Meglepő adatok a testről! Egy átlagos nőnek 31-szer változik a ruhamérete

Forrás: Thinkstock -
fogyás hízás ruhaméret átlag
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Természetesen minden nőnek ingadozik a súlya az évek alatt, de tudtátok, hogy egy átlagos nőnek 31-szer változik a ruhamérete felnőttélete során? Az ezzel kapcsolatos legutóbbi felmérés azt is megvizsgálta, milyen életesemények hajlamosítanak bennünket a leginkább hízásra. 

A legjobb és legrosszabb formánk

A kutatók szerint életünk „leghizlalóbb” időszakai közé tartozik a partnerünkkel való összeköltözés és a házasság első néhány éve, illetve a gyermekvállalás. A legjobb formánkat pedig az esküvőnk előtti időszakban, illetve szerelmi bánatot, szakítást követően hozzuk. Természetesen a karácsonyi és a téli időszakra, meg úgy általánosságban az ünnepekre jellemző átmeneti súlynövekedéseket sem szabad elfelejteni.

A „legjobb” formánkat szerelmi bánatot, szakítást követően hozzuk Forrás: Thinkstock

Elégedettségi adatok

A nők jellemzően 28 éves életkorukban a legelégedettebbek testükkel, a legelégedetlenebbnek pedig a 30-as éveik végén mondhatók. Ezek az életszakaszok a férfiaknál is majdnem megegyeznek. A megkérdezett nők közül 10-ből 6-an nem elégedettek a ruhájuk méretével. A férfiaknál ez a szám 45%. Míg a férfiak 21%-a, addig a hölgyek 40%-a számolt be önbizalmának csökkenéséről, ha ruhavásárlásra kerül a sor.

Ruhák, amelyekbe már nem férünk bele

A nők háromnegyedének porosodnak még a szekrényében olyan régi ruhadarabok, amelyek már rég nem passzolnak az alakjukhoz, számszerűsítve ez 16 ruhadarabot jelent egy átlagos női szekrényben. Érdekes módon ebben a férfiak sem nagyon különböznek: a megkérdezettek 61%-ának szintén vannak túl kicsi ruhái, amelyeket évek óta nem tud már felvenni. Indoklásul pedig egységesen azt felelték, hogy azért tartották meg ezeket a ruhákat, mert egy napon szeretnék visszanyerni azt a fizikai állapotot, hogy újra beleférjenek ezekbe a régi darabokba.

A nők háromnegyedének porosodnak még a szekrényében olyan régi ruhadarabok, amelyek már rég nem passzolnak az alakjához Forrás: Thinkstock

A normális súlyingadozás

A néhány kilós ingadozás teljesen normális. Ez valójában úgy zajlik le, hogy szinte észre sem vesszük. Amikor már látványosan hízunk vagy fogyunk a normális testsúlyunkhoz képest, az már nem ideális állapot. A legtöbb, amit tehetünk azért, hogy mindezt elkerüljük: stabil életmód, azaz rendszeresség, kiegyensúlyozott táplálkozás és természetesen a sportolás.

Nem tudod rávenni magad a sportolásra? Így garantált lesz a siker!http://www.life.hu/ez-zsir/20161201-a-legjobb-gyakorlatok-kezdoknek.htmlÁllandó újrakezdő vagy, ami a sportolást illeti? Hiába határozod el minden újévkor és minden nyár elején, hogy majd most belevágsz? Íme, néhány könnyen elsajátítható gyakorlat kezdőknek, amivel garantált a sikerélmény és a folytatás. Ez Zsír!OrigoKezdd az új évet egy méregtelenítő kúrával! Így csináld!http://www.life.hu/ez-zsir/20161219-kezd-az-evet-egy-meregtelenito-kuraval.htmlSajnos véget értek az ünnepek, ideje visszatérni a hétköznapokba. Mielőtt azonban újult erővel belevetnénk magunkat a feladatainkba, érdemes egy méregtelenítő kúrát tartani. Mutatjuk is, hogyan! Ez Zsír!Thinkstock5 étel, ami segít, hogy kevesebbet egyél http://www.life.hu/ez-zsir/20161212-ezt-egyuk-ha-dietazunk.htmlHa fogyókúrázni akarunk, fontos, hogy változatosan táplálkozzunk, és igyekezzünk olyan ételeket fogyasztani, amelyeknek alacsony a kalóriatartalmuk. De azzal is jól járunk, ha egy kicsit becsapjuk magunkat, és olyan élelmiszereket választunk, amelyeket nem lehet gyorsan megenni, hiszen ha lassabban eszünk, kevesebb mennyiségtől is jóllakunk.Ez Zsír!--191 centi, brutálisan izmos, és rengeteg díjat nyert – Balogh Robin, a magyar testépítőhttp://www.life.hu/ez-zsir/20161214-balogh-robin-fitneszmodellel-beszelgettunk-versenyzesrol-eletmodrol.htmlA 24 éves Balogh Robin a Men's Physique kategóriában versenyez, és nyeri sorra a díjakat. Ha valaki megnézi a következő fotókat, látni fogja, hogy ez egyáltalán nem véletlen. Ez Zsír!--Nyílt levél az úszógumimhozhttp://www.life.hu/ez-zsir/20161208-nyilt-level-az-uszogumimhoz-ami-miatt-mindig-megalaznak.htmlAz úszógumiról a legtöbb nőnek nem a gyermekeknek való, strandon használatos eszköz jut az eszébe, hanem a deréktájon felhalmozódó súlyfelesleg, amiről szinte csak olyan összefüggésben lehet olvasni, hogy miként is szabadulhatunk meg tőle. De miért? Ez Zsír!ThinkstockKözel 900 kilót adtak le a világ legkövérebb emberei! Az öt legdurvább fogyós sztori 2016-ból!http://www.life.hu/ez-zsir/20161208-a-top-5-legnagyobb-fogyas-2016bol.htmlSokkoló fogyós sztorik érkeztek a nagyvilágból 2016-ban. A top 5-ben több száz kilókat adtak le a világ legkövérebb emberei. Nézzük az év legemlékezetesebb fogyásait! Ez Zsír!Origo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.