Lehet, hogy nem tudnák megmondani, mi a kapcsolat az exponenciális és a logaritmusfüggvények között, sőt legtöbbjük valószínűleg egy Edgar Allen Poe-verset sem tudna elemezni. De nincs is rá szükségük. Helyette milliókat keresnek, és az egész világ a lábaik előtt hever. Következzenek azok a sztárok, akik a tanulás helyett a karriert választották.

Johnny Depp

Depp 15 éves volt, mikor szülei elváltak. A tinédzser fiú nem viselte túl jól a dolgot, segítség gyanánt alkoholba és drogokba temetkezett. A középiskolát is otthagyta, úgy döntött, a tanulás helyett inkább rockzenészi karrierjére koncentrál. 1984-ben aztán mégsem zenészként, hanem kezdő színészként robbant be a köztudatba a Rémálom az Elm utcában című horrorfilmmel. 

Forrás: AFP

Nicolas Cage

Cage egy igazán prominens színészdinasztia sarja: a híres Francis Ford Coppola unokaöccse, valamint Jason Schwartzman és Sofia Coppola elsőfokú unokatestvére. Ilyen közegben annyira talán nem is volt vakmerő döntés 16 évesen otthagyni a középiskolát, hogy filmes karrierjére koncentrálhasson.  

Forrás: Universal Pictures

Gisele Bündchen

A gyönyörű modell 14 éves volt, amikor egy brazíliai bevásárlóközpontban egy modellügynökség stábja felfedezte. Bündchen kapott a lehetőségen, otthagyta a középiskolát, és megkezdte karrierjét a New Yorkban rendezett divathéten. 

Forrás: Northfoto

Cameron Diaz

16 éves volt, mikor egy partin egy fotós kiszúrta, és azt ajánlotta neki, hogy jelentkezzen az Elite Modellügynökségnél. Diaz így is tett, otthagyta a gimnáziumot, modellkarrierje beindult, és a következő 5 évben állandóan változtatta lakhelyeit: élt Japánban, Ausztráliában, Mexikóban, Marokkóban és Párizsban. 21 éves volt, mikor a modellkedést színészetre cserélte: első szerepét Jim Carrey oldalán játszotta A Maszk című vígjátékban. 

Forrás: Northfoto

Quentin Tarantino

A Ponyvaregény rendezője sem az érettségijének köszönheti sikereit: 16 évesen otthagyta a középiskolát, és inkább jegyszedőnek állt egy helyi moziban, majd beiratkozott egy színház tanfolyamára. Innen szinte egyenes út vezetett a világhírnév felé. 

Forrás: AFP

Jude Law

Jude Law a többiekhez képest meglehetősen sokáig bírta, "csupán" 17 évesen hagyta ott az iskolát, hogy inkább a Families című szappanopera egyik szerepében bontogassa szárnyait. 

Forrás: Youtube