Úgy érzed, mindent megteszel a hőn áhított fogyásért, mégsem sikerül elérned a kitűzött célt? Ha hetek óta nem mutat kevesebbet a mérleg, valószínűleg valamit rosszul csinálsz. Olvasd el a 10 tipikus hibát, amit a fogyókúrázók elkövetnek!

1. Nem vagy következetes  

A fogyás csak úgy megy, ha elkötelezett és következetes vagy. Ha elhatároztad magad az egészséges életmód mellett, akkor kövesd a szabályokat. Ne gondold, hogy ha egy héten kétszer odafigyelsz az étkezésedre, és egyszer még mellette kicsit tornázol is, akkor valami változást fogsz tapasztalni.

2. Izmot építesz  

Ne feledd, ha a fogyás mellett az izomépítés is a célod, akkor a mérleg nem fog komoly súlycsökkenést mutatni, hiszen az izom nehezebb, mint a zsír. Annak ellenére, hogy a mérleg nem mutat kevesebbet, ugyanannyi kilóval mégis vékonyabbnak fogsz látszódni. 

Forrás: giphy.com

3. Nem vagy annyira szigorú, mint gondolod  

Azt gondolod, hogy rengeteg dolgot megvonsz magadtól? Azt gondolod, hogy két csalónap minden héten belefér? Talán úgy érzed, hogy elég szigorú vagy magaddal, ha heti két edzést is ellébecolsz, pedig ez így biztosan nem hozza majd azt az eredményt, amit kitűztél magad elé. 

4. Nem elég változatos az edzésed

Szakértők kimutatták, hogy ugyanaz a testmozgás egy idő után már nem lesz hatékony, így nagyon fontos, hogy variáld a különböző gyakorlatokat és edzésformákat.

5. Kihagyod a reggelit

A reggelit nem éri meg elhagyni, a nap folyamán ugyanis bepótoljuk az akkor el nem fogyasztott kalóriákat. Másrészt az anyagcserére is rossz hatással van, és ebből a szempontból is csak hízáshoz vezet.  

Forrás: Giphy

6. Csak kardiózol  

A kardió mellett az erősítőgyakorlatok is elengedhetetlenek a fogyáshoz, csak kardiózással nem fog jelentős súly lemenni rólad.

7. Nem figyelsz oda, mit eszel edzés után  

Az egészséges életmód hívei jól tudják, hogy az edzések mellett az sem mindegy, mit eszik az ember. Arra különösen oda kell figyelni, hogy az edzés után mivel pótoljuk az energiát. Íme, hat fontos alapszabály, amit érdemes betartani.

8. Mindig egyedül edzel  

Azok az emberek, akik csatlakoznak különböző fitneszcsoportokhoz, ahol bátorítást kapnak, és húzzák egymást, a kutatások szerint sokkal hatékonyabban edzenek és elhivatottabbak lesznek. 

Forrás: giphy.com

9. A diétás és light élelmiszereket fogyasztod

Hiába megyünk rá az üdítők, édességek és egyéb termékek úgynevezett light vagy diétás változataira, ettől még nem leszünk karcsúbbak. A light címke hatására ugyanis hajlamosak vagyunk többet fogyasztani ezekből a termékekből. 

10. Nem eszel szénhidrátot

A szénhidrátról sok tévhit él a köztudatban. Sokak szerint ez a legnagyobb ellenségünk, amit mindenképpen el kell hagyni az étkezésünkből. Pedig ez egyáltalán nincs így. A jó fajta szénhidrátok elengedhetetlenek a szervezetünk fenntartásához és az egészségünk megtartásához.