Meglepő új kutatási eredmény látott napvilágot: akár kétszer is többet eszünk, ha rendetlenség van körülöttünk a konyhában, mivel ilyenkor stressz hatása alatt állunk.

A kutatásban 101 nő vett részt, akiket két csoportra osztottak: az egyik csoport tagjai egy rendetlen, koszos konyhában maradtak magukra egy tál süteménnyel, míg a többiek egy tiszta, rendezett konyhában szemezhettek a nassolnivalóval.

Forrás: Thinkstock

Kiderült, hogy azok, akik a koszos konyhában maradtak, tíz perc alatt 65 kalóriával többet ettek, mint társaik. Ennek oka az, hogy a rendezetlen környezet plusz stresszhatást jelentett, aminek hatására többen nyúltak a nassolnivalóhoz. Úgy tűnik, az ember kétszer annyit eszik, ha káosz uralkodik a környezetében.

A stresszes életmód jobban hizlal, mint gondolnád!
Képtelen vagy kiűzni az életedből a stresszt, ennek a nyomait azonban nemcsak a bőrödön, de a súlyodon is nap mint nap érzékeled? A stresszes életmód jobban hizlal, mint gondolnád, de tehetsz ellene! Olvasd el a Life.hu cikkét!

A kutatás során az is kiderült, hogy a nők könnyebben híznak, mint a férfiak, és az extra kilókat nehezebben adják le. A különbség a hormonháztartásunkban rejlik, mivel a nők könnyebben éheznek meg, és szervezetük lassabban bontja le a zsírt. Mindkét nemre jellemző ugyanakkor, hogy könnyebben híznak és nehezebben fogynak, ha rendezetlen környezetben élnek. 

Forrás: Thinkstock

A szakemberek szerint ilyenkor tudat alatt úgy érezzük, hogy ha már az egész környezetünk szét van esve, szétcsúszhatunk mi is bátran, és eltűnik a kontroll. Közben a nassolási rohamokkal igyekszünk csökkenteni a stresszt, ami a káosszal jár.

Így takarítsd ki az egész lakást vegyszermentesen!
Ahhoz, hogy a lakást tisztává és illatossá varázsold, nincs szükséged hatféle méregdrága tisztítószerre: természetes szerek használatával is ugyanolyan jó eredményeket érhetsz el, közben pénzt is spórolsz, és még a környezetedet is kíméled. Olvasd el a Life.hu cikkét!