ingyenélő

A típus, akinek már adott hónap 11-én elfogyott a pénze, aki inkább megveszi a tizedik pár divatos cipőt is, mint hogy olyan apróságokra költsön, mint a lakbér. Felelőtlen életvitele miatt állandóan kölcsönökből él, és előszeretettel fizetteti ki veled a rá eső részt is. Idővel persze megadja, de egy hónap múlva kezdődik minden elölről.

Forrás: giphy.com

Ő bizony nem lesz kukásember

Így hát a szemetet neked kell levinni. Minden egyes alkalommal. Tőle aztán tornyosulhatnak a kukászacskók a szemetes mellett, sőt akár el is lephetné a lom az egész lakást, szelektív látásának köszönhetően szimplán átnéz rajta.

Forrás: giphy.com

Zugevő

A zugevés egyébként sem túl egészséges szokás, de igazán idegesítővé akkor válik, ha az illető nem csak a saját élelmét eszi meg sutyiban, hanem bármit, amit csak a hűtőben talál. A maradék szülinapi tortádtól kezdve az utolsó szelet parizeredig.

Forrás: giphy.com

Fogkefetestvérek

„Ó, ne haragudj, összekevertem a színeket, és a bordó fogkefém helyett a te rózsaszíneddel mostam meg a fogam. De ne aggódj, tiszta a szám.” Jaaa, most már...

Forrás: giphy.com

Ruharabló

Ha már a lakást megosztjátok, miért ne oszthatnátok meg a ruháitokat is – gondolja ő. Kérdés nélkül felveszi a cuccaidat, és csodálkozó bociszemekkel néz rád, ha ezt felrovod neki.

Forrás: giphy.com

Pucér pasi

Ádám és Éva is tök pucéran lófrált a Paradicsomban, így hát nem is érti, te mit problémázol ezen.

Forrás: giphy.com

Mi vagyok én, éttermi mosogató?

Egyik napról a másikra elfogynak a tányérok a konyhaszekrényből, és sehol egy tiszta kés vagy villa. Mindeközben a mosogatóban egyre csak gyűlik és gyűlik a mosatlan, lakótársadnak viszont – hiába ő használta őket – semmiféle felelősségérzet nem nyomja a vállát. De vannak olyanok is, akik továbbfejlesztik ezt a szituációt: inkább a szobájukban halmozzák a mosatlant, hogy elkerüljék a feltűnést.

Forrás: giphy.com

Szőrnyella De Frász

A mosdót és kádat elárasztó hajszálak még hagyján, az igazi „Szőrnyella” nemcsak hajat, hanem azonosíthatatlan szőrszálakat is hagy maga után a lakás különböző pontjain.

Forrás: giphy.com

+ 1 fő

Ez a típus valahogy úgy lehet a közös albérlettel, mint az esküvőkkel: egyértelmű számára, hogy ide is hozhat magával plusz egy főt. Természetesen bármiféle extra költség nélkül, hiszen mint mondja: „Lali egy héten csak öt napot alszik itt, azt simán fedezi az én részem!” (Már ha azt időben befizeti...)

Álomotthonok - Egy valódi gyöngyszem a Balaton partjánhttp://www.life.hu/otthon/20160302-alomotthonok-balaton-parti-csaladi-haz-szen-molnar-tamas-belsoepitesz.htmlNyitottság és intimitás – Szén Molnár Tamás belsőépítész ezekkel a szavakkal jellemezte azt az újonnan épülő luxusotthont, amelynek munkálatai jelenleg is folynak, és amelybe a következőkben te is bepillantást nyerhetsz. Álomotthonok sorozatunk következő részében a Balaton északi partja felé vesszük az irányt. OtthonOrigoAmikor egy luxusnyaraló már nem elég - Sztárok magánszigeteihttp://www.life.hu/otthon/20160309-hiressegek-akiknek-sajat-maganszigetuk-van.htmlTe mit csinálnál, ha lenne felesleges 10 millió dollárod? Bankba tennéd, esetleg a párnád alatt őrizgetnéd? A következő hírességek igen különleges módját választották fölös dollárjaik befektetésének: vettek egy magánszigetet. Otthon--Hírességek, akik beszálltak a szállodabizniszbehttp://www.life.hu/otthon/20160311-hiressegek-akiknek-sajat-szallodajuk-van.htmlAz idegenforgalom mint bevételi forrás számos hírességet megihletett már, pedig sokukról az emberek többsége nem is sejti, hogy hobbi gyanánt luxusszállodákat is üzemeltetnek. De nem is szükséges a földi halandók orrára kötni, hiszen célközönségük, a felső tízezer pontosan tudja, melyik hotelnek ki a birtokosa. OtthonAFPKórház az enyészet szélén - Horrorfilmbe illő fotókhttp://www.life.hu/otthon/20160307-elhagyott-hatborzongato-korhaz-japanban-a-tochigi-prefekturaban.htmlShane Thoms fotósorozata láttán a hideg futkos az ember hátán. A tokiói fotós egy elhagyott japán orvosi rendelőt derített fel fényképezőgépe segítségével. Az eredmény egyszerre lett hátborzongató és bámulatos.Otthon--Négy mesebeli otthon, ahova akár te is beköltözhetsz!http://www.life.hu/otthon/20160226-mesebeli-kastelyok-amiket-meg-lehet-vasarolni.htmlAz alábbi otthonok tökéletes illusztrációi lehetnének egy tündérekről és királylányokról szóló mesekönyvnek. Ha te is szívesen beköltöznél egy mesebeli kastélyba, ne habozz, csapj le az egyik szépségre még ma! Otthon--A legstílusosabb filmes hotelekhttp://www.life.hu/otthon/20160229-luuxushotelek-amelyek-szerepeltek-hollywoodi-filmekben.htmlAz Oscar okozta izgalmak után időzzünk még el egy kicsit a filmek világánál - az alábbiakban összegyűjtöttük azokat a legimpozánsabb luxushoteleket, amelyek akár mellék-, akár főszereplőként, de visszaköszöntek már népszerű hollywoodi alkotásokban. OtthonOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.