Autóvásárlás kontra lízing - Női szemmel

Forrás: Thinkstock -
vásárlás lízing2016 nők gépjármű lízing autó
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Saját autód van? Menő vagy! Nincs, vagy csak lízingelsz egyet? Sajnálnak. Idehaza legalábbis ez az általános vélekedés, pedig ennek az ellenérzésnek valójában semmilyen racionális alapja nincs.

Hazánkban valamiért csak azt tartjuk értéknek, ha valakinek saját lakása, saját autója van, pedig bizony például az autólízingnek számtalan előnye lehet - főleg női szemmel.

Jelen esetben az úgynevezett privát lízingről van szó, amely tulajdonképpen megegyezik az operatív lízinggel (más néven tartós bérlettel), annyi különbséggel, hogy cégek helyett magánszemélyek és egyéni vállalkozók vehetik igénybe.

Autóvt lízingelni nagyon praktikus egy nőnek, hiszen minden, saját gépjárművel járó problémától megszabadulhat Forrás: Thinkstock

És hogy miért praktikus dolog ez például egy nagyvárosi nőnek? Nos, tény, az autó nem a saját tulajdonod lesz, viszont minden, saját gépjárművel járó problémától is megszabadulhatsz -

a tankoláson kívül gyakorlatilag nem lesz más dolgod.

Biztosan nagyon sok nő ismeri azt a kétségbeejtő érzést, mikor imádott autójába beülve, egy furcsa, addig nem látott ikon kezd villogni a műszerfalon, négykerekűje pedig egy tapodtat sem mozdul tovább. Mi a hiba? És vajon mennyibe fog ez kerülni? Egy lízingelt autónál nincs min aggódni, az autó javításának cechét a lízingelő cég állja.

Egy lízingelt autónál a javítás költségeit a lízingelő cég állja Forrás: Thinkstock

De felhozhatjuk például a téli- és nyárigumi-cserével, kötelező biztosítással és a kötelező szervizek intézésével járó bajlódást is. Egy saját autó esetében ezekkel mind a tulajdonosnak kell megbirkóznia, egy lízingelt autónál viszont ezeket ismét csak elintézik helyetted.

A lízingelés legnagyobb hátránya - ahogy fentebb már említettük -, hogy az autó nem a te tulajdonod. Saját autó helyett azonban biztonságérzetet és egy csomó szabadidőt kaphatsz.

Támogatott tartalom

Azok a mocskos anyagiak – Ki fizessen az első randevún?http://www.life.hu/csalad/20161129-ki-fizessen-az-elso-randevun-szopper-zsofia-penzugyi-sz.htmlSokakban még él az a berögződés, miszerint az első randevúk alkalmából minden esetben a férfinak kell fizetnie a cehhet. De vajon megállja még a helyét ez a tradíció a 21. században is? A Life.hu pénzügyi szakértője, Szopper Zsófia az alábbi írásában megpróbál kicsit rendet tenni a fejekben. CsaládThinkstockA stresszes kismama szilánkokkal hinti gyermeke útját?http://www.life.hu/csalad/20161128-az-anya-es-a-gyerek-viszonya-es-annak-hatasao-a-magzati-korban.htmlGyermekünkkel szemben tanúsított magatartásunk, a rá mutató érzelmi hatásunk nem a baba megszületésével kezdődik. A pici magzatkorában is elszenvedhet olyan károkat, melyek később szinte bombaként robbanhatnak. Család--Egyensúly a család és a munka között? Így csináld!http://www.life.hu/csalad/20161128-ot-hasznos-tipp-hogy-sikeresen-beallitsd-a-karrier-csalad-aranyt.htmlMindennap estig túlórázol, hétvégén pedig magaddal viszed haza a munkát? A családod panaszkodik, hogy nem töltesz velük elég időt, a főnököd viszont, mint egy hajcsár, többet és többet várna el? A munka és a család között nem könnyű egyensúlyt teremteni, az alábbi néhány tanáccsal azonban most megpróbálunk segíteni egy kicsit. CsaládThinkstockA leghíresebb lányos apukákhttp://www.life.hu/csalad/20161125-hires-apukak-akiknek-csak-lany-gyerekeik-vannak.htmlVannak férfiak, akiknek minden vágyuk egy trónörökös, aki tovább öregbítheti majd a család büszke nevét, de vannak, akik imádják babusgatni és védelmezi, legdrágább kincsüket, kislányukat. A következőkben olyan híres apukákat válogattunk össze, akik az utóbbi csoportba tartoznak – jöjjenek a híres lányos apukák. CsaládAFPFelvonulás a nők elleni és családon belüli erőszak áldozataiért - Kezdődik a 16 Akciónaphttp://www.life.hu/csalad/20161124-16-akcionap-a-nok-elleni-eroszak-ellen-nane-egyesulet.htmlNovember 25-én, azaz a nők elleni erőszak felszámolásának világnapján veszi kezdetét a 16 Akciónap nevű nemzetközi kampánysorozat, melynek célja, hogy felhívják a nyilvánosság figyelmét a a nők elleni erőszakos esetek súlyosságára, és az áldozatokkal való szolidaritás kifejezésére buzdítsanak. Család--Maugli a valóságban – Gyerekek, akiket állatok neveltekhttp://www.life.hu/csalad/20161111-gyerekek-akiket-allatok-neveltek.htmlEmlékszel Mauglira, A dzsungel könyve című történet főszereplőjére, akit farkasok neveltek fel? Vagy Tarzan figurájára, aki az afrikai dzsungelben élő emberszabású majmok gondoskodásának köszönheti életét? Hihetetlennek tűnő történetekkel vadonban nevelkedett gyerekekről nem csak a mesékben találkozhatsz – jöjjenek a való élet Tarzanjai és Mauglijai. Család--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.