Nagy hiba lenne lemondani az édes falatokról a diéta alatt, hiszen nassolni mindenki imád, ráadásul ezúttal meg is tehetjük lelkiismeret-furdalás nélkül. Csak az alapanyagokat kell megfelelően összeválogatni! Mutatjuk kedvenc csokiskeksz-receptünket!

Hozzávalók

  • 12 dkg zabpehely
  • 10 dkg kókuszliszt
  • 15 dkg kókuszolaj
  • 15 dkg eritrit (ha nem feltétlenül diétás kekszet szeretnél, akkor mézre is cserélheted)
  • 7 dkg kakaópor
  • 1 tojás
  • 1 marék bármilyen mag
  • 1 marék apróra vágott étcsokoládé
Nagy hiba lenne lemondani az édes falatokról a diéta alattForrás: Thinkstock

 

Miért magvas étcsokis?

Az olajos magvak nagy mennyiségben tartalmaznak fehérjét, ami segít egész nap fenntartani az energiaszintedet, ráadásul E-vitaminban is gazdagok, ami a szervezet méregtelenítéséhez elengedhetetlen. A csokoládéról sok tévhit él az emberekben. Sokan a bűnös élvezetek közé sorolják, néhányan viszont szuperegészségesnek tartják. Az igazság ott kezdődik, hogy ez a két tábor két különböző dologról beszél. Ami valóban nem túl egészséges, az a tejcsoki, mert nem sok kakaóbabot tartalmaz, ellentétben a jó minőségű étcsokoládéval, amit napi szinten érdemes fogyasztani.

Elkészítés

A tojást verjük fel a választott édesítőszerrel, majd fokozatosan adjuk hozzá a kókuszolajat. Ezután keverjük össze a száraz alapanyagokat, vagyis a zabpelyhet, a kókuszlisztet, a kakaóport, a felaprított magot és az étcsokit. Ha alaposan elkeverted, akkor öntsd hozzá a kókuszolajos krémhez, és újfent forgasd össze alaposan. Amikor kész a massza, formázz kisebb gömböket vizes kézzel, majd nyomd laposra a sütőpapírral kibélelt tepsin. 180 fokos sütőben 10-12 perc alatt megsülnek a kekszek. 

Forrás: Thinkstock
Diétázol? Ezeket a palacsintákat akkor is nyugodt szívvel eheted
Az életmódváltás egyik legkomolyabb kérdése sokak számára, hogy most mi lesz az édességekkel? Nagy tévhit, hogy mindenféle édes ízről le kell mondani, ha egészségesen akarunk élni. Most mutatunk is néhány palacsintareceptet, amit a diéta alatt is fogyaszthatsz.