Tudjuk jól, hogy vannak megszállott halloweenellenesek - ha te is közéjük tartozol, inkább ne olvass tovább -, mi viszont imádjuk az évnek ezt az időszakát és a kreatív halloweeni dekorációkat. Ha te is ki szeretnéd csinosítani otthonodat, egészen pontosan a kertedet, bejárati ajtódat vagy akár házad falát, akkor kövesd egyszerű, mégis ötletes tippjeinket.

Díszítsd a bejáratot

Mókás tökfaragások, hangulatos lámpások, vagy éppen egy mutatós halloweeni koszorú? A bejárati ajtót egyszerűen és gyorsan lehet kidekorálni, csak egy kis kreativitás kell hozzá.

Forrás: Dreamstime, Michael Partenio

Személyre szabott tök

Ha unod a tökfaragást, díszítheted halloweeni töködet különböző találó feliratokkal, rajzokkal is. Ha például a bejárati ajtó elé szeretnél helyezni egyet, akkor ráírhatod a házszámot, de akár különböző matricákkal is díszítheted. 

Forrás: Burcu Avsar, Dana Gallagher
Forrás: Thinkstock
Hőbörgők vs. tökfaragók

Halloween, mindenszentek vagy halottak napja? Október utolsó napjához közeledve a hazai lakosság két táborra oszlik: vannak, akik tökfaragással és rémisztő díszekkel dekorálják ki otthonukat, és vannak, akik hőbörögve háborognak különböző fórumokon, mondván: "A halloween csak egy amerikai hülyeség, Magyarországon halottak napját kell ünnepelnünk". No de melyik tábornak van igaza? Korábbi cikkünket itt olvashatod el.

Használj sablonokat

Nincs túl jó kézügyességed, mégis szeretnéd kicsinosítani kicsit otthonod? Az interneten rengeteg különböző halloweeni sablon közül válogathatsz, amelyek segítségével könnyedén készíthetsz például egy mókás boszorkányos ajtódíszt is. 

Forrás: Michael Partenio, Mikkel Vang

 

Kísérteties fények

Halloween éjszakájához hozzátartoznak a különböző hangulatos lámpások, amelyeket nem feltétlenül kell tökből elkészíteni. Néhány kidobásra ítélt konzervdoboz újrahasznosításával csodákat művelhetsz! 

Forrás: Jolly Mom