Mint két tojás - Híres egypetéjű ikerpárok

ikrek rekord ikerpár egypetéjű ikrek testvérek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ha híres egypetéjű ikrekről van szó, a legtöbb embernek rögtön az Olsen nővérek jutnak az eszébe – tévesen. Bár tény, hogy a lányok egészen huszonéves korukig szinte egymás tükörképei voltak, ők valójában kétpetéjű ikrek. Most tehát jöjjenek a valódi egypetéjű híres/hírhedt ikertestvérek! 

A Facebook-ikrek

Cameron és Tyler Winklevoss neve a kék óriás, azaz a Facebook kapcsán került be a köztudatba. A testvérpár még 2004-ben indított pert Mark Zuckerberg ellen, és azzal vádoltak, hogy az ő ötletüket ellopva hozta létre a Facebookot. A Winklevoss ikrek és Zuckerberg kálváriáját néhány éve a Social Network – A közösségi háló című filmben is feldolgozták. A fiúk egyébként nemcsak a programozásba jeleskednek, hanem sikeres sportolók is. A 2008-as pekingi olimpián részt is vettek, és 6. helyen végeztek kormányos nélküli páros evezésben.

Tyler Winklevoss és Cameron Winklevoss Forrás: AFP/Larry Busacca

A világ legkövérebb ikrei

Billy és Benny Loyd McCrary profi birkózók voltak, a világ legkövérebb ikreiként pedig a Guinness-rekordok könyvébe is bekerültek. A két férfi együtt 666 kilót nyomott. Az ikrek 1946-ben születtek, és több évtizednyi különbséggel haltak meg. Billy 1979-ben hunyt el, 32 évesen, egy motorbaleset következtében, Benny pedig 2001-ben, 54 évesen, szívelégtelenségben.

Billy és Benny Loyd McCrary, azaz a McGurie ikrek Forrás: Wikipédia

A világ legidősebb ikrei

Kin Narita és Gin Kanie párosát csak „Kinszan Ginszan” néven emlegették. A két japán asszony nagy tiszteletnek örvendett hazájukban egészen halálukig, a 2000-es évek elejéig. Az ikrek 1892-ben születtek, az idősebb nővér, Kin Narita 2000-ben hunyt el 107 évesen, egy évvel később pedig Gin Kanie is követte testvérét.

Kin Narita és Gin Kanie Forrás: AFP/Yoshikazu Tsuno

Rosszfiúk

A Kray ikrek, Ronald és Reginald 1933-ban születtek, nevükhöz fűződik a brit alvilág első komoly bűnbandájának megszervezése a 60-as években. Kisiskolásként szorgalmas, jóravaló gyerekek voltak, majd tizenévesen belevetették magukat a profi boksz világába – 28 éves korukig állítólag egy menetet sem vesztettek. A verekedést a ringen kívül sem hagyták abba, aminek meg is lett a következménye: egy rendőr elagyabugyálása miatt csukták le őket először. Szabadulásuk után, a 60-as években már menő éjszakai klubokat vezettek, és otthonosan mozogtak a korszak hírességei között. Mindeközben kegyetlenkedéseiknek és erőszakoskodásaiknak sem lett vége, az általuk elkövetett bűncselekmények között előfordult fegyveres rablás, gyújtogatás, gyilkosság és bárkinek a megkínzása, aki az útjukba került.

Ronnie és Reggie Kray Forrás: Northfoto

Hollywoodi ikerpár

Shawn Ashmore-t láthattad már az X-Men filmekben, míg testvérét Aaron Ashmore-t például a 13-as raktár című sorozatban. De például mindketten szerepeltek a Smallville című sorozatban is. A fiúk annyira hasonlítanak egymásra, hogy a nézők gyakran nem is tudják, hogy a filmekben két különböző színészt látnak.

Shawn és Aaron Ashmore Forrás: aaronashmore.tumblr.com

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.