egészséges életmód gyakorlat sport kezdő edzés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Állandó újrakezdő vagy, ami a sportolást illeti? Hiába határozod el minden újévkor és minden nyár elején, hogy majd most belevágsz? Íme, néhány könnyen elsajátítható gyakorlat kezdőknek, amivel garantált a sikerélmény és a folytatás. 

A könnyű edzésgyakorlatok azért jók, mert növelik az önbizalmat, segítenek kialakítani egy egészséges napi rutint, erősítik az izomzatot, javítják az alvásminőséget, csökkentik a stresszt, segítenek a kalóriaégetésben, ezáltal a fogyásban is. És hogy mik ezek a csodatévő gyakorlatok? Igazából a gyakorlat mikéntjénél fontosabb a rendszeresség, de ha nincs ötleted, az alábbiak közül bátran választhatsz.

1. Séta

Sétálni bárki tud, hát miért ne tegyük rendszeressé? Sétálj öt percig lassan, aztán húsz percig gyors tempóban, majd öt percig ismét lassabban. Nemcsak az intervall futás, de az intervall séta is serkenti a zsírégetést, és növeli az energiakifejtést.

Sétálj! Forrás: Thinkstock

5 nyomós ok, amiért mindennap sétálj

A sétálás nem csupán a testsúlyodra, de az egészségedre is nagyon jó hatással van. Gondoltad volna, hogy megelőzhető vele a rák és más komoly betegségek is? A Life.hu összegyűjtött öt érvet, amiért érdemes sétálnod.

2. Vízi jóga

Akinek rosszak az ízületei, és nem bírja a gyors mozgást, sportoljon vízben. A legtöbb uszodában tudnak adni olyan speciális övet, amely a felsőtestünket a víz felett tartja, így úgy tudsz sétálni, hogy a lábad nem éri a talajt. Ha nincs övünk, egyszerűen csak sétáljunk a medencében, vagy jelentkezzünk be egy vízijóga-órára.

3. Biciklizés

Ideje felhozni a biciklit a pincéből! A legjobb, ha olyan útvonalat választasz, ahol 20-30 percen keresztül megállás nélkül tudsz tekerni. A bicikli egyébként az egyik legjobb zsírégető sport, ráadásul közben kint lehetsz a szabadban.

Biciklizz! Forrás: Thinkstock

5 sport, ami a legtöbb kalóriát égeti

A kalóriaégetés a célod? Válassz olyan sportokat, amelyek a leghatékonyabbak ebben. De mennyi kalóriát égetnek pontosan a különböző edzésformák? A cikkünkből kiderül!

4. Tánc

Akár a lazítás, akár a kalóriaégetés, akár a kikapcsolódás a célod, tedd be a kedvenc zenéidet, és egyedül, a gyermekeddel vagy a pároddal együtt táncolj egy jó fél órát. Az egyik legjobb stresszlevezető mozgásforma, hiszen a mozgás a testedet erősíti, a zene pedig a lelkedet mossa át.

5. Online edzés

Eddz online! Ha nincs kedved edzőterembe járni, akár az önbizalmad miatt, vagy azért, mert nem akarsz sok ember közé menni, keress online gyakorlatokat. Válaszd a kezdőknek szóló videókat. Ha ilyen módon beleszerettél egy mozgásformába, akkor egyébként érdemes elmenni egy-egy egyéni órára is profi oktatóhoz, aki visszajelzéseket tud neked adni, hogy jól végzed-e a gyakorlatokat! Ezen nagyon sok múlik!

Eddz otthon! Forrás: Youtube

Ne feledd, ha kezdő vagy, a fő cél az, hogy mozogj, alakíts ki egy rutint, és erősítsd meg az önbizalmadat. Ha fokozni akarod az intenzitást, az edzés végére még iktass be egy könnyű nyújtógyakorlatot, és ezzel már igazán mindent megtettél az egészségünkért!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.