A smink az önkifejezés egyik eszköze. Kiemelheted az arcod legszebb vonásait, ami által magabiztosabb lehetsz. Sokan hiába szeretnének sminkelni, túlságosan bizonytalanok, vagy tanácstalanok abban, hogyan is kezdjenek hozzá. 

1. Semmilyen smink nem mutat, ha nincs meg a tökéletes aládolgozás. Ezért a legfontosabb a körültekintő arcápolás. Korosztálynak, bőrtípusnak megfelelő kozmetikumok segítségével tisztítsd meg az arcodat, majd ápold a szemkörnyékedet, hidratáld a bőrödet, és természetesen az ajkakról se feledkezz meg. Radírozd és kényeztesd ajakápolóval. 

2. Mielőtt fejest ugranál a sminkesbőröndödbe... Ahhoz, hogy sikerélménnyel párosuljon a próbálkozás, fontos, hogy türelmes legyél! Tanulmányozd az arcodat. Ha az ember lánya rendeltetésszerűen használja a tükröt, és meglátja azt, ami van, és nem azzal van elfoglalva, hogy a tükörképe nem azt mutatja, amit szeretne látni, akkor eredményes lesz a próbálkozás. Fogadd el, amit kaptál, ne másnak akarj látszani, szeresd magad. Ha erre képes vagy, meg fogod látni arcod előnyösebb részeit, és meg fogod tudni tanulni ezeket hangsúlyozni. 

A smink az önkifejezés egyik eszközeForrás: Thinkstock

3. Életstílusodhoz, temperamentumodhoz illően válassz jó minőségű termékeket. Ez az egyik legfontosabb szabály. Trendek jönnek-mennek, az innovációnak köszönhetően egyre tökéletesebb termékek jelennek meg a kínálatban, így valóban nem könnyű eligazodni a megannyi csodaszer között. Ezért azt tanácsolom, hogy fordulj bizalommal sminkes kollégáimhoz, akik az üzletekben személyre szabott tanácsadásban tudnak részesíteni, kiválasztani a számodra legideálisabb alapfelszerelést. 

4. A szem felfrissítésére jó barátunk a korrektor. Az egyik leghasznosabb termék, amivel pillanatok alatt üdébbé varázsolhatjuk tekintetünket, de még a bőrhibákat is elkendőzhetjük vele. Ha a szemed alá keresel korrektort, akkor ügyelj arra, hogy a termék színe egy-két árnyalattal világosabb legyen, mint a bőröd. Ha a bőrhibákat szeretnéd elkendőzni, akkor a bőrszíneddel megegyező árnyalatú legyen a korrektor színe. 

5. A tökéletes megjelenés elengedhetetlen kelléke a gyönyörű, egységes bőrszín. Ezért szükséged lesz egy bőregységesítő alapozóra vagy BB krémre. Mi a különbség? A folyékony alapozók üde, egyenletes arcszínt biztosítanak egész nap, nagyon jó a fedőképességük, ezért ha az alkalom megkívánja, akkor ezt használd. Ha nincsenek bőrhibáid, akkor tökéletes megoldás arcod üdébb kinézetének elérésére a BB krém, ami olyan, akár egy színezett hidratálókrém, tele finom hidratáló, kényeztető hatóanyagokkal és fényvédővel. Gyengébb a fedőképessége, de tökéletesen egységes arcszínt biztosít. Nagyon fontos, hogy az alapozó vagy BB krém színe mindig harmonizáljon az aktuális bőrszíneddel, hisz akkor marad észrevétlen. 

A szempillaspirál pillanatok alatt kinyitja, felöltözteti a szemetForrás: Thinkstock

6. Ahhoz, hogy egész nap üde, friss maradjon az arcod, az alapozót vagy BB krémet le kell fixálni finoman púderrel. A púder felszívja a felesleget, kiegyenlíti a faggyúháztartást is, és tökéletesíti az alapozót. 

7. Egészségtől kicsattanó, üde arcszín kialakításához elengedhetetlen kellék a pirosító, amivel ráadásul megformázhatjuk az arcunk karakterét, hogy még előnyösebben nézzünk ki. Szebbnél szebb a kínálat ezen a területen is, és hamar elvész benne az ember, pedig csak a tökéletes árnyalatot kell megtalálni. Ha világos, rózsás, hideg tónusú a bőrszíned akkor a halványrózsás árnyalatoktól a középmályváig húzódó színskálán válogathatsz kedvedre a színpompás választékból. Ha a bőrszíned sárgás, meleg tónusú, akkor a baracktól egészen a bronzos árnyalatokig nézelődhetsz.

8. Igéző tekintet nincs szemceruza nélkül. Jó, ha van egy tartós, fekete szemceruzád, aminek segítségével pillanatok alatt tudsz tusvonalat húzni, kiemelni a vízvonaladat, vagy akár egy szolid, füstös hatású szemfestést is készíthetsz vele az alkalomnak megfelelően.

9. A szempillaspirál pillanatok alatt kinyitja, felöltözteti a szemet, ezért minden nő számára elengedhetetlen. Persze eszméletlen nagy a választék a szempillaspirálok tekintetében is. Az innovációnak köszönhetően megjelentek a kettő az egyben szempillaspirálok. Ha csak egyet választhatnék, akkor az biztosan egy jó minőségű 2in1 szempillaspirál lenne. Ha szolid, szálanként szétválasztott természetes hatásra vágysz, ha dúsabb, titokzatosabb hatást szeretnél, ezzel a 2in1 tulajdonságú szempillaspirállal könnyedén elkészítheted, hisz a megfelelő hatás eléréséhez csak el kell tekerni a végén található kupakot. 

A rúzs alapkellékForrás: Thinkstock

10. Az érzéki csábításhoz bizony-bizony szükséged lesz ajakrúzsra. Két szín, ami nem hiányozhat egy nő életéből sem: egy az eredeti ajkad színéhez közel álló, természetes árnyalatú ajakrúzs, valamint egy piros, ami minden élethelyzetben szenvedélyessé varázsolja a pillanatot.