Saját autód van? Menő vagy! Nincs, vagy csak lízingelsz egyet? Sajnálnak. Idehaza legalábbis ez az általános vélekedés, pedig ennek az ellenérzésnek valójában semmilyen racionális alapja nincs.

Hazánkban valamiért csak azt tartjuk értéknek, ha valakinek saját lakása, saját autója van, pedig bizony például az autólízingnek számtalan előnye lehet - főleg női szemmel.

Jelen esetben az úgynevezett privát lízingről van szó, amely tulajdonképpen megegyezik az operatív lízinggel (más néven tartós bérlettel), annyi különbséggel, hogy cégek helyett magánszemélyek és egyéni vállalkozók vehetik igénybe. 

Autóvt lízingelni nagyon praktikus egy nőnek, hiszen minden, saját gépjárművel járó problémától megszabadulhatForrás: Thinkstock

És hogy miért praktikus dolog ez például egy nagyvárosi nőnek? Nos, tény, az autó nem a saját tulajdonod lesz, viszont minden, saját gépjárművel járó problémától is megszabadulhatsz -

a tankoláson kívül gyakorlatilag nem lesz más dolgod.

Biztosan nagyon sok nő ismeri azt a kétségbeejtő érzést, mikor imádott autójába beülve, egy furcsa, addig nem látott ikon kezd villogni a műszerfalon, négykerekűje pedig egy tapodtat sem mozdul tovább. Mi a hiba? És vajon mennyibe fog ez kerülni? Egy lízingelt autónál nincs min aggódni, az autó javításának cechét a lízingelő cég állja.

Egy lízingelt autónál a javítás költségeit a lízingelő cég álljaForrás: Thinkstock

De felhozhatjuk például a téli- és nyárigumi-cserével, kötelező biztosítással és a kötelező szervizek intézésével járó bajlódást is. Egy saját autó esetében ezekkel mind a tulajdonosnak kell megbirkóznia, egy lízingelt autónál viszont ezeket ismét csak elintézik helyetted.

A lízingelés legnagyobb hátránya - ahogy fentebb már említettük -, hogy az autó nem a te tulajdonod. Saját autó helyett azonban biztonságérzetet és egy csomó szabadidőt kaphatsz.

Támogatott tartalom