A márciusi kihívás a tökéletes combokról és a kerek popsiról szól. Nézzük, kik azok az Instagram-sztárok, akik igazi példaképek ebben. Lesd el az ő tanácsaikat!

Jen Selter (@jenselter) 

„Soha életemben nem diétáztam. Erre nincs is szükség, ha valaki az egészséges életmód híve. Ha csak egészséges ételt teszel a hűtődbe, akkor csak egészséges ételeket fogsz enni. Ez ilyen egyszerű” – vallja a kerek fenekű lány, akinek az Instagramon megosztott fitnesztippjeit még Rihanna is követi. A közel 9 milliós rajongótáborral büszkélkedő fiatal lány rengeteg videót is megoszt, úgyhogy napról napra elleshetsz tőle új gyakorlatokat. 

Rena mom of 5 (@home_squats) 

Az ötgyermekes anyuka igazi szenvedélye a főzés, így természetesen blogot is vezet, ahol kipróbált egészséges ételek receptjeit osztja meg. „Nagyon fontosnak tartom, hogy megosztjuk egymással a tapasztalatainkat. Bevált recepteket, mozgásformákat. Ezért indítottam a blogomat is” – mondja Rena, aki öt gyerek nevelése mellett vetette bele magát a tiszta étkezés tudományába és a sportolásba. Rena imádja a popsi- és combformáló gyakorlatokat, így az Instagramra feltöltött mikrovodeóiból rengeteg ötletet lophatsz. 

Vicky Justiz (@vickyjustiz) 

„A fenék és a lábak formálása minden nő számára nagyon fontos, az önbizalom miatt is. Sokan viszont túlmisztifikálják a mozgást, így inkább bele sem vágnak. Pedig nem feltétlenül kell drága kondibérleteket venni, akár otthon is mozoghatsz mindennap. Én ebben akarok segíteni a nőknek” – vallja az Instagram-sztár. Vicky Justiz valójában bikinimodell, de a legtöbb követőjét szuper edzésterveivel szerezte. A guggolásra és a popsiformáló gyakorlatokra kifejezetten nagy hangsúlyt fektet. 

A három Instagram-sztár elmondásai alapján összeszedtük a guggolás 8 legfontosabb előnyét: 

  • Javítja a vérkeringést, így a narancsbőr legjobb ellenszere. 
  • Jót tesz az emésztésnek, javítja a véráramlást, így hamarabb kiürülnek a salakanyagok. 
  • Az intenzíven végzett gyakorlatok az egész testet átmozgatják. 
  • Az általános hittel ellentétben a helyesen végzett guggolás a térdnek és a hátnak is jót tesz. 
  • A popsiformáló gyakorlatok bárhol és bármikor elvégezhetők, így nem feltétlenül kell konditerembe menni. 
  • Javítja a testtartást és az egyensúlyt. 
  • A guggolás fogyaszt. 
  • Guggolás nélkül nincs kerek popsi.