A hosszú időn keresztül nagy dózisban szedett szteroid elképesztő módon alakított át embereket. A következőkben négy olyan nőt, olyan sportolót mutatunk be, akiknek tönkretette az életét a szer.

Heidi Krieger, aki ténylegesen férfi lett  

Heidinek már tizenéves kora óta adták az anabolikus szteroidokat. Hogy miért? Mert a cél az aranyérem volt. A keletnémet súlylökőnek ettől azonban olyan szinten megváltozott a teste, hogy végül eldöntötte: férfiként fogja tovább élni az életét, ezért már egy nemátalakító műtéten is átesett. 

Krieger valójában csak egyike azoknak a keletnémet sportolóknak, akikből olimpiai bajnokot akartak csinálni a kémia segítségével. Pedig a fiataloknak azt mondták, hogy ezek vitaminok és természetes táplálékkiegészítők. Megváltozott fizikumuk és agresszívvá váló viselkedésük azonban rámutatott, hogy korántsem erről van szó. Egyébként pont ez inspirálta a Nemzetközi Olimpiai Bizottság első kábítószer-tesztelési programjait.

Heidinek már tizenéves kora óta adták az anabolikus szteroidokat, csak hogy aranyérmet szerezzen súlylökésbenForrás: AFP, Getty Images

A nő, aki azt állítja, pénisze nőtt a szteroidoktól 

Candice Armstrong dekoratív szőke nőként élte életét, ma viszont borostás, széles vállú és egy kis (1 hüvelykes) pénisze is van. A korábban pultoslányként dolgozó Armstrong sokkoló története akkor kezdődött, amikor először belépett a konditerembe. Hamar rákattant az edzésre, nemsokára már napi 3 órákat edzett. A testképzavarral küzdő lány azonban nem volt megelégedve a felsőtestével, hiába mondták neki edzőtársai, hogy tökéletes.

A lány végül a szteroidokhoz nyúlt, de a tabletták annyira megváltoztatták az életét, hogy arcszőrzete nőtt, de még a csiklója is megnagyobbodott, egy egyhüvelykes pénisz alakult ki a belőle. Néhány évvel később már férfiruhákban járt, és a női mosdót is elkerülte. 

Candice Armstrong dekoratív szőke nőként élte életét, ma viszont borostás, széles vállú és egy kis, 1 hüvelykes pénisze is vanForrás: Facebook/Candice Armstrong

Az egykori Ms. Olympia, aki nem hasonlít önmagára

1993-ban Denise Rutkowski második helyezést ért el a Mrs. Olympián, a világ legrangosabb testépítő versenyén. Ezután viszont teljesen kicsúszott az élete. A siker után visszaköltözött Texasba, hogy befejezze tanulmányait, de csak botrányairól lehetett hallani ebben az időben. 

2012-ben végül letartóztatták az akkor már férfi testben élő, szinte csont és bőr Denise-t. Annyit biztosan tudunk róla, hogy a mértéktelen szteroidok szedése mellett a borzasztó átalakulásában a drogfüggőség és a bipoláris zavar is közrejátszott.

Denise Rutkowski második helyezést ért el a Ms. Olympián, a világ legrangosabb testépítő versenyén, ezután viszont teljesen kicsúszott az életeForrás: girlswithmuscles.com, imgur.com

A nő, aki 21 évesen már a profik között versenyzett

Joanna Thomas egy testépítő magazint lapozgatva szeretett bele a sportba, és el is határozta, hogy ő maga is testépítő lesz. A 48 kilós, vékony lány két év alatt több mint 40 kiló izmot szedett magára a helyi edzőterem tulajdonosának segítségével, aki szigorú edzésprogramot írt elő neki. 

Ennek köszönhetően Joanna lett a legfiatalabb, aki elnyerte az IFBB profi kártyát. A média is hamar felfigyelt rá, és elkészítették vele a Super She című dokumentumfilmet, amiben végigkövethetjük versenyre való felkészülését, illetve a szteroidokról is őszintén vall benne Joanna, akin természetellenes izomzatot és maszkulin vonásokat alakított ki a szer. 

Joanna Thomas lett a legfiatalabb, aki elnyerte az IFBB profi kártyátForrás: joannathomas.com, Muscle Elegance Magazine