A konvencionális orvoslás mellett (hangsúlyozzuk, hogy mellette, és nem helyette) vannak esetek, amikor az alternatív gyógymódokat is érdemes segítségül hívni, akár a gyerekek esetében is.

Sok fizikai betegség mögött lelki okok húzódhatnak meg, éppen ezért nem csak a fizikai testet, hanem a lelket is gyógyítani kell. Lássuk, milyen alternatív lehetőségek vannak. 

Energiagyógyászat 

Az energiagyógyászatban azt vallják, hogy minden betegség pszichoszomatikus, ezért nemcsak a fizikai testünkben, hanem az energiamezőnkben is keletkeznek sérülések. Éppen ezért, ha az energiagyógyász megszünteti a beteg energiablokkjait, és visszaállítja az egyensúlyt, akkor az a fizikai testre is átíródik.  Az energiagyógyász különböző technikákat használ, hogy oda vezesse az energiát, ahol szükség van rá. 

Az energiagyógyászatban azt vallják, hogy minden betegség pszichoszomatikusForrás: Thinkstock

Fitoterápia 

A fitoterápia, azaz a gyógynövényekkel való gyógyítás az egyik legősibb terápiás módszer a világon. A fitoterápia holisztikus szemléletű, magyarán a test, a lélek és a tudat egészségére, annak megőrzésére, fejlesztésére hat, emellett valamilyen betegség esetén a helyreállításon is dolgozik. A fitoterápiában fontos, hogy ne folyamatosan fogyasszunk gyógynövényeket, hanem mindig az aktuális problémát kezeljük vele. 

Homeopátia 

A homeopátiás kezelés során a beteg embert egészben kell vizsgálni, a homeopata orvos a testi és lelki tüneteket és egyéb, nem tünet jellegű jellemzőket egyszerre veszi figyelembe. A homeopátiás gyógyszerek használatával a betegeknek gyenge vagy nagyon kicsi adagban adják a hatóanyagot, amely egyébként egy egészséges szervezetben a páciens tüneteivel megegyező tüneteket váltana ki. 

A homeopátiás kezelés során a beteg ember egészét kell vizsgálniForrás: Thinkstock

Naturopátia 

A naturopátia a természetgyógyászatnak az az ága, amelyik az emberi szervezet öngyógyító folyamatait erősíti. A naturopátia alkalmazása gyakorlatilag egy olyan étrendet és gyógynövények olyan kombinációjának használatát jelenti, amelyek segítik a szervezet egyensúlyának visszaállítását. 

Személyes találkozás a világ legismertebb életvezetési tanácsadóival
Ki ne szeretne boldogan élni? Sikeres lenni? Ne állj a saját boldogságod, sikered útjába, szerezz jegyet a 2017. április 1-jei Wake-Up! Day-re, 2017 legnagyobb motivációs és transzformációs rendezvényére. Olyan világhírű coachok, trénerek lépnek a színpadra, mint „A Titok" című film sztárja, Lisa Nichols, Marisa Peer, Jeffrey Allen, illetve számos hazai példakép, így dr. Kemény Dénes, Hosszú Katinka, Shane Tusup és mások. A világszinten egyedülálló, rendkívül tartalmas program délelőtt 10 órától este 7 óráig nyújt prémiumminőségű kikapcsolódást, tanulási és fejlődési lehetőséget, akár életre szóló útravalót a résztvevőknek. Időpont: 2017. április 1. Helyszín: Papp László Budapest Sportaréna. A rendezvényre jegyet ITT rendelhetsz.

Támogatott tartalom