A Barátok közt színésznője bevallottan a jóga szerelmese, hiszen már az első gyakorláskor euforikus élménnyel gazdagodott. A színésznővel elmélyülésről és teljes kikapcsolódásról beszélgettem.

Varga Izabellát meginvitáltam a jógaórámra, és be kell vallanom, az a nyugalom és harmónia, ami belőle áradt, nagyon jó hatással volt rám. Van úgy, hogy oktató és tanítványa olyan összhangba kerül, hogy a gyakorlás egészen különös atmoszférában zajlik. 

Fotó: Szabó Gábor/Origo

„Többször is nekirugaszkodtam már a jógának, elsősorban egyedül és otthon, amikor pedig időm engedi, ellátogatok különböző jógaórákra. Az állandó harc az idővel és időtlenséggel megnehezíti számomra a rendszeres edzések beiktatását az életembe. A forgatások miatt, kiszámíthatatlan, mikor vagyok szabad, hétről hétre mindig más a beosztásunk, általában pénteken tudjuk meg a jövő heti órarendet. Még ekkor is történhetnek változások, hiszen igazodni kell az időjáráshoz, az autódefektekhez vagy az influenzaszezon kihívásaihoz.

Fotó: Szabó Gábor/Origo

Kaotikus életstílusban vagyok kénytelen élni, aminek az egyik árnyoldala, hogy nehéz beiktatni a rendszerességet.  Bevallom, ez időnként elkeseredettséget vált ki belőlem, amikor felismerem, hogy ismét nem sikerült eljutni jógára, edzésre. Ezért is van olyan fitneszbérletem, ami reggeltől estig érvényes, és bármikor bármennyi időre beeshetek a terembe. Emellett pedig van a szerelem, a jóga, és annak már örülök, ha heti kétszer eljutok órára” – kezdte a színésznő, aki az első Bikram-jógaórán beleszeretett a gyakorlásba. 

Fotó: Szabó Gábor/Origo

„Azt éreztem, hogy el tudom engedni a zakatoló gondolatokat, és elmélyült kapcsolatba kerül a testem a lelkemmel. Ez euforikus élmény volt számomra. Később ezt az érzést kerestem újra és újra,  a Bikram-órákon. Van, hogy rossz napom van, és nem úgy megy, ahogy szeretnem, és van, amikor öt percnek tűnik a másfél órás gyakorlás” – magyarázta Iza, aki azt is bevallotta, hogy minden jógaóra után azt érzi, hatalmas utat tett meg, de még messze van a végcéltól és a tökéletes végrehajtástól. 

Fotó: Szabó Gábor/Origo

„Nem elvonatkoztatható az életformánktól, hogy ki mikor és hogyan tud elmerülni a spiritualitásban. Az én életem jelen pillanatban a maga szétszabdaltságával és a sok feladattal még nem tart ott, hogy a spiritualitással úgy foglalkozzak, ahogy arra igényem lenne. Nagyon vonz a nyugalom, az elmélyedés, a befelé utazás és az eltávolodás attól a pörgéstől, ami nap mint nap körbevesz. Egyelőre csak ideig-óráig tudok kiszakadni, de hiszem, hogy mindennek eljön a maga ideje” – mosolygott a színésznő. 

Fotó: Szabó Gábor/Origo

„A bizonytalanság és a kiszámíthatatlanság állandó útitársaim, éppen ezért mindennél fontosabb számomra megtalálni a belső békét. Azt gondolom, azok a különös pillantok, amik egy napon belül fontosakká válnak, amikben megállhatok, vagy amikre rácsodálkozhatok, felszabadítanak, megnyugtatnak, és ezekbe tudok kapaszkodni. Lehet ez a kislányaim arca, amikor integetnek a suli előtt, vagy a napsütés, amikor suhanok az autópályán, a sminkeslány kiskutyájának szeretete, amikor az ölembe fészkeli magát a sminkszékben, egy finom alma harsogó hangja, és sorolhatnám a végtelenségig... 

Fotó: Szabó Gábor/Origo

Kacérkodom a gondolattal, hogy egyszer majd jógát tanítsak,  hogy egy szép napon leteszem a voksom egy nyugalmasabb életforma mellett. Nagy kihívás lenne, és én imádom a kihívásokat. Tudom, hosszú tanulás előzi meg, de itt még a tanulási folyamat is maga a csoda. Azonban egyelőre ennek még nem jött el az ideje. Imádom a munkám, és nem tudnék lemondani róla, inkább kibékülök a rapszodikus hétköznapokkal.

Fotó: Szabó Gábor/Origo

Jelenleg magamat fejlesztem, hogy minden porcikámmal tisztában legyek, és helyesen, pontosan tudjam elvégezni a gyakorlatokat. Fantasztikus érzés, amikor egy ászanában felfedezem a flow-t, és egységben érzem a testem és a lelkem. Ez számomra a teljes elmélyülés, megtisztulás és kikapcsolódás...” 

Így jógáznak a Life.hu-val a sztárok
Istenes Bencét is kicsavartuk egy jógaórán, Sarka Katán csavartunk egyet. Larion Zoé és Müller Attila páros jógán tündökölt. Iszak Eszti remek jógapartnernek bizonyult. A Pesti Színházban a díszletek között jógáztunk Mauglival és Bagirával. Som-Balogh Edina még a legnehezebb jógapózban is remekül érezte magát. Az Éjjel-Nappal Budapest sztárjai hárman is vállalkoztak arra, hogy velünk jógázzanak. Sugár Berci átvette az irányítást, és mi tanultunk tőle új ászanákat. Vásáry Andréval napsugaras jógaórán nyújtottunk és lazítottunk. Aleskával a föld felett lebegtünk.