A reflektorfényben élni nehéz, ám abban felnőni még nehezebb, hiszen a gyermekek ezt nem választották, nem készültek fel rá. Gyakran még a felnőttek is összeroppannak a népszerűség súlya alatt, képzeljük el, miként éli ezt meg egy kisgyermek vagy egy tinédzser. Hiszen manapság épp olyan kíváncsiak vagyunk a gyerekekre, mint híres szüleikre.

A hírnév és a pénz gyakran előhozza a belső démonokat, főként, ha a szülők példamutatása hagy maga után kívánnivalót. Jönnek a drogok az alkohol, a megbotránkoztató magatartás, mindez szinte élőben, mindenki szeme láttára. Ám a gyermekeknek néha korán fel kell nőniük – ez alól pedig a sztárcsemeték sem képeznek kivételt –, és meg kell próbálniuk a lesifotósok elől bujkálva megbirkózni a veszteséggel. 

1. Ozzy és Sharon Osbourne lánya: Kelly 

Kelly Osbourne a szüleivel, Ozzy és Sharon Osbourne-nalForrás: Getty Images

Híres emberek gyerekének lenni sosem egyszerű. Ám Kelly szülei még egy lapáttal rátettek erre. Gyerekkorának talán legkínosabb és legszemélyesebb pillanatait kellett tévénézők milliói szeme előtt megélni. Ez volt Ozzy és Sharon lánya a 2000-s évek közepén: egy valóságshow-sztár. Gyermekkorának nagy részében Kellynek rendszeresen szembesülnie kellett apja kábítószer-használatával, ez pedig kitűnő táptalaj volt a 13 éves lánynak, aki zavarodott és lázadó volt – ahogy minden tinédzser az ő korában. Ekkor nyúlt először drogokhoz, és haladt ezen az úton egészen anyja, Sharon rákbetegségének felismeréséig, amikor is kénytelen volt 19 évesen felnőni. Ő lett a család bástyája. segített édesanyjának a kezelések során, próbálta nyugtatni édesapját. Kelly az elmúlt nyolc évét józanul töltötte, harcolt a Lyme-kór ellen, küzdött a súlyával, de talán már képes kilépni a felelőtlen sztárcsemete szerepéből. A szülei imádják, mégse voltak képesek nyugodt gyerekkort biztosítani a számára. 

2. Kurt Cobain lánya: Frances Bean 

Kurt Cobain, Courtney Love és a lányuk, Frances BeanForrás: Getty Images

Mint a grunge zene ikonja és a nihilizmus – mely az 1990-es éveket jellemezte – tökéletes megtestesítője, Kurt Cobain legendává vált. A Nirvana frontembereként házasságot kötött Courtney Love-val, a Hole énekesnőjével, majd hamarosan szülők lettek, megszületett lányuk, Frances Bean. Ám, nem bizonyultak felelősségteljes szülőknek; a drogok, az öngyilkossági kísérletek, letartóztatások örök sebet ütöttek a kislányon, akit egyszer, rövid időre, el is vettek szüleitől. 1994-ben, két évvel lánya születése után, Cobain fejbe lőtte magát. Ezután Frances Beanre anyja, nagymamája és nagynénjei vigyáztak. Anyjával való kapcsolata azonban elkezdett romlani, ami Love kábítószer miatti letartóztatásával és túladagolásával indult 2003-ban. 2009-ben Frances Bean távoltartási végzést kért anyja, Courtney ellen. Frances Bean társproducere volt az apja életéről szóló dokumentumfilmnek, jelenleg képzőművészként éli meg az apjától örökölt kreativitását. Örültem volna egy apának, ami hihetetlen élmény lett volna” – Frances Bean Cobain. 

Forrás: AFP
Dagi gyerekek voltak, sztár lett belőlük
A gyerekek néha gonoszak - tudják ezt jól azok a ma már világhírű sztárok is, akiket hajdanán kortársaik kicikiztek és kicsúfoltak túlsúlyuk miatt. Az egykori kiközösített, duci nebulók az évek alatt kinőtték vagy ledolgozták a pluszkilókat, ennek köszönhetően pedig mára milliók hevernek a lábuk előtt. Nézd meg őket Te is!

3. Michael Jackson lánya: Paris  

Michael Jackson és a lánya, Paris JacksonForrás: Getty Images

Paris Jackson csak 11 éves volt, amikor apja, Michael Jackson, a pop királya 2009 júniusában meghalt. A szülei, Jackson és Debbie Rowe 1999-ben elváltak, Jackson pedig teljes felügyeleti jogot harcolt ki magának gyerekei és így a lánya felett is. Gyermekkora a sztár intenzív életritmusa miatt nem volt hétköznapi, és a biztos pontok is hiányoztak belőle. Apjuk halála után Parist és két testvérét a 83 éves nagymama, Katherine Jackson és a néhai popsztár unokaöccse, T. J. Jackson gyámsága alá helyezték. Jackson óvta őket a kamerák kereszttüzétől, ám ez a halálával pillanatok alatt megváltozott. Lánya aztán 15 éves korában egy hatalmas segélykiáltást hallatott: öngyilkosságot kísérelt meg. Paris később azt mondta, hogy nem ez volt az első és az egyetlen eset, amikor megpróbált véget vetni az életének. Ám ezzel a benső ámokfutás még nem ért véget, folyamatosan röppentek fel botrányos hírek vele kapcsolatban. Sőt, nemrég azt nyilatkozta, hogy 14 évesen szexuális zaklatás áldozata lett. Most, 19 éves korában úgy tűnik, megtalálta lelkében a békét, és képes lesz felnőttként, a saját lábára állni. 

4. Whitney Houston lánya: Bobbi Kristina 

Whitney Houston és Bobbi Kristina BrownForrás: Getty Images

Gyermekkorát beárnyékolta híres énekes szülei drogok iránti szenvedélye, a családon belüli erőszak és a lesifotósok állandó kattintgatása. Azt gondolhatnánk, hogy Whitney Houston és Bobby Brown 2007-es válása minőségi változást hozott az életébe, de sajnos ez nem így történt – Bobbi Kristina már 14 éves korában rászokott a kábítószerekre. Anyja a bántalmazó exférje után sem tudta letenni a drogokat, végül 2012-ben egy szálloda kádjában halt meg. Bobbi Kristiná-t mélyen lesújtotta szeretett anyja halála, és ekkor egy megállíthatatlan lavina indult meg. „Hiányzol, Anyu... Nagyon! Minden pillanattal egyre jobban szeretlek” – írta Twitter-oldalára Bobbi Kristina Brown pár nappal azelőtt, hogy a kádban találtak volna rá eszméletlenül. Kómába került, és 6 hónappal később, 22 éves korában elhunyt. 

5. Heath Ledger lánya: Matilda 

Heath Ledger és lánya, MatildaForrás: Getty Images, Northfoto

2008. január 22-én a világ döbbenten szembesült azzal, hogy elment egy nagyszerű színész, de azzal csak kevesen foglalkoztak, hogy aznap bizony egy alig kétéves kislány az apját. veszítette el. Matilda apa nélkül nőtt fel, de neki – a már felsorolt gyermekekkel ellentétben – szerencséje volt. Édesanyja, Michelle Williams tudta, hogy egyszerűen nem omolhat össze, a lányára kell koncentrálnia, így Heath Ledger most 11 éves lánya szerető és felelősségteljes környezetben nőhet fel. Matilda egyébként rendkívül hasonlít elhunyt édesapjára.