Néhány nappal ezelőtt a világhírű modell és az egyik legkeresettebb reklámarc, Gigi Hadid a magyar tervező, Sándor Szandra, azaz Nanushka ruhájában jelent meg Jimmy Kimmel show-műsorában. De hogyan került magyar tervezésű ruha a sztárra?

2013 nyarán a koreai Vogue-ban Miranda Kerrt fotózták talpig Nanushkában, majd decemberben az amerikai Women's Health magazin címlapján Drew Barrymore pózolt Nanushka kardigánban. 2014 októberében pedig Taylor Swift viselte szintén Szandra egyik darabját, egészen pontosan egy kockás kabátot. 

Drew Barrymore és Miranda Kerr is Nanushkában pózoltForrás:

Most pedig újabb hangos siker érkezett Hollywoodból: Gigi Hadid a magyar tervező 2017-es tavaszi-nyári kollekciójából származó, Aya névre keresztelt ruhájában jelent meg Jimmy Kimmel műsorában.

Pontosan tudjuk, hogy a közösségi médiában felnőtt modellgeneráció elképesztő hatással van a fogyasztókra. Elég egy Instagram-poszt, és máris megemelkednek az eladások. Így egyáltalán nem elhanyagolható kérdés, hogy viselik-e celebek a különböző tervezők darabjait. De hogyan került Nanushka Gigi Hadidra?

Gigi Hadid szintén a magyar tervező egyik ruhadarabját választottaForrás: Instagram/gigihadid, Northfoto

Az amerikai PR cégünk Los Angeles-i showroomjából Gigi es Kendall Jenner stylistja, Monica Rose kiválasztott pár darabot, és ezek közül eddig ezt vették fel a lányok  - mesélte nekünk Sándor Szandra. Izgatottan várjuk, hogy kiderüljön, milyen ruhákat válogatott még össze a lányok stylistja, és milyen visszhangja lesz a magyar tervező alkotásainak. A Gigi által viselt ruhát mindenesetre a brit Vogue már kiemelte egy válogatásban: a hét legjobban öltözött sztárjai között emlegették a modellt.

Beyoncé  a Sugarbird egyik tervezőjének, Baranyi Ádámnak az alkotását viselteForrás: Instagram/sugarbirdofficial

A magyar tervezők egyébként, legnagyobb örömünkre, egyre ismertebbek és elismertebbek a tengerentúlon is. Nyáron Beyoncé posztolt egy képet, amin a Sugarbird egyik tervezőjének, Baranyi Ádámnak az alkotását viseli. De a USE Unused is, amely a magyar olimpiai csapat formaruháját is tervezte 2016-ban, feltűnt már hírességeken. Korábban például a Glee egyik sztárja, Erinn Westbrook viselt egy felsőt a márka 2014-es tavasz-nyári kollekciójából.

Rita Ora, Lady Gaga és Lindsay Lohan is viselt már magyar tervezők által megálmodott darabokatForrás: Northfoto, Saturday Night Live Show Campaign, Kode Magazin

Ne feledkezzünk meg Abodi Dóráról sem, akiről szinte már azt lehet elmondani, hogy rengeteg hollywoodi sztár viselte a kreációit. Lady Gaga, Fergie, Lindsay Lohan, Jena Malone, Rita Ora, Alexandra Shipp és Bailee Madison is tündököltek már Dora Abodiban.