A legtöbb ember legalább egyszer az életében biztosan kényszerült már arra, hogy otthonát vagy albérletét megossza valakivel. Valakivel, aki nem családtag, akivel nem él párkapcsolatban, akivel az együttélés néha-néha bizony emberpróbáló feladat. 

Vannak lakótársak, akik mintha csak arra születtek volna, hogy elviselhetetlen szokásaikkal az életedre törjenek – a következőkben ezekből a típusokból válogattunk.

Ingyenélő

A típus, akinek már adott hónap 11-én elfogyott a pénze, aki inkább megveszi a tizedik pár divatos cipőt is, mint hogy olyan apróságokra költsön, mint a lakbér. Felelőtlen életvitele miatt állandóan kölcsönökből él, és előszeretettel fizetteti ki veled a rá eső részt is. Idővel persze megadja, de egy hónap múlva kezdődik minden elölről. 

Forrás: giphy.com

Ő bizony nem lesz kukásember

Így hát a szemetet neked kell levinni. Minden egyes alkalommal. Tőle aztán tornyosulhatnak a kukászacskók a szemetes mellett, sőt akár el is lephetné a lom az egész lakást, szelektív látásának köszönhetően szimplán átnéz rajta. 

Forrás: giphy.com

Zugevő

A zugevés egyébként sem túl egészséges szokás, de igazán idegesítővé akkor válik, ha az illető nem csak a saját élelmét eszi meg sutyiban, hanem bármit, amit csak a hűtőben talál. A maradék szülinapi tortádtól kezdve az utolsó szelet parizeredig.

Forrás: giphy.com

Fogkefetestvérek

„Ó, ne haragudj, összekevertem a színeket, és a bordó fogkefém helyett a te rózsaszíneddel mostam meg a fogam. De ne aggódj, tiszta a szám.” Jaaa, most már...

Forrás: giphy.com

Ruharabló

Ha már a lakást megosztjátok, miért ne oszthatnátok meg a ruháitokat is – gondolja ő. Kérdés nélkül felveszi a cuccaidat, és csodálkozó bociszemekkel néz rád, ha ezt felrovod neki. 

Forrás: giphy.com

Pucér pasi

Ádám és Éva is tök pucéran lófrált a Paradicsomban, így hát nem is érti, te mit problémázol ezen.

Forrás: giphy.com

Mi vagyok én, éttermi mosogató?

Egyik napról a másikra elfogynak a tányérok a konyhaszekrényből, és sehol egy tiszta kés vagy villa. Mindeközben a mosogatóban egyre csak gyűlik és gyűlik a mosatlan, lakótársadnak viszont – hiába ő használta őket – semmiféle felelősségérzet nem nyomja a vállát. De vannak olyanok is, akik továbbfejlesztik ezt a szituációt: inkább a szobájukban halmozzák a mosatlant, hogy elkerüljék a feltűnést. 

Forrás: giphy.com

Szőrnyella De Frász

A mosdót és kádat elárasztó hajszálak még hagyján, az igazi „Szőrnyella” nemcsak hajat, hanem azonosíthatatlan szőrszálakat is hagy maga után a lakás különböző pontjain. 

Forrás: giphy.com

+ 1 fő

Ez a típus valahogy úgy lehet a közös albérlettel, mint az esküvőkkel: egyértelmű számára, hogy ide is hozhat magával plusz egy főt. Természetesen bármiféle extra költség nélkül, hiszen  mint mondja: „Lali egy héten csak öt napot alszik itt, azt simán fedezi az én részem!” (Már ha azt időben befizeti...)